Select your own delivery date
Ordered before 11 am, delivered the same evening
Free delivery for orders above €75
Recyclable packaging

Wild Poulet

Item number: 1844

In stock

Tender pieces of game for delicious simmering and stewing dishes.
  • Not satisfied? Money-back guarantee!
  • Order before 11:00 AM for same day delivery
  • Free delivery in NL for orders above €75
  • 9,3 review score out of 19.485 reviews
About this product

WILDPOULET MIX

  • Tender pieces of game
  • For delicious simmering and stewing dishes
  • Very flavorful game
  • Contains deer, hare, and wild boar

Want to try a delicious mix of game? Go for the Wildpoulet Mix!

FLAVORFUL GAME

With this wildpoulet, you can make the most delicious game dishes. Cut from flavorful game and in small pieces for your convenience. Contains deer, hare, and wild boar in equal proportions.

WHAT IS GAME

Game is a collective term for all animal groups that live in the wild and can be legally hunted according to legal guidelines. The timing of the hunting season varies by species. For example, wild ducks in the Netherlands may be shot from August 15, and deer from January 1. This mainly affects the availability of fresh game in the Netherlands. All countries have different hunting seasons for different game species. For this reason, game is now available throughout the year. Traditionally, the game season runs from October

Preparation

Ingrediënten:- Wildpoulet (bijvoorbeeld van hert, wild zwijn of konijn)- Bloem- Spekjes- Ui, wortel en bleekselderij (voor de mirepoix)- Knoflook- Rode wijn- Wildfond- Verse kruiden zoals tijm, rozemarijn en laurierblad- Zout en peper naar smaak- Olijfolie- BoterBereidingswijze:1. Dep de wildpoulet droog met keukenpapier en breng deze op smaak met zout en peper. Haal de stukken vlees door wat bloem zodat ze lichtjes bedekt zijn.2. Verhit een beetje olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Voeg eventueel een klontje boter toe voor extra smaak.3. Bak de spekjes in de verhitte pan tot ze knapperig zijn. Haal de spekjes uit de pan en zet ze opzij, maar laat het spekvet in de pan zitten.4. Bak de wildpoulet in batches aan alle kanten goudbruin in het spekvet. Doe dit niet in één keer om te voorkomen dat het vlees gaat stomen in plaats van bruinen.5. Terwijl het vlees aan het bakken is, snijd je de ui, wortel en bleekselderij voor de mirepoix (een mengsel van fijngesneden groenten). Voeg deze groenten toe aan de pan zodra het vlees bruin is en bak ze mee tot ze zacht worden.6. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort mee, ongeveer 1 minuut.7. Blus de pan af met een flinke scheut rode wijn en rasp de aanbaksels van de bodem van de pan los met een houten lepel. Laat de wijn even inkoken om de alcohol te laten verdampen.8. Voeg de wildpoulet en spekjes weer toe aan de pan. Giet voldoende wildfond in de pan zodat het vlees net onder staat.9. Voeg verse kruiden zoals tijm, rozemarijn en laurierblad toe voor extra smaak.10. Breng het geheel aan de kook, zet daarna het vuur laag en laat het vlees langzaam sudderen. Dit kan wel 2-3 uur duren, afhankelijk van de grootte en de leeftijd van het wild.11. Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit. Voeg indien nodig wat extra fond of water toe.12. Na 2-3 uur, wanneer het vlees heerlijk mals is, proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.Het gestoofde wildpoulet is nu klaar om geserveerd te worden. Serveer het met bijgerechten zoals aardappelpuree, stoofperen of gestoofde rode kool voor een heerlijke wildervaring.

More Information
Storage Frozen ≤ -18ºC
Cooking method Barbecue, Oven, Dutch Oven, Skillet, Low & Slow
Sort Game
SKU 1844
Reviews
Write Your Own Review
You're reviewing: Wild Poulet
loader
Loading...

check-circle You submitted your review for moderation.

Vaak samen gekocht
Phaesant Pate with Truffel
Poultry
€5.99
Reehaasjes
Game
ca. 1000 gram
€84.99
Wildzwijn-poulet
Game
ca. 500 gram
€16.99
eendenborstfilet-met-vel
Poultry
ca. 325 gram
€9.79
hertenbiefstuk
Game
ca. 150 gram
€8.29
Hertenrollade
Game
ca. 1000 gram
€34.95
Gourmet-fazantfilet
ca. 250 gram
€12.95
reebout-europees-wild
Game
ca. 3200 gram
€95.99
hertenpate-met-pedro-ximenez
Game
€5.99
hertenrack-nieuw-zeelands-hert
Game
ca. 1300 gram
€71.49