Select your own delivery date
Ordered before 11 am, delivered the same evening
Free delivery for orders above €75
Recyclable packaging

Belly ribs Dutch pork

Item number: 1115
3,0

In stock

Large, broad belly ribs of Dutch pork.
  • Not satisfied? Money-back guarantee!
  • Order before 11:00 AM for same day delivery
  • Free delivery in NL for orders above €75
  • 9,3 review score out of 19.485 reviews
About this product
The unknown brother of the Dutch spareribs. The belly ribs contains more meat between the bones and is absolutely tasteful. If an American citizen would say ''spareribs'', probably he means belly ribs. Moreover, they called ''normal'' spareribs ''baby back ribs''. The belly ribs of the Dutch pork won in 2015 the first price of the 'Beer,Fries&BBQ festival in Hasselt (Belgium).
Preparation

Laat de spareribs op kamertemperatuur komen. Verwijder vervolgens het vlies aan de onderkant. Dit gaat heel gemakkelijk met behulp van een platte schroevendraaier of een ander plat, bot gereedschap. Kruid de spareribs naar eigen smaak minimaal 1 uur van te voren.

Plaats de spareribs indirect boven het vuur op ongeveer 105-120 graden. Laat de spareribs 2,5 tot 3 uur op deze temperatuur garen. Haal vervolgens de spareribs van het vuur en pak deze in aluminiumfolie, samen met wat vloeibare boter en basterdsuiker. Plaats de ingepakte spareribs terug en gaar nog 1,5 tot 2 uur door op dezelfde temperatuur. Pak de spareribs uit. (Let op: de spareribs en de folie zijn heel heet, gebruik dus hittebestendige handschoenen)

Plaats de spareribs nu weer terug op het rooster en smeer in met je favoriete BBQ-saus. Laat nog ongeveer een uurtje doorgaren tot de gewenste bite is behaald. Smeer de spareribs tussendoor iedere 20 nog even in met de saus.

More Information
Provenance Holland
Ingredients 100% pork
Storage Frozen ≤ -18ºC
Aging Not aged
Sort Pork
SKU 1115
Reviews
Herman
May 2015
Herman
"De ""dik bevleesde"" variant was inderdaad ruim voorzien van vlees! Royaal in de rub 24 uur sous vide op 62 C gegaard en daarna hooguit nog een klein half uur BBQ gelegen voor de finishing touch. Boterzacht ongelooflijk mals en sappig."
Leon
July 2014
Leon
Deze ribs waren te mager te weinig vet. Na de 3-2-1 methode die ik eerder succesvol heb toegepast waren deze ribben toch te droog geworden. Volgende keer probeer ik Livar ribs. Leon
Sickboy
April 2014
Sickboy
Heb deze ribben samen besteld met een brisket. Verpakking en verzending was weer perfect. De ribben zijn mij veel te dun gesneden. Volgende keer eens de Livar ribs proberen.
Francois Gerrist
February 2014
Francois Gerrist
Een simpele rub en een goeie glacing is voldoende om deze ribs heerlijk te laten smaken wel hadden de ribs wat mij betreft dikker mogen zijn vond ze nu aan de dunne kant.
Timo
August 2013
Timo
was een super ribje zaterdagochtend klaar gemaakt met een beetje knoflookolie en de don marco rub. 24uur in de koeling laten marineren op zondag 5uur indirect op de weber master touch gehad. Laatste half uurtje nog een licht zoete saus/glaze erover en smullen maar. Om je vingers bij op te eten!!
Write Your Own Review
You're reviewing: Belly ribs Dutch pork
loader
Loading...

check-circle You submitted your review for moderation.

Vaak samen gekocht
spareribs-doos-duits
Pork
€129.00
Iberico-lomo-filet-braadstuk
Iberico Pork
ca. 1100 gram
€43.99
lamsspies-provenciaal-gekruid
Lamb
ca. 200 gram
€11.99
barbecueworst-livar
Livar Pork
€5.99
iberico-pluma
Iberico Pork
ca. 1000 gram
€40.95
Denver-steak
Angus Beef
ca. 300 gram
€18.69
Smoked pulled chicken
Gildehoen Poultry
€14.95
usa-st-louis-style-ribs
Pork
ca. 1300 gram
€28.69
beef-hammer-kit

spareribs-varkensvlees
Pork
ca. 400 gram
€5.79