Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Zeeuwsche Zoute

Zeeuwsche Zoute

Bekijk hier ons prachtige assortiment Zeeuwsche Zoute, de enige zoutziederij in Nederland en dat maakt deze producten uniek, bijzonder en 100% van eigen bodem.

... Lees meer
Sorteer
Foto-tabel
sort-descending
pepermolen
Rub
€ 4,95
combinatie-pakket
Rub
€ 19,95
zeezout-puur
Rub
€ 5,95
zeezout-met-wakame
Rub
€ 6,95
zeezout-met-zwarte-knoflook-in-pot
Rub
€ 9,95
zeezout-met-wakame-in-pot
Rub
€ 9,95
zeezout-met-zeekraal-in-pot
Rub
€ 9,95
zeezout-puur-in-pot
Rub
€ 7,95
zeezout-in-pot-trioset
Rub
€ 25,95
per pagina

Hoe wordt zout uit de Oosterschelde gewonnen?

Het is voor Zeeuwsche Zoute een bewuste keuze om water uit de Oosterschelde te halen. Naast dat het water het schoonste is Europese zeewater is de Oosterschelde ook Nederlands grootste, beschermde natuurpark. Het zout uit de Oosterschelde wordt na het winnen gefilterd en dit gegarandeerd dat het product zo puur mogelijk blijft. Het zieden van het zout wordt ook in een geheel afgesloten omgeving gedaan om zo vervuiling van buitenaf ook te voorkomen. Deze werkwijze voldoet dan ook helemaal aan de eisen van de Nederlandse autoriteiten, dit in tegenstelling tot de open zoutpannen in de Middellandse Zee.


Ambachtelijke werkwijze

Zeeuwsche Zoute heeft ook een eeuwenoude traditie nieuw leven in geblazen. Het zieden wordt met de hand gedaan. Het hele proces van water tot zoutkristal duurt ongeveer 3 dagen. Tijdens het zoutzieden wordt calcium er met de hand uit gehaald. Dit geeft een unieke, zachte smaak aan het zout en maakt het dé ultieme smaakversterker in de keuken. Calcium geeft zout namelijk een harde en wat bittere smaak.


Werken met lokale leveranciers

Er zijn een aantal smaakvarianten binnen het assortiment van Zeeuwsche Zoute. Dit zijn naturel zouten waar producten aan worden toegevoegd, bijvoorbeeld wakame en zeekraal. Zeeuwsche Zoute werkt enkel met lokale leveranciers en bieden hen ook een eerlijke prijs voor deze producten. Dit is de meest duurzame oplossing en er kan ook een 100% Nederlands producten worden aangeboden tegen de beste kwaliteit.


Duurzaamheid en CO2

Naast het produceren van een ambachtelijk en eerlijk product heeft Zeeuwsche Zoute ook veel aandacht om de wereld om ons heen. De energie die nodig is om het zout te produceren wordt zoveel mogelijk gehaald uit pure en hernieuwbare energie van Zeeuwse windmolens. Ieder jaar wordt de uiteindelijke CO2-voetafdruk kleiner. Ook alle verpakkingsmaterialen zijn zo duurzaam mogelijk. De zoutmolens bestaan uit een houder van glas en het maalwerk is gemaakt van biologisch afbreekbaar maismeel, dit maakt de zoutmolen 100% recyclebaar.


Waardering

Beef&Steak is niet de enige die vindt dat Zeeuwsche Zoute een prachtig product maken. Er werden al vele certificaten en onderscheidingen aan Zeeuwsche Zoute uitgereikt. In september 2021 werd Zeeuwsche Zoute zelfs uitgeroepen tot "Beste Food-noviteit" tijdens de vakbeurs foodspecialiteiten. Niet gek dus dat vele restaurants, waaronder Restaurant "de Bokkedoorns" (2 Michelinsterren) en Restaurant "Rijks" (1 Michelinster), het zout van Zeeuwsche Zoute gebruiken in hun keuken.