•  
    Ordered today, shipped today.
  •  
    Call (0172) 577 147.
  •  
    Free shipping (Netherlands) from € 60,-
  •  
    Chat live with us.
Pre mium
Rump Cap Beef

Wagyu Picanha (Rump Cap)

One of the most delicious and tender beef on this planet. This roast is something you have to do once...a year.
Origin: Australia Storage condition: Frozen ≤ -18ºC

* Required Fields

€75.95 Incl. VAT
- +
€75.95 Incl. VAT
Article number 5255

Availability: In stock

Vandaag voor 13:00 uur besteld, zaterdagochtend geleverd
Add €60 to your order for free shipping
Description
Picanha The picanha is a wonderful steak and not expensive. The picanha is favored by the Brazilians and Argentines. There are two ways to spell it; picaña or picanha. What is a picanha steak? The picanha is cut out of the buttock, right at the tail. If you want to experience a surprise then the Wagyu picanha is the one for you. You can cut delicious Picanha steaks that are delightfully tasty. with a rim of fat (as you know, a little fat means a more concentrated flavor) of real Wagyu. Dont hesitate and order picanha, just do it! A well-kept secret is that in Brazil they find the picanha to be the finest steak and are surprised to hear that in Europe and the U.Speople consider the picanha to be inferior to ribeye or sirloin steak. The preparation of the picanha is simple but requires a little practice. They shoudn't be cut too thick and set the barbecue to a high heat and continue to flip them. Don't overcook, by doing this the flavor and juiciness of the picanha is best kept. The rim of fat gives the picanha delicious flavors and a wonderful mouthfeel. Pitmaster X shows in this video a way to prepare picanha:
Bereiding

Laat de picanha op kamertemperatuur komen. Snij vervolgens de vetkap kruislings in tot en met het onderliggende vlies. Kruid de picanha naar eigen smaak rondom. Gaar de picanha op middelhoog vuur tot een kerntemperatuur van ongeveer 47-48 graden. Grill vervolgens de picanha op hoog vuur aan beide kanten tot het rondom een mooie kleur heeft.

(Let op: het is mogelijk dat door druipend vet steekvlammen ontstaan. Zorg voor de juiste kleding, hulpmiddelen en hou zo veel mogelijk afstand)

Hou een kerntemperatuur aan van ongeveer 52-54 graden. Laat de picanha ongeveer 10 minuten rusten tot een uiteindelijke kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).

Recipes
Additional information
Herkomst Australia
Ingredients 100% beef
Allergie Allergen-free, Gluten-free, Lactose-free, MSG-free, Nuts-free
Storage Frozen ≤ -18ºC
Aging Aged
Fattening Grain-Fed
Cooking method Barbecue, Oven, Grill
nutricional value energie: 165kcal, vet: 8,1g, koolhydraten: 0g, eiwitten: 22,9g
Reviews

Customer Reviews 18 item(s)

Marcje
Goede reviews gelezen en de 1.4kg variant laten komen. Kwam keurig verpakt en goed koud aan.
products
Review by Marcje / (Posted on 3/26/2016)
john
Een van de beste Stukken vlees ooit gegeten. Kwaliteit en marmering is nu goed. Men is van leverancier veranderd. Eerst indirect gegaard op green egg en daarna pas het vet affakkelen. Super zacht vlees.
products
Review by john / (Posted on 10/10/2015)
ambon
Heel erg goed stuk vlees inkerven aan de vet zijde zonder in het vlees te gaan. Nu grof zout rondom en 2 uur laten liggen daarna het overtollig zout er af (niet te veel). Olie erop en grillen (directe methode hoog vuur) op de vet zijde eerst tot deze mooi van kleur word en ietwat krokant paar minuutjes vlees zijde grillen. Nu verplaatsen naar indirect en afgaren tot kerntemperatuur van 52 gr. 10 mins laten rusten in allu folie nu in dunne plakken snijden (tegen draad in) en afmaken met verse peper en wat knoflook.
products
Review by ambon / (Posted on 9/17/2015)
Joep
Levering helemaal goed kwam goed bevroren aan.
products
Review by Joep / (Posted on 2/27/2015)
Dieter
Super stuk vlees. Met oudejaar op de BBQ gelegd en iedereen vond het heerlijk. Spijtig dat er geen leftover was voor de dag erna :-(
products
Review by Dieter / (Posted on 1/2/2015)
Marcel den Uijl
Deze schitterende picanha op de bbq gegaard tot 52 graden kerntemperatuur vervolgens boven de kolen eventjes geschroeid en daarna een minuut of 20 laten rusten... Met een woord... Hemels
products
Review by Marcel den Uijl / (Posted on 5/8/2014)
Matthijs
In 1stuk op de BBQ. Was echt super lekker. Kan niet wachten tot ik het weer kan maken.
products
Review by Matthijs / (Posted on 12/9/2012)
Julian
Amazing on the BBQ! Perfect with this recipe: http://honestcooking.com/2012/01/20/picanha-101-brazilian-barbecue-meat/. One of the best steaks ever.
products
Review by Julian / (Posted on 8/9/2012)
NKBBQ2012
Zoals mijn Braziliaanse vriend zegt: muito saborosa
products
Review by NKBBQ2012 / (Posted on 4/18/2012)
Erik
schitterend stuk vlees! vetrand ingesneden aangekorst in hete grillpan en dan zachtjes laten garen in de oven (tot kerntemperatuur van 54
products
Review by Erik / (Posted on 1/30/2012)
Choi
OMG wat een Super stuk vlees! Moet je geproefd hebben!
products
Review by Choi / (Posted on 1/13/2012)
Jos van Tilburg
Wat een geweldig stuk vlees! Vetrand ingesneden besprenkeld met zeezout en aangezet in de grillpan. Daarna in de oven rustig nagegaard. Nog wat zeezout erover en smullen maar! Een echte aanrader!
products
Review by Jos van Tilburg / (Posted on 12/13/2011)
albert
@Dave hoe heb je de picanha op de bbq gedaan?
products
Review by albert / (Posted on 9/20/2011)
Cacha
Werelds de wagyu picanha op de churrascu.
products
Review by Cacha / (Posted on 9/12/2011)
Arno W
"Plakken van 35 cm gesneden op kamertemperatuur laten komen rijkelijk met grof zeezout bestrooid (geen peper) +- 10 min voor ze op de bbq gingen. Met grilkorf op Weber gegaard en in 1 woord ""WOW!!!"" (PICANHA NA BRASA). Geweldig 5sterren"
products
Review by Arno W / (Posted on 8/29/2011)
Dave
Uitstekend stuk vlees deed naar mijn mening niet onder voor de Wagyu entrecote.
products
Review by Dave / (Posted on 8/24/2011)
A. Rutgers
Wij (nouja de kok dan) hebben hem in dikke plakken gesneden en in de pan klaargemaakt als een biefstuk met uitstekend resultaat.
products
Review by A. Rutgers / (Posted on 3/22/2011)
Julie
Volgende keer bereiden we hem in de oven in zijn geheel.
products
Review by Julie / (Posted on 2/16/2011)

Write Your Own Review

How do you rate this product? *

 
1 1 star
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
products

You may also be interested in the following product(s)

Looking for something special?

We would love to help you.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.