Select your own delivery date
Ordered before 11 am, delivered the same evening
Free delivery for orders above €75
Recyclable packaging

Suckling Pig Whole Leg

Item number: 1198

Out of stock





The leg comes from the backside of the suckling pig and is suitable as a marvelous roast. The perfect cut for the Christmas Ham
  • Not satisfied? Money-back guarantee!
  • Order before 11:00 AM for same day delivery
  • Free delivery in NL for orders above €75
  • 9,3 review score out of 19.485 reviews
About this product
A whole ham, in other words leg of the suckling pig. The hams contains the skin, gorgeous to prepare low&slow.
Preparation

Ingrediënten:- Speenvarken ham- Zout- Peper- Verse kruiden, zoals tijm, rozemarijn en salie- Knoflook, in plakjes- Olijfolie- Honing (optioneel)- Mosterd (optioneel)Bereidingswijze:1. Verwarm de oven voor op 160°C.2. Maak kleine inkepingen in de speenvarken ham met een scherp mes. Steek vervolgens plakjes knoflook en takjes verse kruiden in de inkepingen. Dit zal de ham tijdens het bakken op smaak brengen.3. Wrijf de speenvarken ham royaal in met zout en peper. Als je van een zoetere glazuur houdt, kun je de ham op dit moment bestrijken met een mengsel van honing en mosterd.4. Plaats de speenvarken ham in een grote braadslede en besprenkel deze met een beetje olijfolie om de buitenkant knapperig te laten worden.5. Dek de braadslede af met aluminiumfolie en plaats deze in de voorverwarmde oven.6. Laat de speenvarken ham ongeveer 20 minuten per pond (450 gram) garen. Dit betekent dat een ham van ongeveer 5 kilogram ongeveer 2,5 uur nodig heeft om gaar te worden.7. Halverwege de kooktijd kun je de aluminiumfolie verwijderen, zodat de ham een mooie gouden kleur kan krijgen.8. Gebruik een vleesthermometer om de interne temperatuur van de ham te meten. De ham is gaar wanneer de kerntemperatuur 71°C bereikt.9. Haal de speenvarken ham uit de oven en laat deze minstens 15-20 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich in de ham kunnen herverdelen, waardoor het vlees sappig en mals blijft.10. Snijd de speenvarken ham in dunne plakken en serveer deze met bijgerechten naar keuze, zoals geroosterde groenten, aardappelpuree of een frisse salade.Met deze bereidingswijze kun je genieten van een heerlijke speenvarken ham met een sappige textuur en heerlijke smaak. Eet smakelijk!

More Information
Provenance Holland
Ingredients 100% pork
Storage Frozen ≤ -18ºC
Cooking method Barbecue, Oven, Skillet, Low & Slow
Sort Pork
SKU 1198
Reviews
Write Your Own Review
You're reviewing: Suckling Pig Whole Leg
loader
Loading...

check-circle You submitted your review for moderation.

Vaak samen gekocht
Rolled Pork Roast
Pork
ca. 900 gram
€17.95
livar-schnitzel-naturel
Livar Pork
ca. 250 gram
€8.79
dubbeldoel-bavette
Beef
ca. 500 gram
€18.79
livar-buikspek-zonder-zwoerd
Livar Pork
ca. 1500 gram
€35.99
tomahawk-aberdeen-angus
Irish Beef
ca. 1200 gram
€49.95
bbq-varkensnek
Pork
ca. 1100 gram
€18.99
livar-sukade
Livar Pork
ca. 800 gram
€11.95
wagyu-chuck-eye-steak
Wagyu Beef
ca. 550 gram
€41.95
burger-wagyu
Beef
€4.99
bbq-buikspek
Pork
ca. 1600 gram
€28.89