Spareribs

Spareribs

Liefhebbers van spareribs opgelet! Op Beef&Steak vindt u diverse soorten spareribs. Onbeperkt spareribs eten in de plaatselijke restaurantjes is niet langer nodig, want met Beef&Steak organiseert u deze avonden gewoon thuis!

Spareribs: allemaal even lekker

Spareribs zijn er in allerlei soorten. Zo hebben wij de overheerlijke St. Louis buikspareribs: échte Amerikaanse ribs voor de barbecueliefhebber. Hebt u liever spareribs van eigen bodem? Wij hebben ook lekkere Hollandse spareribs, van de beste kwaliteit. Ook hebben wij de minder bekende Ibericospareribs, die bekend staat om zijn rijke smaak. De keuze is reuze, maar de spareribs zijn allemaal even lekker. En omdat wij zelf ook moeite hebben met kiezen, hebben wij speciaal voor onze klanten een sparerib kit samengesteld. U hoeft nu alleen nog maar de keuze te maken welke soort u het eerste gaat eten. Wij zeggen: eet smakelijk!

Bij Beef&Steak bestel je spareribs zoals de liefhebber ze graag heeft. Spareribs zijn nooit zomaar spareribs, want je hebt diverse soorten. De bekende spareribs worden door de Amerikanen 'Baby Back ribs' genoemd. Deze Baby Back ribs worden gesneden daar waar de lende zit, tegen de ruggegraat. Er zijn ook veel bredere spareribs, genaamd St. Louis Style Ribs. In het Nederlands heten ze buikspareribs. Deze zijn iets grover, maar zeer smaakvol.

Hoe maak je spareribs op de BBQ?

Bij voorkeur maak je spareribs low&slow op de bbq, dus niet voorkoken. Dan ben je minimaal 3,5 uur bezig om ze te garen. Gebruik deze methode en je spareibs zijn altijd perfect! Allereerst verwijder je het vlies en vervolgens rub je de spareribs met een ribs rub. De barecue gebruik je indirect op een temperatuur van 120 graden. Eerst een uurtje onbedekt zodat de rub lekker kan karameliseren. vervolgens pak je de spareribs in aluminiumfolie met wat bruine suiker en laat dit 2 uur garen. tenslotte haal je de ribs uit de folie en lakt ze met een barbecuesaus. Laat ze nu meer onbedenkt garen en smeer nog een paar keer wat saus bij, ongeveer drie kwartier tot een uur. Nu zijn je spareribs heerlijk!

Volop keuze in smaken

Er is ook nog de keuze uit spareribs afkomstig van verschillende varkensrassen. We hebben spareribs van het 'gewone' Hollandse varken, maar ook van het Iberico varken. Het vlees van de Iberico is iets vetter, maar veel smaakvoller. Als je spareribs neemt van het Iberico varken zal je ervaren hoeveel smaak varkensvlees van zichzelf kan hebben.

Er zijn diverse technieken om spareribs te bereiden. Het beste resultaat krijg je door de tijd te nemen en voor een bereidingstemperatuur te kiezen van maximaal 125 graden. Om te beginnen kun je de spareribs kruiden met een rub of marinade. Je bereid spareribs door ze langzaam, low and slow, te garen. Als je de tijd neemt en er zeg  4 uur over doet op de barbecue, dan zal je de lekkerste spareribs eten die je ooit hebt geproefd.

Van hoog naar laag sorteren

13 artikel(en)

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.