Frenched Rack of Lamb
Item number: 1606In stock

- Not satisfied? Money-back guarantee!
- Order before 11:00 AM for same day delivery
- Free delivery in NL for orders above €89
- 9,3 review score out of 19.485 reviews
Our lamb is Halal certified.
BBQ Rack of Lamb
New Zealand lamb, such as lamb rack for the BBQ, is of very high quality and very popular among meat lovers. The lambs are carefully kept in a natural way, resulting in a sublime product. The beautiful lamb has a typical taste, which is present in a subtle way. A rack consists of seven bones per rack. Rack of lamb is the back and rib part of which cutlets are cut. If the bones of the chops are released, they speak of a frenched rack.
You can taste the good life of the lamb in rack of lamb for the BBQ
The lambs from New Zealand have had a free and social life. This is reflected in the racks of our delicious lamb. In addition, the structure of lamb is usually meager. Do you really want to unpack? First let the rack of lamb in the oven preheat with honey, and then put them on the BBQ.
Order you lamb online at Beef&Steak
Do you have questions about our lamb rack or do you want to know how to prepare the best meat on the BBQ? Please contact us by calling 0172-577 147. Make it extra easy for yourself and choose one of our packages or go for the best offers. Our lamb racks are packaged in pairs, so you can enjoy the tastiest piece of meat together.
Pitmaster X shows you how to prepare a nice rack of lamb:
Stap 1: Voorbereiding - Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (400 graden Fahrenheit). Zorg ervoor dat het rek in de oven in het midden is geplaatst. Stap 2: Kruiden - Breng het lamsrack op smaak met zout, peper en eventueel andere kruiden naar keuze, zoals knoflook, rozemarijn of tijm. Wrijf de kruidenmengsel goed in het vlees, zodat het lamsrack doordrenkt is met smaak. Stap 3: Aanbraden - Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe. Braad het lamsrack aan alle kanten aan tot het een goudbruine kleur heeft. Stap 4: Overdracht naar de oven - Plaats het lamsrack in een ovenschaal en plaats het in de voorverwarmde oven. Laat het lamsrack in de oven garen tot het de gewenste kerntemperatuur heeft bereikt. Voor medium-rare is dit meestal ongeveer 60 graden Celsius (140 graden Fahrenheit), gemeten met een vleesthermometer. Stap 5: Rusten - Haal het gegaarde lamsrack uit de oven en wikkel het losjes in aluminiumfolie. Laat het lamsrack 10 minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de sappen in het vlees zich herverdelen, waardoor het vlees malser en sappiger wordt. Stap 6: Serveren - Snijd het lamsrack in individuele koteletjes en serveer het met je favoriete bijgerechten, zoals geroosterde groenten, aardappelpuree of een frisse salade. Met deze bereidingsinstructie zou je een perfect gegaard lamsrack op tafel kunnen zetten, omgeven door heerlijke aroma's en sappig vlees. Eet smakelijk!
Provenance | New Sealand |
---|---|
Ingredients | 100% lamb |
Storage | Frozen ≤ -18ºC |
Aging | Not aged |
Diet | Grass-Fed |
Cooking method | Barbecue, Hot & Fast, Indirect, Oven |
Sort | Lamb |
SKU | 1606 |