•  
    Choose your own delivery date
  •  
    Call (0172) 577 147.
  •  
    Free shipping (Netherlands) from € 60,-
  •  
    Chat live with us.
Tenderloin Beef

South American Whole Tenderloin

A South American beef tenderloin is popular with chefs at the best steak restaurants.
Origin: Uruguay Storage condition: Frozen ≤ -18ºC

* Required Fields

€32.95 Incl. VAT
- +
€32.95 Incl. VAT
Article number 4701

Availability: In stock


Add €60 to your order for free shipping
Description
A whole South American beef tenderloin without chain. Own a piece of South America with this beautiful piece of beef. The cut is characterized by lean muscles with a little marbling. The tenderloin is the tenderest piece of beef. Tenderloin has less marbling but more tenderness. A tenderloin is perfect for preparation as a whole piece in the oven or bbq. The core stays juicier because the heat inside will not evaporate the moisture. Use a thermometer to measure 45 degrees in the core. Take the beef from the heat source leave it to rest for 10 minutes. Serve immediately - do not wrap in aluminum foil. A tenderloin is perfect for light marinating. You can also divide the piece into portions. From the thickest part, you can cut the chateaubriand, which is a cut of about 400 grams. From the middle of the tenderloin you can cut nice round disks of about 200 grams each. This steak is also known as a fillet steak. From the point you can cut small medallions, also known as filet mignons.
Recipes
Additional information
Herkomst Uruguay
Ingredients 100% beef
Allergie Allergen-free, Gluten-free, Lactose-free, MSG-free, Nuts-free
Storage Frozen ≤ -18ºC
Aging Aged
Fattening Grass-Fed
Cooking method Barbecue, Oven, Skillet, Grill
nutricional value N/A
Reviews

Customer Reviews 23 item(s)

