Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Tri-Tip

Tri-Tip

De Tri-Tip, ook wel liesstuk, pas-gehuwdenstuk of ezeltje is een zeer smaakvol braadstuk. Het wordt gezien als het beste alternatief voor de picanha en is qua bereiding heel vergevingsgezind.

... Lees meer
Sorteer
Foto-tabel
sort-descending
Uruguayaanse-tri-tip
Angus Rundvlees
ca. 1600 gram
€ 44,89
Miguel-vergara-tri-tip
Angus Rundvlees
ca. 1300 gram
€ 41,79
Wagyu-tri-tip
Wagyu Rundvlees
ca. 1400 gram
€ 104,95
USA-Trip-tip
Black Angus Rundvlees
ca. 1300 gram
€ 45,49
tr-tip spies
Black Angus Rundvlees
ca. 300 gram
€ 12,79
USA-tri-tip-steak
Black Angus Rundvlees
ca. 200 gram
€ 6,99
per pagina

Mocht de picanha dus om welke reden dan ook niet voorhanden zijn, kies dan eens voor deze tri-tip! Als je voor 11:00 uur bestelt via de website van Beef&Steak, heb je dit stuk dezelfde avond al in huis.


Tri-Tip: het alternatief voor de picanha

De tri-tip is een spier met heel veel smaak van zichzelf. Laat je niet afschrikken door de vetkap, hier zit nu juist die extra smaak in. De Tri-Tip is perfect op de barbecue te bereiden. Je trakteert jou gasten op heel veel smaak en dat voor een vrij gunstige prijs. Het vlees van Beef&Steak komt van geselecteerde boerderijen van over de hele wereld. Veelal zijn het echte vleesrassen, zoals Angus, Hereford, Blonde d' Aquitaine en Wagyu. Je bent in ieder geval verzekerd van kwaliteitsvlees en ook nog eens bestelgemak. Met een muisklik heb je het de volgende dag in huis en op de BBQ!


Tri-tip bereid

Het bereiden van een tri-tip

Het bereiden van een tri-tip is niet moeilijk. Het vlees is zowel rose als wat verder doorgegaard prima te serveren. Het heet ook niet voor niets "pas-gehuwdenstuk". Vroeger kreeg een pas getrouwd stel dit stuk van de plaatselijke slager. Meestal waren de kookkunsten nog niet zo goed, maar met dit stuk kon het toch niet fout gaan. Naast het grillen is de tri-tip ook goed te gebruiken als vlees voor op een spies. Door het langzaam ronddraaien boven een mooi vuurtje krijgt het vlees een krokante korst en blijft lekker sappig van binnen.


Hoe lang duurt de garing van een tri-tip?

Afhankelijk van de dikte en grootte van het stuk, mits je dit in zijn geheel bereidt, kun je rekening houden met 45 tot 60 minuten bij een stuk van anderhalve kilo. Als het stuk dunner is dan gemiddeld duurt het iets korter en heb je een hele dikke tri-tip duurt het uiteraard wat langer. Het is klaar wanneer het klaar is. Je kunt op onze pagina met bereidingstemperaturen zien wat je dient aan te houden als kerntemperatuur.


Hoe bereid ik de tri-tip?

Een tri-tip heeft veel smaak van zichzelf en zou het met alleen wat peper en zout prima aankunnen. In Amerika is de "Santa-Maria Tri-tip" een zeer populair gerecht. Bij Beef&Steak kun je deze kruiden kant-en-klaar kopen natuurlijk. Snij de vetkap een stukje in, maak een diagonaal ruitpatroon. Strooi de kruiden erover en gaar de tri-tip, indirect naar ongeveer 48 tot 50 graden in de kern. Grill vervolgens het stuk om en om af op direct vuur.


Tri-tip steaks

De lekkerste stukken vlees bestel je vandaag nog online

Krijg je al zin in die tri-tip? Bestel vandaag nog en geniet dezelfde avond nog van dit meesterlijk stukje vlees. Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op via 0172-577147 of per mail via info@beefensteak.nl