•  
    Ordered today, shipped monday.
  •  
    Call (0172) 577 147.
  •  
    Free shipping (Netherlands) from € 60,-
  •  
    Chat live with us.
15% off
Flank Beef

USA grain-Fed Flank Steak

A special cut of the U.S. Grain Fed beef.
Origin: USA Storage condition: Frozen ≤ -18ºC

* Required Fields

Special Price €23.76

Regular Price: €27.95

Incl. VAT
- +

Special Price €23.76

Regular Price: €27.95

Incl. VAT
Article number 5172

Availability: In stock

Vandaag besteld, Dinsdagavond geleverd
Add €60 to your order for free shipping
Description
The delicacy in France, also known as bavette de flanchet. The flank steak or bavette is a slightly more firm meat yet very tasty. The flank steak is to be cooked as any regular steak and eaten medium-rare.
Bereiding
Laat de steak op kamertemperatuur komen. Kruid vervolgens de steak naar eigen smaak. Grill de streak op hoog vuur gedurende 3-5 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 50-52 graden. Haal de steak van het vuur en laat deze (afgedekt) rusten tot een kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).
Recipes
  • Marinated Flank Steak

    Marinated Flank Steak

    A sublime steak which is completely unknown in the Netherlands. Lean, firm and with a lot of taste.
Additional information
Herkomst USA
Ingredients 100% beef
Allergie Allergen-free, Gluten-free, Lactose-free, MSG-free, Nuts-free
Storage Frozen ≤ -18ºC
Aging Aged
Fattening Grain-Fed
Cooking method Barbecue, Skillet, Grill
nutricional value No
Reviews

Customer Reviews 4 item(s)

Bemo
Waanzinnig stuk vlees. Heb er fajitas van gemaakt in ze geheel om en om gegrild goed laten rusten tegendraads in plakjes snijden.Gewoon goddelijk een absolute aanrader!!
products
Review by Bemo / (Posted on 2/6/2016)
Peter Bootsma
Op eerste kerstdag bereid omdat er toch meer visite kwam dan eerst gedacht...... stuk is namelijk snel ontdooit. Twee uurtjes laten marineren in de sojasaus oliezout peper knoflook en BBQ saus met honing en daarna even 4 minuten per kant op de Primo met gietijzeren rek. voor de rest geen saus erbij geserveerd. Heerlijk stuk vlees wat ik zeker vaker ga bestellen en makkelijk als je even snel wat klaar wilt maken!
products
Review by Peter Bootsma / (Posted on 12/26/2011)
rob neugebauer
Klaar gemaakt volgens het Weber recept... 4 minuten per kant (medium rare) op Direct vuur (heet dus!) even laten rusten en met Rucola sla Parmesaanse kaas flinters en de balsamicoazijn sausje serveren... TOPPERTJE! Heerlijk vlees uitstekende B&S kwaliteit mannen.
products
Review by rob neugebauer / (Posted on 9/14/2011)
Spiker
Het vlees gemarineerd zoals beschreven in het recept maar de rode wijnazijn vervangen door aceto balsamico en iets minder sojasaus. Eerst 20-30 minuten indirect verwarmd op de bbq met gesloten deksel vervolgens 2-3 minuten per kant gegrild. Resultaat super wat steviger vlees maar nog steeds erg mals.
products
Review by Spiker / (Posted on 8/11/2011)

Write Your Own Review

How do you rate this product? *

 
1 1 star
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
products

You may also be interested in the following product(s)

Looking for something special?

We would love to help you.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13873 beoordelingen.