Select your own delivery date
Ordered before 11 am, delivered the same evening
Free delivery for orders above €75
Recyclable packaging

Saddle of Roe

Item number: 1836

In stock





The meat of the roe is known for its subtile taste and structure. This whole back of the roe is a delicious meal.
  • Not satisfied? Money-back guarantee!
  • Order before 11:00 AM for same day delivery
  • Free delivery in NL for orders above €75
  • 9,3 review score out of 19.485 reviews
About this product
The back of the roe exists of 2 pieces of sirloin. Beautiful and low-fat meat with a typical soft taste.
Preparation

Ingrediënten:- 1 reerug- Zout en peper naar smaak- Boter- Verse kruiden zoals tijm en rozemarijn- Optioneel: knoflook, sjalotten, rode wijnBereidingswijze:1. Verwarm de oven voor op 200°C.2. Breng de reerug op kamertemperatuur en dep deze droog met keukenpapier.3. Snijd met een scherp mes het overtollige vet en eventuele vliesjes van de reerug.4. Bestrooi de reerug rondom royaal met zout en peper.5. Verhit een ovenbestendige pan op middelhoog vuur en smelt hierin een klontje boter.6. Leg de reerug met de vleeskant naar beneden in de pan en bak deze kort aan totdat hij mooi bruin is.7. Voeg eventueel knoflook, sjalotten en verse kruiden zoals tijm en rozemarijn toe aan de pan voor extra smaak.8. Zet de pan in de voorverwarmde oven en rooster de reerug. De exacte tijd in de oven is afhankelijk van de grootte van de reerug en je gewenste gaarheid. Over het algemeen kun je rekenen op 15-20 minuten voor een rosé resultaat.9. Gebruik eventueel een vleesthermometer om de kerntemperatuur te meten. Voor rosé is de kerntemperatuur ongeveer 52-54°C.10. Haal de reerug uit de oven en laat deze kort rusten onder losjes aluminiumfolie, dit zorgt ervoor dat de sappen zich gelijkmatig verdelen en het vlees nog malser wordt.11. Snijd de reerug in mooie plakken en serveer deze met je favoriete bijgerechten, zoals aardappelpuree, gegrilde groenten of een frisse salade.Voor een heerlijk mals en sappig stukje vlees kun je met zorgvuldig bereid wild en de juiste kooktijd genieten van een smaakvolle reerug. Eet smakelijk!

More Information
Provenance Poland
Ingredients 100% roa deer
Storage Frozen ≤ -18ºC
Aging Not aged
Cooking method Barbecue, Oven, Skillet
Sort Game
SKU 1836
Reviews
Write Your Own Review
You're reviewing: Saddle of Roe
loader
Loading...

check-circle You submitted your review for moderation.

Vaak samen gekocht
Wildzwijn-poulet
Game
ca. 500 gram
€16.99
Hertenrollade
Game
ca. 1000 gram
€34.95
Reehaasjes
Game
ca. 1000 gram
€84.99
hertenbiefstuk
Game
ca. 150 gram
€8.29
reebout-europees-wild
Game
ca. 3200 gram
€95.99
Phaesant Pate with Truffel
Poultry
€5.99
Hertenburger
€4.99
€2.50
wilde-duif
Poultry
€8.99
eendenborstfilet-met-vel
Poultry
ca. 325 gram
€9.79
hertenpate-met-pedro-ximenez
Game
€5.99

Related products



blues-hog-barbecue-saus
Sauce
€10.95
blues-hog-dry-rub
Rub
€10.95