Ossenhaas

Ossenhaas

Een ossenhaas wordt gezien als het meest malse en zachte stuk vlees van een rund. De ossenhaas loopt langs de rug, de lende of de entrecote van het rund. Het rust op de lendenwervels en als de ossenhaas samen met de lende aan deze wervel vast blijft, spreekt men van een T-Bone. Dit omdat deze wervel de vorm van een "T" heeft. Bij Beef&Steak hebben wij allerlei rundvleessoorten. Bent u op zoek naar ossenhaas of een ander stuk rundvlees van hoogwaardige kwaliteit? Bekijk dan ons aanbod op de website.

De drie delen van de ossenhaas

De ossenhaas bestaat eigenlijk uit een drietal delen; de kop, oftewel chateaubriand, het middenstuk, oftewel tournedos, en de punt. Deze punt noemt men de Filet Mignon en wordt veelal gebruikt als ossenhaaspuntjes. De ossenhaas is een niet-werkende spier bij een rund. Om deze reden is deze zeer zacht. Het bevat weinig vet en weinig bindweefsel. Omdat de spier weinig doet is de smaak ook vrij neutraal.

Wenst u meer informatie te ontvangen over de ossenhaas?

Tijdens onze Butcher Boys Bootcamp gaan wij nog iets verder in op de anatomie van het rund. Uiteraard kunnen we u ook telefonisch te woord staan voor eventuele vragen. U kunt ons bereiken via (0172) 577 147 of via onze chatfunctie. Onze online slagers staan u graag te woord. 

Van hoog naar laag sorteren

7 artikel(en)

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.