Pulled Pork

Pulled Pork

Pulled Pork

Varkensschouder kopen voor het maken van pulled pork

Varkensschouder kopen van de beste kwaliteit doet u bij Beef&Steak. Varkensschouder wordt vaak gebruikt voor het maken van pulled pork. Zo lenen de Boston Butt en de Picnic zich hier uitstekend voor. Maar u kunt natuurlijk ook gebruik maken van procureur. Eén ding is zeker: hoogwaardige varkensschouder, of ander varkensvlees, kunt u online bij Beef&Steak kopen.

Dit is waarom u varkensschouder moet kopen voor het maken van pulled pork

Voor het bereiden van pulled pork kunt u het best varkensschouder kopen. Wedstrijdbarbecueërs kiezen altijd een 'Boston Butt', omdat deze is voorzien van een speciaal spiertje genaamd de 'Money Muscle'. Dit is echter niet noodzakelijk voor lekkere pulled pork, waardoor de 'Picnic' ook een geschikt deel van het varken is. Wilt u een kleiner stuk, dan kiest u een procureur. De bereiding duurt vrij lang, denk aan 2 tot 2,5 uur per kilo. Als u daarvoor geen tijd heeft, kunt u kant-en-klare pulled pork kopen.

Wat is pulled pork?

Pulled pork is een oude traditie uit de VS, met name in North- en South Carolina. Het gaat om de techniek van langzame garing van varkensvlees waarbij de 'dry rub' een donkere korst vormt (bark). De langzame garing zorgt ervoor dat collageen wordt omgezet in elastine. Hierdoor wordt het vlees zo zacht en mals dat u het met twee vorken uit elkaar kunt trekken. Om dit resultaat te bereiken, mag de bereidingstemperatuur niet hoger zijn dan 120 graden Celsius. Daarboven gaart het vlees 'normaal' en kunt u het niet meer 'pullen'.

Varkensschouder kopen in de juiste porties

Ga uit van 150 gram per persoon als u van een uitgebreide barbecue houdt met meer vlees, vis en groenten. Kies ervoor om 200 gram varkensschouder per persoon te kopen als pulled pork het belangrijkste onderdeel van de barbecue is. 250 gram moet voldoende zijn als u grote eters verwacht die voornamelijk de pulled pork zullen eten.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Zijn er vragen over de bereiding van pulled pork, over de juiste snitten of stukken of over het kopen van het lekkerste stuk varkensschouder? Neem dan contant met ons op door te bellen naar (0172) 577 147. Het is natuurlijk ook mogelijk om gebruik te maken van onze online chatfunctie.  

Van hoog naar laag sorteren

7 artikel(en)

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.