- Description
-
Picanha is a jewel, a beautiful piece of beef which is fairly unknown in this part of the world. Picanha is made from a beautiful breed like the USA Grain-Fed, a source of excellent steaks for a sharp price. Picanha is the most popular and most consumed piece of meat. It is slow cooked on an Asado to a core temperature of 55-57 degrees before being cut into nice and big pieces.
- Bereiding
-
Laat de picanha op kamertemperatuur komen. Snij vervolgens de vetkap kruislings in tot en met het onderliggende vlies. Kruid de picanha naar eigen smaak rondom. Gaar de picanha op middelhoog vuur tot een kerntemperatuur van ongeveer 47-48 graden. Grill vervolgens de picanha op hoog vuur aan beide kanten tot het rondom een mooie kleur heeft.
(Let op: het is mogelijk dat door druipend vet steekvlammen ontstaan. Zorg voor de juiste kleding, hulpmiddelen en hou zo veel mogelijk afstand)
Hou een kerntemperatuur aan van ongeveer 52-54 graden. Laat de picanha ongeveer 10 minuten rusten tot een uiteindelijke kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).
- Recipes
-
-
Picanha with cherry tomatoes and onions
Choose one of our famous picanhas for this recipe!
-
- Additional information
-
Herkomst USA Ingredients 100% beef Allergie Allergen-free, Gluten-free, Lactose-free, MSG-free, Nuts-free Storage Frozen ≤ -18ºC Aging Aged Fattening Grain-Fed Cooking method Barbecue, Oven, Grill nutricional value energie: 165kcal, vet: 8,1g, koolhydraten: 0g, eiwitten: 22,9g - Reviews
-
Customer Reviews 25 item(s)
- Paul Arts
-
Serieus de beste Picanha ever! Wow - wat een prachtig stukje vlees.
products - Gijs
-
Helemaal top! Het lekkerste stuk rundvlees wat ik ooit heb gehad. Ik heb gewoon het recept gevolgd wat op de site staat (8 teentjes knoflook en olijf olie) en vervolgens ca. 50 minuten op de BBQ. Bij mij duurde het even voordat dat kerntemperatuur 55 graden was. Dat kwam waarschijnlijk omdat ik hem ca. 2 uur van tevoren het uitgelegd en dat is voor 1.300 gram iets te kort. De kerntemperatuur was 7 graden toen ik begon en dat is eigenlijk te koud. Hoe dan ook een echte aanrader!
products - Michael Paes
-
Ik dacht dat de Uruguayaanse Picanha niet overtroffen kon worden.
products - Alex Willemsen
-
Voor de eerste keer deze picanha besteld maar damn wat was hij lekker!!!!!!!!!!!!!!!!! kom hem zeker nog eens kopen bij jullie
products - Tom hendriks
-
Vanavond voor de 5de keer dit heerlijke stukje vlees bereiden op de bbq. Volgens de reverse sear methode. Eerst garen dan afgrillen. Hier wordt het bezoek even stil van.... Indirect op 130-150 gr tot kern van 48 gr vervolgens direct met vetlaag naar beneden afgrillen tot 52 gr kern. Laten rusten en dan aansnijden en genieten van dit heerlijke malse stukje vlees. Beef & Steak bedankt...
products - Robin
-
"Afgelopen week de picanha bereid volgens de ""reverse sear"" methode op de oklahoma smoker...geweldig mals vlees met een heerlijke smaak. Enkel wat peper en zeezout gebruikt maar wat een verukkelijk stukje vlees!!"
products - Ren
-
Vandaag een grain fed Picanha op de BGE bereid. Alleen peper uit de molen grof zeezout en een handje mesquite rookhout gebruikt. kern op 54 graden en daarna nog even op de grill #goddelijk
products - Benno
-
Super vlees en goede prijs kwaliteit verhouding. Heb het vet ingekerfd vervolgens op de BBQ direct boven kooltjes kort gegrillt op vetkant omgedraaid en daarna rustig op 150 gr. indirect tot 52gr garen met de vetkant naar boven. Top!
