USA Grain-Fed Brisket
Artikelnummer: 5175Op voorraad
- Niet tevreden, geld terug garantie
- Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
- Gratis verzending in NL v.a. €89,-
- 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
- Echt Amerikaans product
- Bijzondere snit van het USA Grain-Fed rund
- Heerlijke malse specialiteit
Wil je de heerlijke specialiteit van het USA Grain-Fed rund proberen? Ga dan voor de USA Grain-Fed Brisket!
FLAT BRISKET
Een nog onbekend prachtig stuk uit Amerika. De flat brisket van het USA Grain-Fed rund. De brisket komt uit de borst van het rund. Het vlees wordt langzaam gegaard op de BBQ of in de oven. Dat maakt een brisket tot een heerlijk malse specialiteit. Wij kennen de brisket in Nederland als klapstuk. In Amerika is de brisket erg populair, ook in Nederland wordt het stuk steeds meer gewaardeerd. De brisket is gewoon uit voorraad leverbaar bij Beef&Steak, de volgende dag heb je hem al in huis.
FLAT EN POINT
Brisket bestaat uit een 'flat' en een 'point'. De flat ligt onderop en is het grotere stuk van de brisket. De point heeft een meer driehoekige vorm en ligt op de flat. In zijn geheel noem je dat dan een 'whole packer', maar je kunt ook kiezen voor de 'point'. Het voordeel van de flat is dat het vergevingsgezinder is qua bereiding dan de whole packer. Een goede brisket is afkomstig van vleesrunderen zoals de Black Angus of het Wagyurund en bevat voldoende 'marmering' (intramusculair vet).
BEREIDING VAN DE BRISKET
Brisket duurt vrij lang om te bereiden. Je kunt denken aan 2 tot 2,5 uur per kilo. De bereidingstemperatuur mag niet hoger zijn dan 110 graden Celsius. De reden is dat brisket van zichzelf geen mals vlees is, het bevat veel collageen. Door de low&slow bereiding wordt het collageen omgezet in elastine en dan wordt het juist mals en sappig. Een brisket point kun je op iets hogere temperatuur bereiden, dan heet het 'hot and fast'. Alleen de point is hiervoor geschikt.
TRADITIE
In Amerika is de bereiding van brisket een echte traditie. Pitmasters ontwikkelen hun eigen techniek voor de optimale garing ervan. In veel restaurants kun je brisket krijgen, de ene is beter dan de andere dus kijk van tevoren naar de reputatie van het restaurant, mocht in er eentje willen bezoeken in de VS.
GRAIN-FED
Deze Black Angus runderen hebben 100 dagen lang alleen graan te eten gekregen. Graan zorgt voor een mooie marmering van het vlees. Het intramusculaire vet dat tussen het spierweefsel zit, zorgt dan voor smaak en malsheid.
Bij BEEF&STEAK kun je deze heerlijke USA Grain-Fed Brisket kopen. Ga voor dit prachtige stuk vlees uit Amerika en geniet van een heerlijke malse specialiteit.
Herkomst | USA |
---|---|
Ingrediëntendeclaratie | 100% rundvlees |
Opslagconditie | Diepvriesproduct ≤ -18ºC |
Rijping | Nat gerijpt |
Voeding | 100 Dagen graangevoerd |
Bereidingsmethode | Barbecue, Oven, Dutch Oven, Braadpan, Low & Slow, Indirect |
Soort | Black Angus Rundvlees |
SKU | 5175 |