Select your own delivery date
Ordered before 11 am, delivered the same evening
Free delivery for orders above €75
Recyclable packaging

Venison Poulet

Item number: 1812

In stock





Tender pieces of venison for delicious simmering and stewing dishes.
  • Not satisfied? Money-back guarantee!
  • Order before 11:00 AM for same day delivery
  • Free delivery in NL for orders above €75
  • 9,3 review score out of 19.485 reviews
About this product

With this venison stew meat, you can make the most delicious game dishes. Cut from flavorful venison and in small pieces for your convenience. Need some inspiration? Dennis "NOSKOS" van Koutrik made a delicious Mexican Venison Stew.

Preparation

Ingrediënten:- Hertenpoulet- Bloem- Spekjes- Ui, wortel en bleekselderij (voor de mirepoix)- Knoflook- Rode wijn- Runder- of wildfond- Verse kruiden zoals tijm, rozemarijn en laurierblad- Zout en peper naar smaak- Olijfolie- BoterBereidingswijze:1. Dep de hertenpoulet droog met keukenpapier en breng deze op smaak met zout en peper. Haal de stukken vlees door wat bloem zodat ze lichtjes bedekt zijn.2. Verhit een beetje olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Voeg eventueel een klontje boter toe voor extra smaak.3. Bak de spekjes in de verhitte pan tot ze knapperig zijn. Haal de spekjes uit de pan en zet ze opzij, maar laat het spekvet in de pan zitten.4. Bak de hertenpoulet in batches aan alle kanten goudbruin in het spekvet. Doe dit niet in één keer om te voorkomen dat het vlees gaat stomen in plaats van bruinen.5. Terwijl het vlees aan het bakken is, snijd je de ui, wortel en bleekselderij voor de mirepoix (een mengsel van fijngesneden groenten). Voeg deze groenten toe aan de pan zodra het vlees bruin is en bak ze mee tot ze zacht worden.6. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort mee, ongeveer 1 minuut.7. Blus de pan af met een flinke scheut rode wijn en rasp de aanbaksels van de bodem van de pan los met een houten lepel. Laat de wijn even inkoken om de alcohol te laten verdampen.8. Voeg de hertenpoulet en spekjes weer toe aan de pan. Giet voldoende runder- of wildfond in de pan zodat het vlees net onder staat.9. Voeg verse kruiden zoals tijm, rozemarijn en laurierblad toe voor extra smaak.10. Breng het geheel aan de kook, zet daarna het vuur laag en laat het vlees langzaam sudderen. Dit kan wel 2-3 uur duren, afhankelijk van de grootte en de leeftijd van het hert.11. Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit. Voeg indien nodig wat extra fond of water toe.12. Na 2-3 uur, wanneer het vlees heerlijk mals is, proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.Het gestoofde hertenvlees is nu klaar om geserveerd te worden. Serveer het met bijgerechten zoals aardappelpuree, stoofperen of gestoofde rode kool voor een heerlijke wildervaring.

More Information
Provenance New Sealand
Ingredients 100% venison
Storage Frozen ≤ -18ºC
Cooking method Barbecue, Dutch Oven, Skillet, Low & Slow
Sort Game
SKU 1812
Reviews
Write Your Own Review
You're reviewing: Venison Poulet
loader
Loading...

check-circle You submitted your review for moderation.

Vaak samen gekocht
schenkel-hert-europees-wild
Game
ca. 150 gram
€8.29
wildzwijn-rack
Game
ca. 2200 gram
€120.99
wilde-duif
Poultry
€8.99
eendenborstfilet-met-vel
Poultry
ca. 375 gram
€11.29
reerug
Game
ca. 1800 gram
€143.95
Reehaasjes
Game
ca. 1000 gram
€84.99
hertenpate-met-pedro-ximenez
Game
€5.99
Hertenrollade
Game
ca. 1000 gram
€34.95
reebout-europees-wild
Game
ca. 3200 gram
€95.99
Hertenburger
€4.99