Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Ossenhaas

Ossenhaas

Een ossenhaas wordt gezien als het meest malse en zachte stuk vlees van een rund. De ossenhaas loopt langs de rug, de lende of de entrecote van het rund. 

... Lees meer
Sorteer
Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op
lomo-al-trapo-kit
Rundvlees

dry-aged-mini-tournedos
Rundvlees
€ 5,00
ierse-chateaubriand
Rundvlees
ca. 375 gram
€ 37,49
ierse-tournedos
Rundvlees
ca. 175 gram
€ 14,99
ossenhaas-aberdeen-angus-heel
Rundvlees
ca. 2400 gram
€ 239,95
chateaubriand-aberdeen-angus-aged
Rundvlees
ca. 375 gram
€ 30,29
per pagina

Het rust op de lendenwervels en als de ossenhaas samen met de lende aan deze wervel vast blijft, spreekt men van een T-Bone. Dit omdat deze wervel de vorm van een "T" heeft. Bij Beef&Steak hebben wij allerlei rundvleessoorten. Bent u op zoek naar ossenhaas of een ander stuk rundvlees van hoogwaardige kwaliteit? Bekijk dan ons aanbod op de website.


De drie delen van de ossenhaas


De ossenhaas bestaat eigenlijk uit een drietal delen; de kop, oftewel chateaubriand, het middenstuk, oftewel tournedos, en de punt. Deze punt noemt men de Filet Mignon en wordt veelal gebruikt als ossenhaaspuntjes. De ossenhaas is een niet-werkende spier bij een rund. Om deze reden is deze zeer zacht. Het bevat weinig vet en weinig bindweefsel. Omdat de spier weinig doet is de smaak ook vrij neutraal.


Wenst u meer informatie te ontvangen over de ossenhaas?


Tijdens onze Butcher Boys Bootcamp gaan wij nog iets verder in op de anatomie van het rund. Uiteraard kunnen we u ook telefonisch te woord staan voor eventuele vragen. U kunt ons bereiken via (0172) 577 147 of via onze chatfunctie. Onze online slagers staan u graag te woord.