•  
    Ordered today, shipped today.
  •  
    Call (0172) 577 147.
  •  
    Free shipping (Netherlands) from € 60,-
  •  
    Chat live with us.
BBQ Special
Rump Cap Beef

Aberdeen Angus Picanha

Picanha, or rump cap, is one of the finest beef cuts. Try this juicy roast with a deep full flavour.
Origin: Scotland Storage condition: Frozen ≤ -18ºC
€18.95 Incl. VAT
Article number 4855

Availability: Uitverkocht

Vandaag voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Add €60 to your order for free shipping
Description
A beautiful picanha, straight from the highlands. The grass-fed Aberdeen Angus breed provides us with flavourfull beef, unlike any other breed. Try this picanha and enjoy a deep taste in a tender cut that can be cooked like any roast.
Bereiding

Laat de picanha op kamertemperatuur komen. Snij vervolgens de vetkap kruislings in tot en met het onderliggende vlies. Kruid de picanha naar eigen smaak rondom. Gaar de picanha op middelhoog vuur tot een kerntemperatuur van ongeveer 47-48 graden. Grill vervolgens de picanha op hoog vuur aan beide kanten tot het rondom een mooie kleur heeft.

(Let op: het is mogelijk dat door druipend vet steekvlammen ontstaan. Zorg voor de juiste kleding, hulpmiddelen en hou zo veel mogelijk afstand)

Hou een kerntemperatuur aan van ongeveer 52-54 graden. Laat de picanha ongeveer 10 minuten rusten tot een uiteindelijke kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).

Recipes
Additional information
Herkomst Scotland
Ingredients 100% beef
Allergie Allergen-free, Gluten-free, Lactose-free, MSG-free, Nuts-free
Storage Frozen ≤ -18ºC
Aging 21 Days Dry Aged
Fattening Grass-Fed
Cooking method Barbecue, Oven, Grill
nutricional value N/A
Reviews

Customer Reviews 15 item(s)

Wauw
Wauw..wat een heerlijkeer stuk vlees. Het vet geeft het vlees zo'n ongelofelijke diepe smaak. Één van de lekkerste stukken vlees die ik heb gegeten.
products
Review by Robinj / (Posted on 10/16/2016)
AW badenbroek
Ook dit mooi stuk vlees was heerlijk
products
Review by AW badenbroek / (Posted on 1/27/2016)
Ruben van de Vreede
erg mooi stuk vlees lekker mals en hele mooie smaak. ingesmeerd met zout verse knoflook en 1 pepertje even in laten trekken. daarna 10 minuten om en om op de bbq. en het je hebt een perfect stuk vlees. zeker voor herhaling vatbaar.
products
Review by Ruben van de Vreede / (Posted on 12/13/2015)
N. Groosman
Pichana langzaam gegaard op de bbq en daarna met de vetkant boven de kolen om dicht te branden. Heerlijk!!
products
Review by N. Groosman / (Posted on 11/11/2015)
Martijn v V
Prachtig vlees!
products
Review by Martijn v V / (Posted on 3/11/2015)
Leon
Was perfect verpakt en netjes bezorgd. Helaas had het vlees angus te weinig ver waardoor de echte picanha smaak niet volledig tot uiting kwam. Volgende keer een andere soort picanha. Leon
products
Review by Leon / (Posted on 7/18/2014)
Leon
Angus picanha . Zag er erg mooi uit maar had helaas te weinig vet waardoor de echte picanha smaak niet volledig naar voren kwam. Volgende keer proberen we een ander soort. Leon
products
Review by Leon / (Posted on 7/18/2014)
Stephan
Ik heb dit vlees vorige week voor 8 man bereid. Ik had in totaal 31 kg. Het vlees is echt heerlijk en super makkelijk te bereiden. Van te voren goed op kamertemperatuur laten komen en het vet insnijden (niet in het vlees snijden). Daarna op de BBQ gelegd op de indirecte methode (op een weber) bij 150 graden tot een kerntemperatuur. Daarna afgegrild boven de kolen (reversed sear) waarbij je mooie vlammen krijgt. Echt heerlijk vlees!
products
Review by Stephan / (Posted on 1/30/2014)
Robin d
In 6 cm dikke plakken gesneden en met zout ingewreven. Daarna paar minuutjes per kant op de bbq Heerlijk. Dit vlees heeft verder niets nodig.
products
Review by Robin d / (Posted on 7/31/2013)
Vincent
Waanzinnig stuk vlees. Alleen ingewreven met zout en peper. Meer is niet nodig er zit zoveel smaak aan het vlees zelf. Vervolgens aangezet in een hete grillpan en daarna in zo'n 30 minuten afgegaard in de over (140graden) tot een kerntemperatuur van 53 graden. Daarna nog 10 minuten verpakt in aluminiumfolie en een theedoek laten rusten. Het vlees heeft een mooie structuur en is enorm sappig (door het vet wat door het vlees heen druipt) en smaakvol. Ik kijk nu al uit naar de volgende keer!
products
Review by Vincent / (Posted on 2/26/2013)
B
Grof zeezout en peper. Gerookt met kersenhout tot een kern van 48. Direct boven de kolen Afgegrild. Erg lekker!
products
Review by B / (Posted on 1/1/2013)
Rick
Prachtig vlees erg lekker! Vet ingesneden beiden zijden bestrooid met grof zout. BBQ met deksel 1 zijde met briketten kort met vet naar boven aangebraden boven de briketten hierna 20 minuten indirect op 150 graden. Hierbij Hickory toegevoegd voor rook-effect. Na 20 minuten omgedraaid wanneer het vlees boller werd. Nog even met de vetkant naar beneden boven de warmte voor een krokante vetrand. 10 minuten in alu-folie en smullen maar! Ik ga dit zeker nog eens maken!
products
Review by Rick / (Posted on 11/3/2012)
Slagter
Picanha op temperatuur laten komen daarna de onderzijde ontdaan van wat vlies.
products
Review by Slagter / (Posted on 8/27/2012)
Remco Koolbergen
echt supervlees lekker rood eten echt een aanrader
products
Review by Remco Koolbergen / (Posted on 7/26/2012)
marga rietveld
Wat een heerlijk vlees.
products
Review by marga rietveld / (Posted on 7/21/2012)

Write Your Own Review

How do you rate this product? *

 
1 1 star
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
products

You may also be interested in the following product(s)

Looking for something special?

We would love to help you.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.