•  
  Choose your own delivery date
 •  
  Call (0172) 577 147.
 •  
  Free shipping (Netherlands) from € 60,-
 •  
  Chat live with us.

Kies voor duurzame kip en boerenscharrel kip

Ben je op zoek naar kip? Liefst duurzaam en smakelijk, niet dat er een emmertje water uitloopt? Kijk dan eens naar de duurzame kip zoals de Gildehoen of de Franse Label Rouge boerenscharrelkip. Gildehoen is een langzaam groeiend ras, zeker vergeleken met de plofkip, die meer ruimte krijgt en geen antibiotica. De Gildehoen is dan ook gegarandeerd antibioticavrij.

Label Rouge is een beroemd Frans keurmerk voor allerlei producten. Vleesproducten dus ook en van dit keurmerk hebben we de boerenscharrelkip uit Frankrijk. Deze kip groeit nog wat langzamer en zo krijgt het de kans om smaak te ontwikkelen. De Label Rouge kip heeft vrije uitloop naar buiten. Een bijzondere product van deze kip is de kipfilet suprême, de kipfilet met het vleugeltje eraan.

Is het dan waar dat in goedkope kipfilets water wordt gespoten? Onbewerkt vlees mag niet worden bewerkt door water toe te voegen, behalve als de productnaam dan wordt aangepast. Dan heet het 'kipfilet of kipproduct met toegevoegd water' of iets dergelijks. Het zou niet als gewone kipfilet mogen worden verkocht. Meestal gaat het om plofkip waarvan de filet veel water bevat. Dat komt doordat het dier erg snel gegroeid is maar toch jong wordt verwerkt,  dan zijn de filets echt waterbommetjes. Langzamer groeiende rassen hebben daarom minder vocht in de filets.

Rating: , gebaseerd op beoordelingen.