Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Flank steak

Flank steak

Flank steak of bavette is makkelijk online te bestellen, zo bewijzen wij op onze site. Bij Beef&Steak vindt u namelijk diverse soorten vlees, gemakkelijk te bestellen.

... Lees meer
Sorteer
Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op
wagyu-flank-steak
Rundvlees
ca. 900 gram
€ 71,95
per pagina

De typisch Amerikaanse flank steak


Een biefstuk gesneden van de zij-lende heet een rump steak en van de flank heet deze een flank steak. Het is een typisch Amerikaans stuk vlees en kan rood gegeten worden. Het is in Nederland vrij onbekend, omdat het stuk flank van onze Hollandse melkkoe vaak niet echt lekker wordt gevonden. Bij Beef&Steak kunt u echter wel genieten van een stuk heerlijke flank steak, namelijk van de flank van een grain-fed USA rund. Meer van dit rund vindt u bijvoorbeeld als côte de boeuf. Om uw vingers bij af te likken!


Wat is een bavette of flank steak?


Bavette is een andere benaming voor de flank steak. Er zijn verschillende bavettes, deze heet bavette de flanchet. In Frankrijk en in België is de bavette al heel lang een delicatesse, bij ons is de bavette nog vrij onbekend. Een mooie bavette is als een malse biefstuk dat meer smaak te bieden heeft. De bavette of de flank steak moet je zeker eens geprobeerd hebben!


.

Hoe bereidt u een flank steak?


De bereiding is heel eenvoudig. Omdat de flank steak vrij plat van vorm is, is deze ook snel gaar. Op een barbecue met een temperatuur van zo'n 190 graden Celsius ben je ongeveer een minuut of 12 bezig met de garing van dit stuk. Een zwaarder stuk vlees duurt natuurlijk iets langer.


Neem contact met ons op


Loopt het water u al in de mond bij het lezen van ‘flank steak’? En wilt u ook genieten van het heerlijke vlees dat Beef&Steak u te bieden heeft? Velen gingen u al voor. Als u nog vragen heeft, dan geven wij daar graag antwoord op. U kunt uw vragen stellen via onze chatfunctie. Uiteraard zijn wij ook telefonisch bereikbaar via (0172) 577 147