USA grain-Fed Flank Steak
Item number: 5172
5,0
In stock
calcPageSize())"
/>
calcPageSize())"
class="non-bundle absolute inset-0 object-center w-full "
:class="{ 'cursor-pointer': !fullscreen, 'object-contain': fullscreen, 'object-cover': !fullscreen }"
:loading="active!==index ? 'lazy' : 'eager'"
:src="fullscreen ? image.full : image.img"
x-show.transition.opacity.duration.500ms="active===index"
/>
calcActive())">
€20.49
A special cut of the U.S. Grain Fed beef.
- Not satisfied? Money-back guarantee!
- Order before 11:00 AM for same day delivery
- Free delivery in NL for orders above €89
- 9,3 review score out of 19.485 reviews
About this product
The delicacy in France, also known as bavette de flanchet.
The flank steak or bavette is a slightly more firm meat yet very tasty. The flank steak is to be cooked as any regular steak and eaten medium-rare.
Preparation
Laat de steak op kamertemperatuur komen. Kruid vervolgens de steak naar eigen smaak. Grill de streak op hoog vuur gedurende 3-5 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 50-52 graden. Haal de steak van het vuur en laat deze (afgedekt) rusten tot een kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).
More Information
Provenance | USA |
---|---|
Ingredients | 100% beef |
Storage | Frozen ≤ -18ºC |
Aging | Wet Aged |
Diet | 100 days Grain-Fed |
Cooking method | Barbecue, Hot & Fast, Grilling, Direct |
Sort | Black Angus Beef |
nutricional value | energie: 192kcal, vet: 8g, koolhydraten: 0g, eiwitten: 28g |
SKU | 5172 |
Reviews
Bemo
February 2016
Bemo
Waanzinnig stuk vlees. Heb er fajitas van gemaakt in ze geheel om en om gegrild goed laten rusten tegendraads in plakjes snijden.Gewoon goddelijk een absolute aanrader!!
Peter Bootsma
December 2011
Peter Bootsma
Op eerste kerstdag bereid omdat er toch meer visite kwam dan eerst gedacht...... stuk is namelijk snel ontdooit. Twee uurtjes laten marineren in de sojasaus oliezout peper knoflook en BBQ saus met honing en daarna even 4 minuten per kant op de Primo met gietijzeren rek. voor de rest geen saus erbij geserveerd. Heerlijk stuk vlees wat ik zeker vaker ga bestellen en makkelijk als je even snel wat klaar wilt maken!
rob neugebauer
September 2011
rob neugebauer
Klaar gemaakt volgens het Weber recept... 4 minuten per kant (medium rare) op Direct vuur (heet dus!) even laten rusten en met Rucola sla Parmesaanse kaas flinters en de balsamicoazijn sausje serveren... TOPPERTJE! Heerlijk vlees uitstekende B&S kwaliteit mannen.
Spiker
August 2011
Spiker
Het vlees gemarineerd zoals beschreven in het recept maar de rode wijnazijn vervangen door aceto balsamico en iets minder sojasaus. Eerst 20-30 minuten indirect verwarmd op de bbq met gesloten deksel vervolgens 2-3 minuten per kant gegrild. Resultaat super wat steviger vlees maar nog steeds erg mals.
Write Your Own Review