products - Noort
-
De vetkap kruislings ingesneden (niet tot op het vlees!) en alleen met grof zeezout ingewreven. Vervolgens op de Weber-bbq indirect (110gr. C) tot kerntemp van 48gr. C en daarna direct afgegrild (vlammen!!). In aluminiumfolie 15 min laten rusten en daarna op de draad dun gesneden. Heerlijk mals vlees! De gasten hebben ervan genoten! Aanrader.
products - Marc van de Hare
-
Schitterend stuk vlees voor op de BBQ.
products - TJ
-
Dit stuk vlees is al 2 jaar mijn kerstdiner! TIP: marineren in gepofte knoflook voordat je hem gaat garen.
products - HaaVee
-
"Wat spannend om de polystureen doos open te maken! Mooi stuk gesealed vlees zag er goed uit. Langzaam laten ontdooien. Vetlaag ondiep kruislings ingesneden en de picanha daarna rondom aangebraden. Daarna de oven in. I.t.t. het recept ben ik iets verder gegaan dan de 50gr Celsius nl tot bijna 60gr. Vlees was erg smakelijk maar echt nog ""seignant"". Volgende keer door tot 65 - 70 gr Celsius inde kern. Da's ook wat mijn braadthermometer zegt. Maar ..... de smaak: werkelijk heerlijk puur mals smaakrijk. Deze houden we erin!"
products - J van Dijk
-
Beste stuk vlees ooit we gaan zeker nog meer producten proberen van jullie ! Ook erg goed verpakt !
products - M. Linssen
-
Ik snap niet dat ik voor veel geld AH zogenaamde ossehaas heb gekocht die ongeveer 10% smaakt van dit. Wel op de bbq volgens recept van Marcus Bassi.
products - B. Meijer
-
Ben al dertig jaar als slager in voornamelijk de supermarkt werkzaam.
products - Manzana
-
Wat een winnaar! Dit mooie stuk vlees heeft een prijs/kwaliteit verhouding waar je U tegen zegt. Mijn gasten (en ik) waren erg onder de indruk van de malsheid en de smaak. Mijn bereiding was eenvoudig: peper en zout inmasseren aanbraden in boter en afgaren in de oven (175graden) tot een kerntemperatuur van 42graden. Even laten rusten en dan met een champignon portsausje serveren. Finger licking good!
products - Steven
-
Ingesmeerd met grof zout en heel op de weber gelegd. Weber ingesteld op 160 graden na een klein uurtje heerlijk genoten van het kerstdiner.
products - Henry & Claudia Star
-
Heeeerlijk stuk vlees! We hebben 'm ingewreven met knoflook (veel!) en een uurtje laten marineren bij kamertemperatuur. Daarna 45 min/205C voor 1600g vetkant naar beneden. Serveren met een eigengemaakte chimichurri saus en dan echt heel goed uitkijken dat je je vingers er niet bij op eet :)
products - Stefan van der Glas
-
Heerlijk!
products - AJ
-
Viel super in de smaak en mijn vriendin (braziliaanse) was er zeer over te spreken
products - hein tulleners
-
Heerlijke picanha. Top voor op de churrasco !! 1000gr n
products - Allard
-
Bijzonder stuk vlees. Vetlaag kruislings insnijden grof zout geen peper(!). Vlees op open Weber goed aanbranden daarna op koude zijde rusten.. Wat een smaak ! Staat met stip in de top 3
products - Tijno
-
Wow ! Top stukje vlees ! Lange tijd in Brazilie gewoond en daar is de Picanha het klapstuk van de avond. Bij mij vanaf nu ook in NL !
products -
Top als je wilt een BBQ op Braziliaanse stijl!
products - Mark
-
Wat een smaak sensatie!! Hier kun je je gasten echt mee imponeren (en jezelf natuurlijk).
products
Write Your Own Review