- Description
-
Picanha The picanha is a wonderful steak and not expensive. The picanha is favored by the Brazilians and Argentines. There are two ways to spell it; picaña or picanha. What is a picanha steak? The picanha is cut out of the buttock, right at the tail. If you want to experience a surprise then the Wagyu picanha is the one for you. You can cut delicious Picanha steaks that are delightfully tasty. with a rim of fat (as you know, a little fat means a more concentrated flavor) of real Wagyu. Dont hesitate and order picanha, just do it! A well-kept secret is that in Brazil they find the picanha to be the finest steak and are surprised to hear that in Europe and the U.Speople consider the picanha to be inferior to ribeye or sirloin steak. The preparation of the picanha is simple but requires a little practice. They shoudn't be cut too thick and set the barbecue to a high heat and continue to flip them. Don't overcook, by doing this the flavor and juiciness of the picanha is best kept. The rim of fat gives the picanha delicious flavors and a wonderful mouthfeel. Pitmaster X shows in this video a way to prepare picanha:
- Bereiding
-
Laat de picanha op kamertemperatuur komen. Snij vervolgens de vetkap kruislings in tot en met het onderliggende vlies. Kruid de picanha naar eigen smaak rondom. Gaar de picanha op middelhoog vuur tot een kerntemperatuur van ongeveer 47-48 graden. Grill vervolgens de picanha op hoog vuur aan beide kanten tot het rondom een mooie kleur heeft.
(Let op: het is mogelijk dat door druipend vet steekvlammen ontstaan. Zorg voor de juiste kleding, hulpmiddelen en hou zo veel mogelijk afstand)
Hou een kerntemperatuur aan van ongeveer 52-54 graden. Laat de picanha ongeveer 10 minuten rusten tot een uiteindelijke kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).
- Recipes
-
-
Picanha with cherry tomatoes and onions
Choose one of our famous picanhas for this recipe!
-
- Additional information
-
Herkomst Australia Ingredients 100% beef Allergie Allergen-free, Gluten-free, Lactose-free, MSG-free, Nuts-free Storage Frozen ≤ -18ºC Aging Aged Fattening Grain-Fed Cooking method Barbecue, Oven, Grill nutricional value energie: 165kcal, vet: 8,1g, koolhydraten: 0g, eiwitten: 22,9g - Reviews
-
Customer Reviews 19 item(s)
- Perfect part for Thai style grilled beef.
-
I prepare this beef Thai style (Commonly known as Crying tiger beef). Cutting to a 1-1.5 cm thick (marinade with a little splash of fish sauce and brown sugar if preferred) then grill over high heat 1-1.30 min each side. Served with Thai salty&sour sauce made of fish sauce/sugar/lime juice/chili flake/roasted rice powder/thinly sliced shallot. The fat at the rim is everything! Yummm
products - Marcje
-
Goede reviews gelezen en de 1.4kg variant laten komen. Kwam keurig verpakt en goed koud aan.
products - john
-
Een van de beste Stukken vlees ooit gegeten. Kwaliteit en marmering is nu goed. Men is van leverancier veranderd. Eerst indirect gegaard op green egg en daarna pas het vet affakkelen. Super zacht vlees.
products - ambon
-
Heel erg goed stuk vlees inkerven aan de vet zijde zonder in het vlees te gaan. Nu grof zout rondom en 2 uur laten liggen daarna het overtollig zout er af (niet te veel). Olie erop en grillen (directe methode hoog vuur) op de vet zijde eerst tot deze mooi van kleur word en ietwat krokant paar minuutjes vlees zijde grillen. Nu verplaatsen naar indirect en afgaren tot kerntemperatuur van 52 gr. 10 mins laten rusten in allu folie nu in dunne plakken snijden (tegen draad in) en afmaken met verse peper en wat knoflook.
products - Joep
-
Levering helemaal goed kwam goed bevroren aan.
products - Dieter
-
Super stuk vlees. Met oudejaar op de BBQ gelegd en iedereen vond het heerlijk. Spijtig dat er geen leftover was voor de dag erna :-(
products - Marcel den Uijl
-
Deze schitterende picanha op de bbq gegaard tot 52 graden kerntemperatuur vervolgens boven de kolen eventjes geschroeid en daarna een minuut of 20 laten rusten... Met een woord... Hemels
products - Matthijs
-
In 1stuk op de BBQ. Was echt super lekker. Kan niet wachten tot ik het weer kan maken.
products - Julian
-
Amazing on the BBQ! Perfect with this recipe: http://honestcooking.com/2012/01/20/picanha-101-brazilian-barbecue-meat/. One of the best steaks ever.
products - NKBBQ2012
-
Zoals mijn Braziliaanse vriend zegt: muito saborosa
products - Erik
-
schitterend stuk vlees! vetrand ingesneden aangekorst in hete grillpan en dan zachtjes laten garen in de oven (tot kerntemperatuur van 54
products - Choi
-
OMG wat een Super stuk vlees! Moet je geproefd hebben!
products - Jos van Tilburg
-
Wat een geweldig stuk vlees! Vetrand ingesneden besprenkeld met zeezout en aangezet in de grillpan. Daarna in de oven rustig nagegaard. Nog wat zeezout erover en smullen maar! Een echte aanrader!
products - albert
-
@Dave hoe heb je de picanha op de bbq gedaan?
products - Cacha
-
Werelds de wagyu picanha op de churrascu.
products - Arno W
-
"Plakken van 35 cm gesneden op kamertemperatuur laten komen rijkelijk met grof zeezout bestrooid (geen peper) +- 10 min voor ze op de bbq gingen. Met grilkorf op Weber gegaard en in 1 woord ""WOW!!!"" (PICANHA NA BRASA). Geweldig 5sterren"
products - Dave
-
Uitstekend stuk vlees deed naar mijn mening niet onder voor de Wagyu entrecote.
products - A. Rutgers
-
Wij (nouja de kok dan) hebben hem in dikke plakken gesneden en in de pan klaargemaakt als een biefstuk met uitstekend resultaat.
products - Julie
-
Volgende keer bereiden we hem in de oven in zijn geheel.
products
Write Your Own Review