Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Roken

Roken

Vlees roken doen we al sinds de prehistorie. Het is de ultieme manier om het vlees goed te conserveren, en bovendien zorgt roken voor een speciale, heerlijke smaak.

... Lees meer
Sorteer
Foto-tabel
sort-descending
noorse-zalmfilet-met-vel-gaar
Vis, Schaal- en Schelpdieren
ca. 1200 gram
€ 47,99
eendenborstfilet-met-vel-barbarie
Gevogelte
ca. 375 gram
€ 11,29
hammetje
Varkensvlees
ca. 1500 gram
€ 17,99
Iberico-buikspek-met-zwoerd
Iberico Varkensvlees
ca. 1100 gram
€ 20,99
buikspek-met-zwoerd-livar
Livar Varkensvlees
ca. 2000 gram
€ 43,99
€ 37,39
buikspek-zonder-zwoerd-iberico
Iberico Varkensvlees
ca. 900 gram
€ 17,99
livar-buikspek-zonder-zwoerd
Livar Varkensvlees
ca. 1200 gram
€ 28,89
Hollandse-varkensrollade
Varkensvlees
ca. 1000 gram
€ 19,95
heyde-hoeve-buikspek-zonder-zwoerd
Varkensvlees
ca. 700 gram
€ 12,59
heyde-hoeve-buikspek-met-zwoerd
Varkensvlees
ca. 900 gram
€ 16,29
livar-oerhammetje
Livar Varkensvlees
ca. 225 gram
€ 3,69
€ 3,14
iberico-ribfingers
Iberico Varkensvlees
ca. 650 gram
€ 20,79
ierse-sherwood-runderwangen
Iers Rundvlees
ca. 1200 gram
€ 16,89
kipfilet-gildehoen
Wellfoort Farms
ca. 400 gram
€ 7,29
Gildehoen-Kippenbout-gekruid
Gildehoen
ca. 550 gram
€ 5,49
Varkensrollade Gekruid
Varkensvlees
ca. 1000 gram
€ 21,95
Livar-pork-hammer
Livar Varkensvlees
ca. 550 gram
€ 10,99
Livar-Krabbetje
Livar Varkensvlees
ca. 1150 gram
€ 21,29
kipfilet-gildehoen
Gildehoen
ca. 300 gram
€ 6,59
Miguel-vergara-runderbuik
Angus Rundvlees
ca. 1200 gram
€ 35,99
€ 30,59
per pagina

Roken


Je kunt koud of warm roken. Bij de eerste variant komt de temperatuur niet boven de 25 graden Celcius en wordt het voedsel dus niet gegaard. Dit wordt veel gebruikt voor bijvoorbeeld het roken van zalm. Bij warm roken gaar je het voedsel juist wel, op ongeveer 90-100 graden Celsius. Ideaal voor gerookt buikspek, gerookte kip of pulled pork!


Wat heb je nodig om vlees te roken?


Gebruik een speciale rookkast of een ‘ smoker’ of gewoon een eenvoudige ketelbarbecue. Hoe je dat doet, lees je bijvoorbeeld hier


Je kunt ook gebruik maken van een smoker tube, waar je de houtsnippers in kunt doen. Aansteken, in de BBQ leggen en je bent er helemaal klaar voor!


Uiteraard is een vleesthermometer onontbeerlijk om de gaarheid van het vlees goed in de gaten te kunnen houden.


Rookhout en rookmot


Je rookt niet met houtskool, maar met rookhout van bijvoorbeeld Eiken, Beuken, Es, Appel of Kers in grote stukken hout of houtsnippers. Je kunt zelf onderzoeken welke houtsoort het beste past bij welk gerecht, er zijn diverse lijstjes online te vinden. Maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om wat je zelf het lekkerste vindt.


Wil je niet roken, maar toch genieten van de heerlijke rooksmaak? Plaats je gerecht dan op een houten BBQ-plank op het rooster van je BBQ.


Meer weten over vlees roken en alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!