•  
  Vandaag besteld, morgen in huis.
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.
Pulled Pork

Pulled Pork

Pulled Pork

Varkensschouder kopen voor het maken van pulled pork

Zelf pulled pork maken is erg eenvoudig met varkensschouder dat u kunt kopen bij Beef&Steak. Kijk hieronder voor de juiste stukken, het juiste gewicht en het recept om zelf fantastische pulled pork te maken. Voor pulled pork kunt u bijvoorbeeld een Boston Butt, een Picnic, maar ook een varkensnek of procureur gebruiken.

Dit is waarom u varkensschouder moet kopen voor het maken van pulled pork

Voor het bereiden van pulled pork kunt u het best varkensschouder kopen. Wedstrijdbarbecueërs kiezen altijd een 'Boston butt' omdat deze is voorzien van een speciaal spiertje genaamd de 'Money Muscle'. Dat is niet noodzakelijk voor lekkere pulled pork, daarom is ook de 'Picnic' een geschikt deel. Wilt u een kleiner stuk, dan kiest u een procureur (varkensnek). De bereiding duurt vrij lang, denk aan 2 tot 2,5 uur per kilo. Als u daarvoor geen tijd heeft, kunt u kant-en-klare pulled pork kopen, maar let er wel op dat deze houtgerookt moet zijn en niet gekookt of sous-vide gegaard.

Wat is pulled pork?

Pulled pork is een oude traditie uit de VS, met name in North- en South Carolina. Het gaat om de techniek van langzame garing van varkensvlees waarbij de 'dry rub' een donkere korst vormt (bark). De langzame garing zorgt ervoor dat collageen wordt omgezet in elastine en het vlees wordt zo zacht en mals dat u het met twee vorken uit elkaar kunt trekken. Om dit resultaat te bereiken, mag de bereidingstemperatuur niet hoger zijn dan 120 graden Celsius. Daarboven gaart het vlees 'normaal' en kunt u het niet meer 'pullen'.

Makkelijk te bereiden

Ga uit van 150 gram per persoon als u van een uitgebreide barbecue houdt met meer vlees, vis en groenten. Kies ervoor om 200 gram varkensschouder per persoon te kopen als pulled pork het belangrijkste onderdeel van de barbecue is en 250 gram als u grote eters verwacht die voornamelijk pulled pork eten.

Vraag direct meer informatie aan

Zijn er vragen over de bereiding van pulled pork, over de juiste snitten of stukken of voor het kopen van het lekkerste stuk varkensschouder? Neem dan contant met ons op via 0172-577 147.

Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.