Select your own delivery date
Ordered before 11 am, delivered the same evening
Free delivery for orders above €75
Recyclable packaging

Back of Wild Boar

Item number: 1831

Out of stock





A whole back of the wild boar. Wonderful sirloin part with a lot of meat and taste.
  • Not satisfied? Money-back guarantee!
  • Order before 11:00 AM for same day delivery
  • Free delivery in NL for orders above €75
  • 9,3 review score out of 19.485 reviews
About this product
The European wild boar has an incredible taste. Wonderful meat, delightfully firm and full of taste.
Preparation

Ingrediënten:- 1 wildzwijnrug- Zout en peper naar smaak- Olijfolie- Verse kruiden zoals tijm, rozemarijn en salie- Optioneel: knoflook, sjalotten, rode wijnBereidingswijze:1. Verwarm de oven voor op 180°C.2. Haal de wildzwijnrug uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Dep de wildzwijnrug droog met keukenpapier.3. Bestrooi de wildzwijnrug royaal met zout en peper en wrijf dit in het vlees.4. Verhit een ovenbestendige pan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe.5. Leg de wildzwijnrug met de vleeskant naar beneden in de pan en bak deze kort aan totdat hij mooi bruin is. Voeg eventueel knoflook, sjalotten en verse kruiden zoals tijm, rozemarijn en salie toe aan de pan voor extra smaak.6. Zet de pan in de voorverwarmde oven en rooster de wildzwijnrug. De exacte tijd in de oven is afhankelijk van de grootte van de wildzwijnrug en je gewenste gaarheid. Over het algemeen kun je rekenen op 20-25 minuten voor een rosé resultaat.7. Gebruik eventueel een vleesthermometer om de kerntemperatuur te meten. Voor rosé is de kerntemperatuur ongeveer 57-60°C.8. Haal de wildzwijnrug uit de oven en laat deze kort rusten onder losjes aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich gelijkmatig verdelen en het vlees nog malser wordt.9. Snijd de wildzwijnrug in mooie plakken en serveer deze met je favoriete bijgerechten, zoals aardappelpuree, gegrilde groenten of cranberrysaus.Bij het bereiden van wildzwijnrug is het belangrijk om de juiste gaartijd in acht te nemen om te genieten van een mals en sappig stuk vlees. Geniet van de smaak van dit prachtige wildgerecht. Eet smakelijk!

More Information
Provenance Poland
Ingredients 100% wild boar
Storage Frozen ≤ -18ºC
Aging Aged
Cooking method Barbecue, Oven, Skillet
Sort Game
SKU 1831
Reviews
Write Your Own Review
You're reviewing: Back of Wild Boar
loader
Loading...

check-circle You submitted your review for moderation.

Vaak samen gekocht
hertenrollade
Game
ca. 1000 gram
€34.95
eendenborstfilet-met-vel
Poultry
ca. 375 gram
€11.29
Hertenburger
€4.99
Gourmet-fazantfilet
ca. 250 gram
€12.95
fazant-wilde
Poultry
ca. 700 gram
€13.95
Wildpoulet
Game
ca. 500 gram
€15.99
reerug
Game
ca. 1800 gram
€143.95
hertenpate-met-pedro-ximenez
Game
€5.99
Gourmet-hertenbiefstuk
ca. 225 gram
€13.95
wilde-duif
Poultry
€8.99