Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Flank steak

Flank steak

Flank steak is een mager stuk vlees dat afkomstig is van de rund. Het wordt beschouwd als een van de meest smaakvolle stuk rundvlees, mede dankzij de unieke textuur en marmering.

... Lees meer
Sorteer
Foto-tabel
sort-descending
Uruguayaans-grain-fed-flank-steak
Rundvlees
ca. 800 gram
€ 22,95
Wagyu Flank Steak
Wagyu Rundvlees
ca. 400 gram
€ 27,19
USA Grain-Fed Flank Steak
Black Angus Rundvlees
ca. 400 gram
€ 27,29
€ 23,20
per pagina

Intense smaak en stevige structuur

Wat dit stuk vlees echt bijzonder maakt, is waar het precies wordt gevonden in het rund. Flank steak bevindt zich aan de achterkant van het dier, naast de platte spier in de buikstreek. Door de ligging van dit stuk vlees heeft het een intense smaak en een stevige textuur.


De typisch Amerikaanse flank steak

Een biefstuk gesneden van de zij-lende heet een rump steak en van de flank heet deze een flank steak. Het is een typisch Amerikaans stuk vlees en kan rood gegeten worden. Het is in Nederland vrij onbekend, omdat het stuk flank van onze Hollandse melkkoe vaak niet echt lekker wordt gevonden. Bij BEEF&STEAK kan je echter wel genieten van een stuk heerlijke flank steak, namelijk van de flank van een grain-fed USA rund. Meer van dit rund vind je bijvoorbeeld als côte de boeuf. Om je vingers bij af te likken!


Flank steak bereid

Staat ook wel bekend als bavette

Bavette is een andere benaming voor de flank steak. Er zijn verschillende bavettes, deze heet bavette de flanchet. In Frankrijk en in België is de bavette al heel lang een delicatesse, bij ons is de bavette nog vrij onbekend. Een mooie bavette is als een malse biefstuk dat meer smaak te bieden heeft. De bavette of de flank steak moet je zeker eens proberen!


Hoe kun je het beste de steak bereiden?

Om te beginnen raden we aan om het vlees eerst te marineren. Dit helpt niet alleen bij het verbeteren van de smaak, maar zorgt er ook voor dat het vlees lekker sappig blijft tijdens het bereiden. Daarna kun je ervoor kiezen om het vlees te grillen, bakken of zelfs te roosteren, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en beschikbare apparatuur. Het belangrijkste is om het vlees geleidelijk te bereiden, omdat het anders taai kan worden.

Laat je creativiteit de vrije loop en experimenteer met verschillende kruiden en specerijen om de perfecte smaak te bereiken. Of je nu kiest voor een pittige rub, Aziatische marinade of gewoon simpele zout en peper, weet dat het zich goed leent voor allerlei smaakprofielen.


Hoe lang moet je de steak marineren voordat je het bereid?

Het is aan te raden om het vlees minimaal 30 minuten tot maximaal 24 uur te marineren. Hoe langer je marineert, hoe intenser de smaak zal zijn. Zorg er echter voor dat je de marinade niet te zuur maakt, omdat dit het vlees kan veranderen in een taai geheel.

Kies je voor gegrilde flank steak met chimichurri-saus en geroosterde groenten, Aziatisch gemarineerde steak met roerbaknoedels of een recept met taco’s, guacamole en pittige salsa? Er is altijd een recept te kiezen die bij je past!


Flank steak bereid en gesneden

Kwaliteit staat hoog in het vaandel

We stellen hoge kwaliteitseisen aan al onze producten, inclusief de flank steak. Wanneer je bij ons koopt, kun je erop vertrouwen dat je alleen het beste vlees krijgt, vers van onze slager. Dit malse stuk rundvlees is een heerlijk en veelzijdig stuk vlees waar weinig mensen bekend mee zijn. Maar dat zou snel kunnen veranderen! Ben je klaar om je smaakpapillen te verwennen? Neem dan een kijkje bij onze steaks en roasts.


Flank steak kopen bij BEEF&STEAK

Loopt het water je al in de mond bij het lezen van ‘flank steak’? En wil je ook genieten van het heerlijke vlees dat BEEF&STEAK te bieden heeft? Velen gingen je al voor. Flank steak kopen is nog nooit zo eenvoudig geweest, dankzij de mogelijkheid om het online te bestellen via onze website. Als je nog vragen hebt, dan geven wij daar graag antwoord op. Je kunt jouw vragen stellen via onze chatfunctie. Uiteraard zijn wij ook telefonisch bereikbaar via (0172) 577 147.