Select your own delivery date
Ordered before 11 am, delivered the same evening
Free delivery for orders above €75
Recyclable packaging

Ierse Runderwangen

Item number: 4874

In stock





Heerlijk wangvlees om te sudderen of te stoven.
  • Not satisfied? Money-back guarantee!
  • Order before 11:00 AM for same day delivery
  • Free delivery in NL for orders above €75
  • 9,3 review score out of 19.485 reviews
About this product
Wangvlees heeft veel smaak van zichzelf. Het vlees is erg stug maar bij langzame garing wordt dit heerlijk zacht.

Deze wangen zijn geheel schoon gesneden en klaar voor gebruik. Het beetje vet wat er nog op kan zitten kan je ook laten zitten voor nog meer smaak.

Preparation

Ingrediënten:- 1 kg runderwangen- Bloem- Olijfolie- 2 uien, fijngehakt- 2 wortelen, in plakjes gesneden- 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden- 4 teentjes knoflook, fijngehakt- 500 ml runderbouillon- 250 ml rode wijn- 2 laurierblaadjes- Takje tijm- Zout en peper naar smaakBereidingswijze:1. Dep de runderwangen droog met keukenpapier en bestrooi ze licht met bloem.2. Verhit een beetje olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de runderwangen aan alle kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.3. Voeg indien nodig wat meer olijfolie toe aan de pan en bak de uien, wortelen, bleekselderij en knoflook tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.4. Voeg de runderwangen weer toe aan de pan.5. Giet de rode wijn in de pan en laat het even sudderen om de alcohol te laten verdampen.6. Voeg de runderbouillon, laurierblaadjes en tijm toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook.7. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de runderwangen 3 tot 4 uur zachtjes pruttelen, of tot het vlees heerlijk mals is geworden.8. Controleer regelmatig of er voldoende vocht in de pan zit. Voeg indien nodig wat extra bouillon toe.9. Als de runderwangen gaar zijn, verwijder je de laurierblaadjes en tijmstelen. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.Serveer de runderwangen met aardappelpuree, aardappelgratin of verse broodjes en geniet van een heerlijke, smaakvolle maaltijd.

More Information
Provenance Ireland
Ingredients 100% beef
Storage Frozen ≤ -18ºC
Aging Wet Aged
Diet Grass-Fed
Cooking method Barbecue, Oven, Dutch Oven, Skillet, Low & Slow
Sort Irish Beef
nutricional value energie: 116kcal, vet: 2,3g, koolhydraten: 0g, suikers: 0g, eiwitten: 23,7g, verzadigd vet: 2,3g, zout: 0,13g
SKU 4874
Reviews
Write Your Own Review
You're reviewing: Ierse Runderwangen
loader
Loading...

check-circle You submitted your review for moderation.

Vaak samen gekocht
brisket-whole-packer-wagyu
Wagyu Beef
ca. 8250 gram
€371.95
grillworst-met-kaas-varken
Pork
€11.95
Miguel-vergara-flat-iron
Angus Beef
ca. 800 gram
€39.99
cote-de-boeuf-dry-aged
Beef
ca. 1100 gram
€87.99
buikspareribs-hollands-varken
Pork
ca. 1300 gram
€16.89
rookworst-livar
Livar Pork
€4.49
scholfilet
Fish and Seafood
ca. 75 gram
€3.19
jalapeno-kaas-worst
Pork
ca. 300 gram
€5.29
USA-grain-fed-bavette
Black Angus Beef
ca. 700 gram
€27.95
cote-de-boeuf-usa-grain-fed
Black Angus Beef
ca. 1100 gram
€93.49