Uruguayan Grain-Fed Flank Steak
Item number: 4780
5,0
In stock

calcActive())">
€56.99
A tasty flank steak from grain-fed beef. Cut the meat against the grain before serving.
- Not satisfied? Money-back guarantee!
- Order before 11:00 AM for same day delivery
- Free delivery in NL for orders above €89
- 9,3 review score out of 19.485 reviews
About this product
The bavette de flanchet, in dutch words 'vinkenlap'. It's a flank steak with a long grain. Cut the meat against the grain before serving.
Preparation
Laat de steak op kamertemperatuur komen. Kruid vervolgens de steak naar eigen smaak. Grill de streak op hoog vuur gedurende 3-5 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 50-52 graden. Haal de steak van het vuur en laat deze (afgedekt) rusten tot een kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).
More Information
Provenance | Uruguay |
---|---|
Ingredients | 100% beef |
Storage | Frozen ≤ -18ºC |
Aging | Wet Aged |
Diet | 200 days Grain-Fed |
Cooking method | Barbecue, Hot & Fast |
Sort | Beef |
nutricional value | energie: 192kcal, vet: 8g, koolhydraten: 0g, eiwitten: 28g |
SKU | 4780 |
Reviews
Mike
February 2016
Mike
De flanksteak is echt heerlijk Ik heb de Uruguayaans Grain-Fed Flank Steak genomen en Vinkenlap op zijn Amerikaans als recept genomen en daar iets vanaf geweken omdat ik deze ooit al eerder heb gemaakt. De rode wijnazijn vervangen door rode wijn (ik heb Rioja gebruikt) en een klein scheutje witte azijn. Dan in de zak geen twee maar 8 uur laten marineren en om de twee uur de zak even omkeren.4 minuten per kant is zat voor medium rare.
Write Your Own Review