Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Livar Kloostervarken

Livar Kloostervarken

In 1999 bedachten vijf varkensboeren in Limburg uit ontevredenheid van hun toenmalige werk en leven, het Livar kloostervarken. Dit varken moest zich gaan onderscheiden in smaak, vleeskwaliteit en dierenwelzijn.

... Lees meer
Sorteer
Foto-tabel
sort-descending
Livar-gourmet-worstjes
Livar Varkensvlees
ca. 200 gram
€ 5,29
Gourmet-livar-biefstuk
Livar Varkensvlees
ca. 240 gram
€ 8,29
Livar-beenham
Livar Varkensvlees
ca. 900 gram
€ 24,79
livar-procureur-zonder-been
Livar Varkensvlees
ca. 1100 gram
€ 27,49
buikspek-met-zwoerd-livar
Livar Varkensvlees
ca. 1800 gram
€ 39,69
livar-oerhammetje
Livar Varkensvlees
ca. 275 gram
€ 4,49
livar-buikspek-zonder-zwoerd
Livar Varkensvlees
ca. 1600 gram
€ 38,49
Livar Abdijburger
Livar Varkensvlees
ca. 250 gram
€ 5,79
Livar-picnic
Livar Varkensvlees
ca. 6000 gram
€ 59,95
Livar Krabbetje
Livar Varkensvlees
ca. 1350 gram
€ 24,99
barbecueworst-livar
Livar Varkensvlees
€ 4,99
livar-spaanse-barbecueworst
Livar Varkensvlees
€ 4,99
livar-griekse-worst
Livar Varkensvlees
€ 4,99
livar-gekruid-gehakt
Livar Varkensvlees
ca. 250 gram
€ 3,99
Livar Rib Eye
Livar Varkensvlees
ca. 250 gram
€ 8,79
livar-sukade
Livar Varkensvlees
ca. 800 gram
€ 11,95
livar-procureurlapjes
Livar Varkensvlees
ca. 250 gram
€ 7,99
livar-ribkarbonade
Livar Varkensvlees
ca. 300 gram
€ 9,69
livar-varkensoester
Livar Varkensvlees
ca. 250 gram
€ 8,29
livar-italiaanse-worst
Livar Varkensvlees
€ 5,99
Livar-varkenshaas
Livar Varkensvlees
ca. 300 gram
€ 12,59
koontjes-varkenswangen
Livar Varkensvlees
ca. 400 gram
€ 11,49
livar-magermet-80-20
Livar Varkensvlees
ca. 1200 gram
€ 14,49
livar-mini-rollade
Livar Varkensvlees
ca. 500 gram
€ 15,95
per pagina
Voorgeselecteerde maaltijden
Probeer onze pakketten


livar-weekpakket

worstenpakket

Barbecuepakket Easy voor 4 personen

Barbecuepakket voor 8 personen

weekend-bbq-pakket

Doordeweeks Pakket

BBQ Pakket Basic voor 4 personen
€ 24,99
Bekijk alle pakketten

Livar varken

Het Livar varken heeft zijn oorsprong gevonden na een fascinerende ontdekkingsreis door Spanje, waar het varken al volop werd gehouden. In Nederland begon men met een strenge selectie van varkensrassen om uiteindelijk tot de ultieme kruising te komen. Deze bijzondere dieren worden tegenwoordig gehouden op Abdij Lilbosch in Echt (Limburg), waar ze verzorgd worden door monniken die op de abdij wonen.


De populariteit van het varken is enorm gegroeid en daarom werkt Livar nu ook samen met boerderijen die dezelfde omgeving en werkwijze als op de abdij zo goed mogelijk nastreven. Naast kwaliteit is ook dierenwelzijn een belangrijke focus binnen het Livar concept. En bij ons kun je het lekkerste stukje vlees van de Livar varken kopen.


Livar varken en de geschiedenis

Het verhaal van het Livar varken begint in Spanje, waar het varken al eeuwenlang wordt gekoesterd vanwege zijn unieke smaak en textuur. Bij terugkomst in Nederland besloten enthousiaste fokkers om de Spaanse traditie voort te zetten en begonnen met het fokken van hun eigen variant op het Iberico varken. Na een zorgvuldige selectie van verschillende varkensrassen kwamen ze uiteindelijk tot de ideale kruising: het Livar varken.


Het bijzondere karakter van deze varkens

Wat Livar varkens echt uniek maakt, is hun leefomgeving. Op Abdij Lilbosch in Echt hebben deze varkens een heerlijk leven. Ze hebben voldoende ruimte om vrij rond te lopen en ze krijgen een speciaal dieet voorgeschoteld dat bestaat uit onder andere granen, suikerbietenpulp en bierbostels. Het voer wordt met zorg samengesteld om de beste smaak en kwaliteit en voedingswaarden te garanderen.


De monniken van de abdij spelen ook een belangrijke rol bij het welzijn van de varkens. Zij zorgen ervoor dat de dieren voldoende beweging krijgen en dat ze regelmatig geborsteld worden. Deze extra aandacht draagt bij aan een betere doorbloeding en gezondere vacht. Daarnaast wordt er veel waarde gehecht aan rust en ontspanning voor de varkens. Dit heeft invloed op het welzijn en op de smaak van het vlees.


De voortreffelijke smaak van Livar varkensvlees

Het vlees van het Livar varken staat bekend om zijn voortreffelijke smaak. Dit komt onder andere door de mooie marmering en ruime vetlaag op het vlees. Vetten bevatten veel smaken, en doordat het vet tussen de spieren tijdens de bereiding vrijkomt, komt de smaak optimaal tot zijn recht. Dit stukje varkensvlees is een favoriet bij vele fijnproevers.


Het gebruik van het vlees in restaurants

Veel restaurants hebben het vlees van het Livar varken al sinds het begin op de kaart staan. Het vlees is namelijk heerlijk van smaak, maar ook van hoge kwaliteit en veelzijdig in gebruik. Zelfs delen die normaal gesproken gebruikt worden voor gehakt, zoals de sukade, de Picnic en de Boston Butt, worden bij Livar gebruikt voor de mooiste gerechten. Dit geeft aan hoe smaakvol en veelzijdig het vlees is.


Eenvoudig bestellen via onze online slagerij

Bij BEEF&STEAK hebben we het bestelproces voor Livar varken zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Je kunt gemakkelijk navigeren door ons ruime assortiment varkensvlees, zoals de Livar, Iberico of de speenvarken en met een paar klikken heb je jouw duurzame stukken vlees in je winkelwagen. Daarna hoef je alleen nog maar je gegevens in te vullen en je bestelling af te ronden voordat je jouw stuk vlees in huis hebt.