Select your own delivery date
Ordered before 11 am, delivered the same evening
Free delivery for orders above €75
Recyclable packaging

Wild Pheasant

Item number: 1898

Out of stock





Awesome culinary product, perfect to prepare at home
  • Not satisfied? Money-back guarantee!
  • Order before 11:00 AM for same day delivery
  • Free delivery in NL for orders above €75
  • 9,3 review score out of 19.485 reviews
About this product
Beautifull whole pheasant. The pheasant weighs about 600-700 grams. The meat is extremely tender. An amazing product for people who prefer to cook culinary at home.
Preparation

Ingrediënten:- Wilde fazant- Boter of olijfolie- Verse kruiden, zoals tijm, rozemarijn en salie- Knoflook, in plakjes- Ui, in plakjes- Rode wijn- Wildbouillon- Zout en peperBereidingswijze:1. Verwarm de oven voor op 180°C.2. Spoel de wilde fazant af onder koud water en dep deze droog met keukenpapier. Verwijder eventuele veren en haartjes die nog op de fazant kunnen zitten.3. Vul de buikholte van de fazant met plakjes knoflook, ui en takjes verse kruiden. Dit zal de fazant tijdens het bakken op smaak brengen.4. Wrijf de fazant in met zout en peper, zowel aan de binnen- als buitenkant.5. Verhit een beetje boter of olijfolie in een grote ovenvaste braadpan op het fornuis. Braad de fazant aan alle kanten goudbruin, dit zal de smaak versterken.6. Voeg wat plakjes knoflook, ui en verse kruiden toe aan de braadpan, samen met een scheutje rode wijn en wildbouillon. Dit zal zorgen voor extra smaak en voorkomt dat de fazant uitdroogt tijdens het bakken.7. Dek de braadpan af met een deksel of aluminiumfolie en plaats deze in de voorverwarmde oven.8. Laat de fazant ongeveer 20 minuten per pond (450 gram) garen. Dit betekent dat een fazant van ongeveer 1 kilogram ongeveer 40-45 minuten nodig heeft om gaar te worden.9. Halverwege de kooktijd kun je de fazant bedruipen met het braadvocht om uitdroging te voorkomen.10. Gebruik een vleesthermometer om de interne temperatuur van de fazant te meten. De fazant is gaar wanneer de kerntemperatuur 75°C bereikt.11. Haal de fazant uit de oven en laat deze even rusten onder aluminiumfolie, dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen herverdelen en het vlees sappig blijft.12. Snijd de wilde fazant in mooie stukken en serveer deze met de jus uit de braadpan en bijgerechten naar keuze, zoals aardappelpuree, gebakken groenten of een frisse salade.Met deze bereidingswijze kun je genieten van een heerlijke wilde fazant met een aromatische smaak en malse textuur. Geniet van deze heerlijke delicatesse!

More Information
Provenance Great Britain
Ingredients 100% pheasant
Storage Frozen ≤ -18ºC
Aging Not aged
Cooking method Oven, Skillet
Sort Poultry
SKU 1898
Reviews
Write Your Own Review
You're reviewing: Wild Pheasant
loader
Loading...

check-circle You submitted your review for moderation.

Vaak samen gekocht
eendenborstfilet-met-vel
Poultry
ca. 375 gram
€11.29
hertenpate-met-pedro-ximenez
Game
€5.99
wilde-duif
Poultry
€8.99
hertenbiefstuk
Game
ca. 150 gram
€8.29
Wildzwijn-poulet
Game
ca. 500 gram
€16.99
Gourmet-fazantfilet
ca. 250 gram
€12.95
Phaesant Pate with Truffel
Poultry
€5.99
Hertenburger
€4.99
€2.50
Reehaasjes
Game
ca. 1000 gram
€84.99
Hertenrollade
Game
ca. 1000 gram
€34.95

Related products



Butcher's Rope
€5.95