Het aantal BBQ-wedstrijden door heel Europa is inmiddels niet meer te tellen. De vele wedstrijden kosten veel tijd, energie, maar ook zeker veel geld.
... Lees meerNiet alleen de inschrijving, het vervoer en transport, de overnachtingen en brandstof, kruiden en andere bijproducten kosten veel geld...ook het vlees wat gebruikt wordt kost de teams een aardige duit. Beef&Steak stimuleert graag de gang naar deze wedstrijden om zo het BBQ-en aan een nog veel groter publiek te kunnen laten zien en proeven. Als team ontvang je om die reden dan ook een speciale kortingscode waarmee je deze stukken met korting kunt bestellen. Heb je nog geen code, neem dan contact met ons op via info@beefensteak.nl
Vlees voor BBQ Wedstrijden
Hieronder vind je alle aanbevelingen qua vleesproducten om te gebruiken tijdens deze wedstrijden. De ervaring leert dat deze geselecteerde stukken goed te bereiden zijn, in de smaak vallen bij de jury en dus ook nog eens tegen speciaal tarief te bestellen zijn via onze website.
Bewezen kwaliteit
De meeste van deze prachtige stukken hebben al meerdere (internationale) prijzen gewonnen. Het gebruik van deze stukken is uiteraard geen garantie voor succes, het resultaat valt en staat bij de bereiding. De kwaliteit en de snitten zijn echter van topkwaliteit en daarmee worden jullie alvast een beetje in de goede richting gebracht.
Val je als team in de prijzen met één of meerdere van onze producten, laat het ons weten en we zorgen voor wat leuke publiciteit op onze website, Facebookpagina, ons blog en in onze nieuwsbrief. Zo krijg je nog meer credits en kun je nog meer genieten van je overwinning.
Kansas City Barbecue Society
Zou je als team graag mee willen doen aan wedstrijden, kun je het beste eens een kijkje nemen op de website van de Kansas City Barbecue Society.
BBQ Teams
Er zijn inmiddels tientallen BBQ-Teams in Nederland en België. Een aantal van deze teams heeft zelfs op uitnodiging meegedaan aan wedstrijden in Amerika, hét grote toneel van de BBQ-wereld. Wij werken inmiddels met een aantal (internationale) teams en we zijn trots dat we deze teams kunnen en mogen ondersteunen bij het uitoefenen van hun passie. Wil je meer weten over deze teams? Hieronder een lijst met een aantal van deze teams en een link naar hun website of Facebookpagina. Je kunt ze via Facebook volgen zodat je altijd op de hoogte bent van de wedstrijden waaraan ze meedoen.
- White Squirrel BBQ Reserve Grand Champion Meat, Smoke & Beer Weissensee 2018
- iQ BBQ NL Grand Champion 2015, 2016, 2017
- Rubmaster BBQ Team Reserve Grand Champion Tony Stone 2016
- de Rokende Regahs NL Brisket Champion 2017
- Smoke on the Wild Side
- Vliegende Hollander BBQ
- Dutch Bros Smokers
Het juiste vlees voor het juiste onderdeel
De KCBS wedstrijden zijn een serieuze aangelegenheid. Het verloop van de wedstrijden en alle regels hier omheen zijn beschreven door de KCBS en zijn op hun pagina te vinden. Ook het soort vlees en hoe dit is gesneden is belangrijk en je kan zelfs door het gebruik van de verkeerde stukken, gediskwalificeerd worden. Dat wil je niet en om die reden werken wij met producenten en leveranciers die weten hoe het werkt. Hieronder een aanbeveling voor ieder van de 4 KCBS wedstrijdonderdelen:
- Brisket: Aberdeen Black Whole Packer Brisket of (als je het kan veroorloven de Snake River Farms Wagyu Brisket)
- Pork: Pietrain Boston Butt (een optimale vlees-vetverhouding en ideale marmering met een mooie, lange "money muscle")
- Ribs: USA St. Louis Style Ribs (mooie rechte ribben voor een perfecte presentatie en een heerlijke smaak)
- Chicken: Gildehoen Kippendij (stevig vel en gelijkwaardige gewichten met een echte kippensmaak van vroeger)
Met deze producten is de eerste stap gezet naar je eerste Grand Champion Titel!
Contact
Heb je vragen over meedoen aan wedstrijden of de producten hieronder? Neem dan contact met ons op via info@beefensteak.nl of bel ons op 0172-577147