Rack

Rack

Rack

Een rack kennen we allemaal als lamsrack. Een mooi ribstukje met de beentjes schoongesneden. Zo'n rack heb je ook van het varken en van het rund. Een varkensrack of rack of pork is een ribstuk dat in totaal 10 of 11 beentjes heeft. Het wordt gesneden van het lendestuk.

Rack of pork

Van het Heyde Hoeve varken bijvoorbeeld, in oktober 2012 gekozen tot het meest duurzame en lekkerste varken van Nederland. Het Iberische varken levert racks die we aanbieden vanaf twee beentjes.

Rib roast

Een rack van het rund noemen we een rib roast. Het wordt gesneden van het rib eye deel en een veel gezien formaat is vijf beentjes. Zoals die van de Schotse Aberdeen Angus. Het is ook mogelijk om zowel rib als lende in één stuk als rack te snijden. Als je tussen de beentjes van een rib rack snijdt, krijg je een ribstuk van één bot. Dat heet een côte de boeuf of een in-bone rib eye.

Contact

Voor vragen of voor meer informatie kunt u terecht bij onze klantenservice. Deze kunt u bereiken via de chatfunctie, door te bellen naar 0172-577147 of te e-mailen naar info@beefensteak.nl

Van hoog naar laag sorteren

9 artikel(en)

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.