•  
  Vandaag besteld, morgen in huis.
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.

Picanha

(1) Review (s) |

Picanha

De Picanha, ook wel het staartstuk, is een vrij onbekend juweeltje. Het is in Zuid-Amerika het meest bekende en meest gegeten stuk vlees. Maar zo ver hoeft u het vlees niet te gaan zoeken: bij Beef&Steak bestelt u het vlees al binnen enkele muisklikken. En als u dat voor 16:00 uur doet, verzenden wij het direct, zodat u er morgen al van kunt genieten.

Picanha: een prachtig stuk vlees voor op de barbecue

De USA Grain-Fed Picanha is een heerlijke roast, die bij Beef&Steak wordt aangeboden. Ook met onze Aberdeen Angus Picanha kunt u uzelf en uw gasten lekker verwennen, door deze heerlijke steak te bereiden. Wist u dat u Picanha daarnaast ook heerlijk op de barbecue kunt bereiden? Omdat het vlees afkomstig is van een echte vleeskoe, is het vaak lastig om aan Picanha te komen voor op de barbecue. Bij Beef&Steak kunt u het vlees gelukkig eenvoudig bestellen. En een bijkomend voordeel is dat een Picanha steak gemakkelijk te bereiden is! Geniet zo snel mogelijk van een heerlijke Picanha op uw barbecue!

Picanha steak bereiden

Een Picanha is eenvoudig te bereiden. U kunt een Picanha bereiden op de BBQ, maar ook in de oven. Let bij de aanschaf van een Picanha op de aanwezigheid van een vetkapje, dit is belangrijk omdat het veel smaak afgeeft aan het vlees. De kunst van het bereiden van de Picanha steak op de BBQ of in de oven, is de temperatuur. Deze mag niet te hoog zijn. Zo zit u met een temperatuur van 160 á 170 graden Celsius altijd goed. Even op de BBQ en uw Picanha zal heerlijk smaken!

Hoe lang duurt de garing van een Picanha?

Een Picanha van een kilo heeft ongeveer een uur nodig om te garen op de BBQ of in de oven. Aan de hand van dit gegeven kunt u zelf uitrekenen hoe lang uw vlees moet garen. Heeft u twee kilo aan vlees? Dan duurt het ongeveer twee uur voordat het vlees gaar is.

Hoe snijdt u een Picanha aan?

Een Picanha heeft een driehoekige vorm. Het stuk ligt in het verlengde van de lende, dus dat is ook zoals de vezels lopen. Begin met aansnijden aan het dunste deel en snijdt de punt in dunne plakken. Zijn er liefhebbers voor doorbakken vlees? Dan geeft u de eerste stukken aan hen. Hoe meer u naar de dikke kant gaat, des te roder het vlees. U ziet aan het vlees dat de vezels een ronding vertonen. Als u dat ziet snijdt u precies goed op de draad. Het vetrandje kun u gewoon meeserveren, dat smaakt namelijk heerlijk.

Hoe brengt u een Picanha op smaak?

Een Picanha heeft weinig nodig voor de smaak. Gebruik in ieder geval wat grof zout en een klein beetje peper. Als u een sausje wilt, kunt u kiezen voor een chimichurri, een Argentijnse steaksaus op basis van olijfolie en peterselie.

Bestel vandaag nog uw lekkerste stuk vlees eenvoudig online

Bestelt u vandaag nog Picanha? Dan kunt u het morgen al in huis verwachten. Wilt u meer weten over Picanha of wilt u weten hoe u Picanha het best op de barbecue kunt bereiden? Neem dan contact met ons op via 0172-577 147. 

Probeer picanha op de rotisserie:

Hieronder vind je de Picanha's in ons assortiment:

Van hoog naar laag sorteren

7 artikel(en)

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.