Viviane Overbeele
Helemaal geweldig van smaak en structuur. Dit is echt voor herhaling vatbaar. Het ontvliezen ging erg simple ik heb de chateaubriand (dikste deel) apart gebakken en ook dit stuk was erg lekker. Het middenstuk was zoals verwacht zelfs nog ietsje malser. Een aanrader!
products
Review by Viviane Overbeele / (Posted on 1/16/2016)
Thijs Kleindijk
Geweldig mals ossenhaasje met de kerstdagen klaar gemaakt op de BBQ met een kerntemperatuur van 62 graden gesneden en..........aanvallen!
products
Review by Thijs Kleindijk / (Posted on 1/18/2015)
Jilco
Top stuk vlees heerlijk langzaam gegaard in de oven en geserveerd met een portsaus. Lekker!
products
Review by Jilco / (Posted on 1/5/2015)
Marcel
1.3kg gekocht in de aanbieding. Vlees kwam half bevroren in ijs omwikkeld met een braadpan! Na 4dagen stukje vlies er afgehaald en gebruikt voor een beef wellington - en die was echt super goed gelukt. Met 8p erg lekker gegeten!
products
Review by Marcel / (Posted on 12/28/2014)
Sjef ten Kroode
Vorig jaar deze besteld voor de kerst. Kan gebeuren wat gebeurd maar ik kan er helaas niet omheen deze dit jaar weer te bestellen. Beetjes saai maar zooooooooo lekkuh!
products
Review by Sjef ten Kroode / (Posted on 10/26/2014)
Danny
Perfectie! Dit koop je niet in een restaurant.
products
Review by Danny / (Posted on 4/6/2014)
Matthijs Bruinsma
Heerlijk stuk vlees! Zout peper en een goede kerntemperatuur (tussen 45 en 50 graden). Even laten rusten (+- 5 min) en daarna heerlijk opgegeten. Heerlijke smaak gasten (en ikzelf) zeer tevreden. Zeker een aanrader!
products
Review by Matthijs Bruinsma / (Posted on 12/27/2013)
Ton en Henny
Zie voorgaande reacties peper en zout oven thermometer ....
products
Review by Ton en Henny / (Posted on 1/29/2013)
Bas
Mooi stuk ossenhaas. Nog zelf te ontvliezen echter laat je hier niet door afschrikken (ontvliezen is eenvoudig). Ik heb de ossenhaas in zijn geheel sous vide gegaard op 52 graden Celsius gedurende 90 minuten daarna 2 minuten in een (rokend) hete pan met scheutje olie bruin gebakken (iedere 15 seconden omdraaien). Vervolgens 5 minuten rusten en daarna getrancheerd in dunne plakjes met wat Maldon zeezout vlokken en gerookte peper erop. Heerlijk puur en heerlijk genieten
products
Review by Bas / (Posted on 1/4/2013)
Jolanda
"Mooi stuk vlees. Let op: moet nog wel ontvliesd worden (maar daar was de kat erg blij mee). Nog nooit zoiets bereid en ik had het na aanbraden iets te lang in de oven gelaten waardoor het te ros
products
Review by Jolanda / (Posted on 12/29/2012)
Marijke Caris
Ossenhaas voor de kerst besteld super mooi vlees we hebben er met 8 personen van genoten.
products
Review by Marijke Caris / (Posted on 12/28/2012)
Martino
Ik wilde even wat speciaals serveren voor onze circa 20 gasten. Omdat we een vooraf hadden (Sashimi tonijn van de BBQ topper!) dacht ik met een 2000 grs ossenhaas wel uit te komen. Even opgehaald in ter Aar ivm de late bestelling. Prachtig stuk vlees waar alleen het vlies even vanaf gehaald moest worden. 2 uur gemarineerd (op kamertemperatuur) in een marinade van Balsamico Azijn mosterd verse tijm basilicum bieslook gesneden uien olijfolie en ketjap manis om het zuur er weer wat af te halen. Bleek een briljante marinade!!!
products
Review by Martino / (Posted on 8/8/2012)
Gilbert Heikamp
Daarna het vlees uit de braadslede gehaald en de marinade voor 80% uit de braadslede gegoten. De ossenhaas ingesmeerd met Wagyu vet van B&S. Een aanrader!!! De BBQ inmiddels op 240 graden gezet. Lekker heet dus en de dunne kant van de ossenhaas omgevouwen zodat het geheel een beetje gelijk in dikte was. Dan rondom aangebraden tot het rooster van de BBQ er mooi bruin in stond :) De braadslede (glazen marskramer 40cm) stond aan de zijkant van het rooster ook op de BBQ met dus een miniem laagje marinade erin. Het vuur getemperd zodat we op circa 125-150 graden kwamen (van de 5 branders 3 uit en 2 op minimum gezet) en deksel dicht. Na circa 20/25 minuten kerntemperatuur gecheked en die stond al netjes op 52 graden (target was 50). Vlees toen op een bord ernaast gelegd en aluminium folie er los overheen (niet ingepakt). BBQ uitgezet. Het vlees MOET dan minimaal 10 minuten niet aangeraakt worden. Je kunt dus rustig bordjes opmaken of in mijn geval een mooie grote tegel (60x60) opmaken met oosterse pasta salade en borden ernaast zetten. Vervolgens een grote snijplank gepakt en daar dit goddelijk vlees op gesneden. Steeds de stukjes schuin op elkaar in 2 rijen op de tegel gelegd. Kwastje gepakt en de ingedikte marinade heel licht zo af en toe op het vlees getipt. MEGA MEGA MEGA lekker. Supermals smaakvol en helemaal niet duur!!! Je serveert 20 mensen die alleen maar Oh Ah Wauw zeggen met dit stuk briljant vlees. Als hoofdmaaltijd was die 2Kg niet helemaal voldoende maar dat is vooral omdat het zo lekker is... SUPER aanrader dus. Vergeet het potje Wagyu vet niet want dat maakt het denk ik ook extra mals.
products
Review by Gilbert Heikamp / (Posted on 8/4/2012)
Jeroen Vissers
Top vlees ! Heerlijk in kleine steaks op de bbq!
products
Review by Jeroen Vissers / (Posted on 5/23/2012)
Jan van Duin
Erg mooi stukje vlees. Na het ontvliezen het puntje afgesneden en lekker opgepeuzeld. Daarna een mooie Lomo al Trapo gemaakt die erg in de smaak viel bij de gasten. Ik heb net nog 3 stuks besteld :-)
products
Review by Jan van Duin / (Posted on 5/14/2012)
Peter de wit
supper vlees botermals echt een aanrader
products
Review by Peter de wit / (Posted on 2/18/2012)
Rendo
Ga zo door... Ga zo door... Heerlijk en goed. Volgende keer die uit Uruguay !
products
Review by Rendo / (Posted on 1/28/2012)
S. Wokcik
de puntjes zijn ook erg smakelijk en heerlijk om te wokken
products
Review by S. Wokcik / (Posted on 3/24/2011)
Auke Haan
Naast het Groupon pakket had ik ook een Ossenhaas besteld. En wat duurt het wachten dan lang :-)
products
Review by Auke Haan / (Posted on 1/6/2011)
Wim van de Vrande
Prima ossenhaas. Aangebraden in de pan en dan op 120 graden in de oven tot 53 - 55 graden binnen in de steak. Steak was mals en lekker. Alleen de Argentijnse Angus smaak gaat hierboven.
products
Review by Wim van de Vrande / (Posted on 12/31/2010)
Niels Rolaff
Wat een prachtige ossenhaas!
products
Review by Niels Rolaff / (Posted on 11/3/2010)
Ismar
Ontzettend mals en sappig stukje vlees! 90 seconden aan alle kanten dichtgeschroeid en vervolgens indirect verder laten garen op de grill.
products
Review by Ismar / (Posted on 10/20/2010)
Dennis
Super mals vlees! Echt heerlijk lang geleden dat ik zulk goed vlees heb gegeten.
products
Review by Dennis / (Posted on 12/2/00-1)

Write Your Own Review

How do you rate this product? *

 
1 1 star
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
products

You may also be interested in the following product(s)

Looking for something special?

We would love to help you.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.