Select your own delivery date
Ordered before 11 am, delivered the same evening
Free delivery for orders above €75
Recyclable packaging

Guinea Fowl

Item number: 1517

In stock





Heerlijke, Franse Parelhoen. Heerlijk om in zijn geheel te bereiden.
  • Not satisfied? Money-back guarantee!
  • Order before 11:00 AM for same day delivery
  • Free delivery in NL for orders above €75
  • 9,3 review score out of 19.485 reviews
About this product
De Parelhoen is een hoenderachtige die nog het meeste lijkt op de kalkoen. De vogel komt oorspronkelijk uit Afrika en is te herkennen aan de kale kop en de veren met kleine witte stippen. Vooral in Brabant is de parelhoen bekend, alleen onder een andere naam; Poulepetaat. Dit komt van het Franse woord Poule Pintade
Preparation

Ingrediënten:- 1 parelhoen- 2 eetlepels olijfolie- Zout en peper- Verse kruiden zoals tijm, rozemarijn en salie- 2 teentjes knoflook, fijngehakt- 1 citroen, in plakjes gesneden- Groenten naar keuze (bijvoorbeeld wortelen, selderij, ui)- 250 ml kippenbouillon of witte wijnBereidingswijze:1. Verwarm de oven voor op 180°C.2. Spoel de parelhoen van binnen en buiten af onder koud water en dep hem droog met keukenpapier.3. Bestrooi de binnen- en buitenkant van de parelhoen royaal met zout en peper.4. Vul de buikholte van de parelhoen met de gehakte knoflook, plakjes citroen en verse kruiden.5. Bind de poten van de parelhoen samen met keukentouw om de vulling op zijn plaats te houden.6. Leg de groenten in een braadslede en plaats de parelhoen er bovenop.7. Giet de olijfolie over de parelhoen en smeer deze gelijkmatig uit. Hierdoor krijgt het vel een mooie kleur en blijft het vlees sappig.8. Giet de kippenbouillon of witte wijn in de braadslede om de groenten te bedruipen en voor extra smaak tijdens het garen.9. Dek de parelhoen losjes af met aluminiumfolie en zet de braadslede in de voorverwarmde oven.10. Braad de parelhoen gedurende 45 minuten tot 1 uur, afhankelijk van de grootte, of tot het vlees gaar is en het vel goudbruin en knapperig is geworden.11. Controleer de gaarheid van de parelhoen door in het dikste deel van de dij te prikken. Als de sappen helder zijn, is de parelhoen gaar.12. Haal de parelhoen uit de oven en laat hem 10-15 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen herverdelen en het vlees sappig blijft.Serveer de parelhoen met de geroosterde groenten en geniet van een heerlijke en feestelijke maaltijd. Eet smakelijk!

More Information
Provenance France
Ingredients 100% guinea fowl
Storage Frozen ≤ -18ºC
Cooking method Barbecue, Oven, Skillet
Sort Poultry
SKU 1517
Reviews
Write Your Own Review
You're reviewing: Guinea Fowl
loader
Loading...

check-circle You submitted your review for moderation.

Vaak samen gekocht
kippendij-rollade-gekruid
Gildehoen Poultry
ca. 500 gram
€9.99
Gildehoen Chicken Wings
Gildehoen Poultry
ca. 550 gram
€5.49
kipsate-dijvlees-gildehoen
Gildehoen Poultry
ca. 200 gram
€4.99
€4.24
kwartel
Poultry
€18.95
kip-shoarma
Poultry
ca. 250 gram
€5.29
wilde-duif
Poultry
€8.99
fazant-wilde
Poultry
ca. 700 gram
€13.95
kalkoenpoot-ronsard-kalkoen
Poultry
ca. 1100 gram
€15.49
gildehoen-drumstick
Gildehoen Poultry
ca. 750 gram
€7.49
kalkoen-heel-franse-ronsard
Poultry
ca. 2000 gram
€29.95