Japanse Wagyu (Marbling 10+)

Japanse Wagyu (Marbling 10+)

Japanse Wagyu (Marbling 10+)

Japanse A5 Wagyu Kagoshima

Als je bekend bent met de 'Wagyu marbling Scale', weet je dat een hoger cijfer betekent dat het vlees meer marmering bevat en daarom zeldzamer en duurder is. Dit prachtige Wagyuvlees uit Japan heeft een ongekend hoge marmering en is daarom bij uitstek geschikt voor de exclusievere dis.

Het Japanse Back A5 Kagoshima rundvlees is met een marmering van 10 of meer, wellicht het mooiste en meest malse stukje rundvlees wat er momenteel verkrijgbaar is. In Japan heb je de Japanese Meat Grading Association en zij kennen scores toe aan de runderkarkassen.

Grade A1: Marmering Score 1 uit 12

Grade A2: Marmering Score 2 uit 12

Grade A3: Marmering Score 3 tot 4 uit 12

Grade A4: Marmering Score 5 tot 7 uit 12

Grade A5: Marmering Score 8 tot 12 uit 12

In de afgelopen descennia is het Wagyu rund de hele wereld over getrokken. Toen het exporteren van runderen verboden was, werden embryo's gexporteerd en daarna geinsemineerd bij vleeskoeien, zoals de Angus. Hierdoor zijn er veel kruisingen ontstaan en zijn niet alle Wagyu runderen 100% Wagyu. Ook hiervoor is een bepaalde schaal in het leven geroepen om dit onderscheid aan te duiden. We zetten ze niet allemaal onder elkaar, maar de belangrijkste zijn:

F1: 50% Wagyu

F3: 87,50% Wagyu

F7: 99,22% Wagyu

F10: 99,90% Wagyu

FB: 100% Wagyu, ofwel Full Blood Wagyu

Bij het beoordelen van de karkassen wordt ook nog een gekeken naar de kwaliteit van het vlees en het vet. Hoe helderder de kleuren, hoe beter het vlees en hoe hoger de waardering. Met deze bovenstaande gegevens wordt vervolgens de definitieve gradatie toegewenzen. Hoe beter deze is, hoe meer geld je ervoor krijgt.

Kagoshima Wagyu bestellen

We hebben veel Wagyu op voorraad en direct beschikbaar. Zeker het Australische Wagyu rundvlees is goed verkrijgbaar. Van de Kagoshima Wagyu hebben we helaas niet altijd alles beschikbaar. Op de website vindt je de verschillende steaks die we op dat moment in huis hebben. Je kunt Kagoshima Wagyu gemakkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen. Als je voor 11:00 uur bestelt, heb je het dezelfde avond nog in huis.

Hoe bereid ik Kagoshima Wagyu?

Wagyu vlees met een hoge marmering heeft veel intramusculair vet. Tijdens het grillen komt dit vet vrij en heb je kans op vlammen als je direct boven de kolen grillt. Wij raden dan ook eigenlijk altijd aan om vlees met een hoge marmering, zoals Kagoshima Wagyu, te grillen met behulp van een skillet of andere grillpan. Zorg dat de pan goed heet is en grill de steak om en om in maximaal 2-3 minten. Kruiden zijn niet nodig, want Kagoshima Wagyu rundvlees heeft genoeg smaak van zichzelf.

Contact

Wenst u graag wat meer informatie? Of hebt u nog vragen? Wij horen het graag van u. Wij zijn telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0172-577147. U kunt ons ook mailen. U kunt uw bericht sturen naar service@beefensteak.nl. We leveren door heel Nederland en Nederlandstalig België van dinsdag tot en met vrijdag tussen 17:00 en 22:00 uur.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.