Leg of Lamb
Item number: 1610In stock
- Not satisfied? Money-back guarantee!
- Order before 11:00 AM for same day delivery
- Free delivery in NL for orders above €75
- 9,3 review score out of 19.485 reviews
Our lamb is Halal certified.
The leg of lamb. Extremely tender and absolutely delicious. The less the age, de more tenderness the meat contains. The leg of lamb of Beef&Steak is from New-Zealand
Stap 1: Voorbereiding van de lamsbout - Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (350 graden Fahrenheit). Plaats het rooster in het midden van de oven. - Leg de lamsbout op een schoon werkoppervlak en breng royaal zout, peper en andere kruiden naar keuze aan. Populaire kruiden voor lamsbout zijn knoflook, rozemarijn en tijm. Wrijf de kruiden goed in het vlees, zodat het alle smaken absorbeert. Stap 2: Aanbraden van de lamsbout - Verhit een grote koekenpan op hoog vuur en voeg een beetje olie toe. Braad de lamsbout aan alle kanten aan tot het een goudbruine kleur heeft. Stap 3: Overdracht naar de oven - Plaats de aangebraden lamsbout in een grote ovenschaal en voeg eventueel wat gesneden uien, wortels en selderij toe voor extra smaak. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie. - Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Laat de lamsbout ongeveer 20 minuten per 450 gram vlees braden, afhankelijk van hoe roze je het vlees wilt hebben. Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur te controleren. Voor medium-rare is dit ongeveer 60 graden Celsius (140 graden Fahrenheit). Stap 4: Rusten - Haal de lamsbout uit de oven als hij de gewenste kerntemperatuur heeft bereikt en verwijder de aluminiumfolie. Laat de lamsbout 15-20 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Hierdoor kunnen de sappen in het vlees zich herverdelen, waardoor het vlees mals en sappig blijft. Stap 5: Serveren - Snijd de lamsbout in plakken en serveer het met je favoriete bijgerechten, zoals aardappelpuree, geroosterde groenten of een frisse salade. Met deze bereidingsinstructie zou je een heerlijk sappige lamsbout kunnen bereiden die perfect is voor een feestelijke maaltijd. Eet smakelijk!
Provenance | New Sealand |
---|---|
Ingredients | 100% lamb |
Storage | Frozen ≤ -18ºC |
Aging | Aged |
Cooking method | Barbecue, Oven, Dutch Oven, Skillet, Low & Slow |
Sort | Lamb |
SKU | 1610 |