Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzending in NL vanaf €89
Recyclebare verpakking

USA Grain-Fed Brisket

Artikelnummer: 5175
4,0

Op voorraad





Echt een Amerikaans product. De flat van de wholepacker brisket is een bijzondere snit en heeft een eigen bereiding. In Nederland kennen we de brisket als klapstuk.
  • Niet tevreden, geld terug garantie
  • Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
  • Gratis verzending in NL v.a. €89,-
  • 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
Over dit product
  • Echt Amerikaans product
  • Bijzondere snit van het USA Grain-Fed rund
  • Heerlijke malse specialiteit

Wil je de heerlijke specialiteit van het USA Grain-Fed rund proberen? Ga dan voor de USA Grain-Fed Brisket!

FLAT BRISKET

Een nog onbekend prachtig stuk uit Amerika. De flat brisket van het USA Grain-Fed rund. De brisket komt uit de borst van het rund. Het vlees wordt langzaam gegaard op de BBQ of in de oven. Dat maakt een brisket tot een heerlijk malse specialiteit. Wij kennen de brisket in Nederland als klapstuk. In Amerika is de brisket erg populair, ook in Nederland wordt het stuk steeds meer gewaardeerd. De brisket is gewoon uit voorraad leverbaar bij Beef&Steak, de volgende dag heb je hem al in huis.

FLAT EN POINT

Brisket bestaat uit een 'flat' en een 'point'. De flat ligt onderop en is het grotere stuk van de brisket. De point heeft een meer driehoekige vorm en ligt op de flat. In zijn geheel noem je dat dan een 'whole packer', maar je kunt ook kiezen voor de 'point'.  Het voordeel van de flat is dat het vergevingsgezinder is qua bereiding dan de whole packer. Een goede brisket is afkomstig van vleesrunderen zoals de Black Angus of het Wagyurund en bevat voldoende 'marmering' (intramusculair vet).

BEREIDING VAN DE BRISKET

Brisket duurt vrij lang om te bereiden. Je kunt denken aan 2 tot 2,5 uur per kilo. De bereidingstemperatuur mag niet hoger zijn dan 110 graden Celsius. De reden is dat brisket van zichzelf geen mals vlees is, het bevat veel collageen. Door de low&slow bereiding wordt het collageen omgezet in elastine en dan wordt het juist mals en sappig. Een brisket point kun je op iets hogere temperatuur bereiden, dan heet het 'hot and fast'. Alleen de point is hiervoor geschikt.

TRADITIE

In Amerika is de bereiding van brisket een echte traditie. Pitmasters ontwikkelen hun eigen techniek voor de optimale garing ervan. In veel restaurants kun je brisket krijgen, de ene is beter dan de andere dus kijk van tevoren naar de reputatie van het restaurant, mocht in er eentje willen bezoeken in de VS. 

GRAIN-FED

Deze Black Angus runderen hebben 100 dagen lang alleen graan te eten gekregen. Graan zorgt voor een mooie marmering van het vlees. Het intramusculaire vet dat tussen het spierweefsel zit, zorgt dan voor smaak en malsheid.

Bij BEEF&STEAK kun je deze heerlijke USA Grain-Fed Brisket kopen. Ga voor dit prachtige stuk vlees uit Amerika en geniet van een heerlijke malse specialiteit. 

Meer Informatie
Herkomst USA
Ingrediëntendeclaratie 100% rundvlees
Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC
Rijping Nat gerijpt
Voeding 100 Dagen graangevoerd
Bereidingsmethode Barbecue, Oven, Dutch Oven, Braadpan, Low & Slow, Indirect
Soort Black Angus Rundvlees
SKU 5175
Reviews
Sander
September 2021
Heerlijk, maar ook flink stuk point
Heerlijke brisket. Na injectie en seasoning 15 uur op de UDS gelegen. En smullen dat het was! Enige ding om op te letten is dat mijn stuk (5KG) meer op een full-packer leek (ipv enkel de flat); zeker 1/3e deel was de point. Op zich niet erg, maar goed om te weten als je er een besteld!
Jeroen
September 2021
40% hard vet
1e keer brisket viel enigszins tegen. had een stuk van 3.5kg besteld hiervan was na het trimmen slechts 2.1kg over. aan de buitenkant zat een enorm dikke harde vetlaag van meerdere centimeters dik. had voor het geld meer verwacht maar misschien heb ik pech gehad met mijn stuk.
Nic
July 2019
Low & slow op de Napoleon 22K Pro
Mooi stuk vleesch, top kwaliteit ! Na 9 uur op 110° boterzacht. Texas rub en sprayen met appelsap gaf een mooi resultaat ????????
Dennis
January 2019
Mooi stuk Vlees
Ik heb weinig vergelijkingsmateriaal maar deze Brisket is heerlijk geworden.
MF
April 2018
Snelle Brisket
3kg Brisket; vet niet getrimd maar laten smelten tijdens het grillen; gekruid met peper, zout, knoflook-, uien-, mosterd- en selderijpoeder; bereikte na 4,5 uur tussen de 100°c / 110°c gegrild te hebben de 82°c. Vervolgens verpakt in folie en gegrild tot deze de 88°c bereikte. Hierna 45 min. (in de folie) laten rusten. Bij de bereiding voornamelijk geconcentreerd op de kerntemperatuur en minder op de aangegeven tijdsduur van 3 uur p/kg. Brisket in dunne plakken gesneden en ondanks dat de bereidingstijd korter was dan aangegeven was deze mals en smaakvol.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: USA Grain-Fed Brisket
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Gerelateerde producten



Pastrami-rub
Rub
€ 14,95