Sous-vide

Sous-vide

Sous-vide bereiding

Sous-vide is het voorgaren van het product in heet water, waar u gebruik maakt van een vacuüm verpakking. Het vlees plaatst u in de verpakking en deze stopt u in een waterbad. Dit waterbad moet een bepaalde periode lang een stabiele temperatuur hebben. Wanneer dit van toepassing is, komt de bereiding het beste tot zijn recht.

De verpakking is het belangrijkst wanneer u de producten sous-vide bereidt

Het is bij sous-vide garing heel belangrijk dat het plastic van sterke kwaliteit is en dat het product goed vacuüm verpakt is. Bij het transport of opslag thuis in de vriezer kan dit soms lek raken, zonder dat u dit in de gaten heeft. Dat is natuurlijk erg vervelend en moet voorkomen worden. Wanneer u hier goed op let, wordt uw sous-vide bereiding een gegarandeerd succes.

Welke producten zijn geschikt voor sous-vide garing?

Nagenoeg alle soorten vlees, vis en groentes kunnen sous-vide gegaard worden. Bij deze manier van bereiding bouwt u de kerntemperatuur heel geleidelijk op. U gebruikt uiteindelijk de grill of barbecue alleen voor de laatste stap. Dus of u nu riblappen gebruikt voor een stoofpotje of een rib eye steak, alles is mogelijk bij sous-vide bereiding.

Meer weten over sous-vide garing? Neem contact met ons op!

Bij Beef&Steak weten ze alles over sous-vide garing. Vraag gerust een van onze medewerkers naar de mogelijkheden, tips of recepten. Bij vragen neemt u contact op door te bellen naar (0172) 577 147. Het is natuurlijk ook mogelijk om gebruik te maken van onze chatfunctie op de website. 

Van hoog naar laag sorteren

8 artikel(en)

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.