•  
  Vandaag besteld, morgen in huis.
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.

Ossenhaas

Ossenhaas

Ossenhaas

Een ossenhaas wordt gezien als het meest malse, zachte stuk vlees. De ossenhaas loopt langs de rug, de lende of de entrecote van het rund. Het rust op de lendewervels en als de ossenhaas samen met de lende aan deze wervel vast blijft, spreekt men van een T-Bone. Dit omdat deze wervel de vorm van een "T" heeft.

De spier

De ossenhaas bestaat eigenlijk uit een drietal delen; de kop, oftewel chateaubriand, het middenstuk, oftewel tournedos, en de punt. Deze punt noemt men de Filet Mignon en wordt veelal gebruikt als ossenhaaspuntjes. De ossenhaas is een niet-werkende spier bij een rund. Om deze reden is deze zeer zacht. Het bevat weinig vet en weinig bindweefsel. Omdat de spier weinig doet is de smaak ook vrij neutraal.

Meer weten?

Tijdens onze Butcher Boys Bootcamp gaan wij nog iets verder in op de anatomie van het rund. Uiteraard kunnen we u ook telefonisch of per e-mail te woord staan voor eventuele vragen. U kunt ons bereiken via 0172-577147 of via info@beefensteak.nl U kunt ook één van onze slagers bereiken via de chatfunctie.

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.