Pitmasters Sweet Brisket

Pitmasters Sweet Brisket
Ontdek de zoete kant van BBQ met ons recept voor Pitmaster's Sweet Brisket. Ervaar de perfecte balans tussen sappige brisket, langzaam gegaard tot in de perfectie, en een zoete glazuur die het vlees een onweerstaanbare smaak geeft. Met eenvoudige stappen breng je deze heerlijke zoete brisket naar je eigen keuken. Geniet van de verrukkelijke smaken en sappige textuur van dit Pitmaster's Sweet Brisket recept voor een BBQ-ervaring met een twist.

Ingrediënten


1 brisket

Brandstof voor de smoker

Houtsnippers

All purpose rub

Aluminiumfolie

Vleesthermometer

KC Pitmaster barbecuesaus

Bereiding


Een brisket wordt bij voorkeur in een smoker bereid, of een barbecue waarmee je kunt roken. In de oven mag natuurlijk ook. Het belangrijkste is de temperatuur; een brisket wordt bereid op 107 graden Celsius. Je moet er wel de tijd voor nemen, de bereiding kan wel 15 uur duren. Als je de bereidingstijd vooraf wil berekenen, hou dan rekening met 3 uur per kilo. Dus 6 uur voor een stuk van 2 kilo.

Je hebt een mooi stuk brisket nodig. Eentje van een vleesrund zoals de USA Grain-Fed of Wagyu. Probeer het niet met een borstlap van de Hollandse melkkoe, dat zal niet werken. Je verliest gedurende de bereiding ongeveer de helft van het gewicht.

1. Wrijf de brisket in met de rub, pak hem in met aluminiumfolie en laat het een nacht rusten in de koelkast.  Minimaal een uur voor bereiding uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen.

2. Stel de smoker of oven in op 107 graden Celsius. Let op: temperatuurschommelingen hebben een negatief effect op het eindresultaat.  Gebruik houtsnippers in de houtskoolsmoker voor voldoende rooksmaak.

3. Plaats de brisket in de smoker of oven met de vetkant naar boven en laat deze garen op 107 graden.  Lak met een kwastje zo nu en dan een dun laagje KC Pitmaster over de brisket zodra het vet begint weg te smelten. Daarmee voorkom je uitdroging en je voegt smaak toe.

4. Wanneer een kerntemperatuur van 80 graden is bereikt haal je de brisket uit de smoker pak je in aluminiumfolie.

5. Smoor de smoker/zet de oven uit en laat de brisket nagaren in de restwarmte tot 88 graden Celsius.

6. Snij dunne plakken vanaf de punt en serveer met KC Pitmaster saus.