Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Japanse Wagyu (Marbling 10+)

Japanse Wagyu (Marbling 10+)

Als je bekend bent met de 'Wagyu marbling Scale', weet je dat een hoger cijfer betekent dat het vlees meer marmering bevat en daarom zeldzamer en duurder is. Dit prachtige Wagyuvlees uit Japan heeft een ongekend hoge marmering en is daarom bij uitstek geschikt voor de exclusievere dis.

... Lees meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Japanse A5 Wagyu Kagoshima

Het Japanse Back A5 Kagoshima rundvlees is met een marmering van 10 of meer, wellicht het mooiste en meest malse stukje rundvlees wat er momenteel verkrijgbaar is. In Japan heb je de Japanese Meat Grading Association en zij kennen scores toe aan de runderkarkassen.


  • Grade A1: Marmering Score 1 uit 12
  • Grade A2: Marmering Score 2 uit 12
  • Grade A3: Marmering Score 3 tot 4 uit 12
  • Grade A4: Marmering Score 5 tot 7 uit 12
  • Grade A5: Marmering Score 8 tot 12 uit 12

In de afgelopen descennia is het Wagyu rund de hele wereld over getrokken. Toen het exporteren van runderen verboden was, werden embryo's gexporteerd en daarna geinsemineerd bij vleeskoeien, zoals de Angus. Hierdoor zijn er veel kruisingen ontstaan en zijn niet alle Wagyu runderen 100% Wagyu. Ook hiervoor is een bepaalde schaal in het leven geroepen om dit onderscheid aan te duiden. We zetten ze niet allemaal onder elkaar, maar de belangrijkste zijn:


  • F1: 50% Wagyu
  • F3: 87,50% Wagyu
  • F7: 99,22% Wagyu
  • F10: 99,90% Wagyu
  • FB: 100% Wagyu, ofwel Full Blood Wagyu

Bij het beoordelen van de karkassen wordt ook nog een gekeken naar de kwaliteit van het vlees en het vet. Hoe helderder de kleuren, hoe beter het vlees en hoe hoger de waardering. Met deze bovenstaande gegevens wordt vervolgens de definitieve gradatie toegewenzen. Hoe beter deze is, hoe meer geld je ervoor krijgt.


Kagoshima Wagyu bestellen

We hebben veel Wagyu op voorraad en direct beschikbaar. Zeker het Australische Wagyu rundvlees is goed verkrijgbaar. Van de Kagoshima Wagyu hebben we helaas niet altijd alles beschikbaar. Op de website vindt je de verschillende steaks die we op dat moment in huis hebben. Je kunt Kagoshima Wagyu gemakkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen. Als je voor 11:00 uur bestelt, heb je het dezelfde avond nog in huis.


Hoe bereid ik Kagoshima Wagyu?

Wagyu vlees met een hoge marmering heeft veel intramusculair vet. Tijdens het grillen komt dit vet vrij en heb je kans op vlammen als je direct boven de kolen grillt. Wij raden dan ook eigenlijk altijd aan om vlees met een hoge marmering, zoals Kagoshima Wagyu, te grillen met behulp van een skillet of andere grillpan. Zorg dat de pan goed heet is en grill de steak om en om in maximaal 2-3 minten. Kruiden zijn niet nodig, want Kagoshima Wagyu rundvlees heeft genoeg smaak van zichzelf.


Contact

Wens je graag wat meer informatie? Of heb je nog vragen? Wij horen het graag van je. Wij zijn telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0172-577147. Je kunt ons ook mailen. Je kunt jouw bericht sturen naar service@beefensteak.nl. We leveren door heel Nederland en Nederlandstalig België van maandag tot en met vrijdag tussen 17:00 en 22:00 uur.