•  
  Vandaag besteld, morgen in huis.
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.

Picanha

(1) Review (s) |

Picanha

Picanha

De Picanha of staartstuk is een vrij onbekend juweeltje. Het is in Zuid-Amerika het meest bekende en meest gegeten stuk vlees. Maar zo ver hoeft u het vlees niet te gaan zoeken: bij Beef&Steak bestelt u het vlees al binnen enkele muisklikken. En als u dat voor 16:15u doet, verzenden wij het direct!

Prachtig stuk vlees

De USA Grain Fed Picanha is een heerlijke roast, die bij Beef&Steak wordt aangeboden. Ook met onze Aberdeen Angus Picanha kunt u uzelf en uw gasten lekker verwennen. Bent u toe aan iets nieuws op de barbecue? Ook daar is het vlees uitermate geschikt voor. Omdat het vlees afkomstig is van een echte vleeskoe is het vaak lastig om aan Picanhavlees te komen. Bij Beef&Steak kunt u het vlees gelukkig eenvoudig bestellen. En een bijkomend voordeel is dat het vlees eenvoudig te bereiden is!

Hoe bereid je een picanha?

Een picanha is eenvoudig te bereiden. je kunt een picanha bereiden op de bbq, maar ook in de oven. Let bij de aanschaf van een picanha op de aanwezigheid van een vetkapje, deze is belangrijk omdat het veel van de smaak afgeeft aan het vlees. De kunst van de bereiding van de picanha is de temperatuur. Deze mag niet te hoog zijn. Neem een garingstemperatuur van 160 á 170 graden celsius, dan zit je altijd goed. het vetkapje kerf je even diagonaal in en het vlees bestrijk je met een beetje olijfolie. De vleeskant van de picanha gaat boven het vuur en draaien is niet nodig totdat het stuk bijna klaar is. Dan leg je de picanha nog even met de vetkant boven het vuur zodat deze ook wat hitte kan krijgen en een kleurtje krijgt. Pas op de vlammen, er drupt wat vet op je kolen! Je picanha is klaar bij een kerntemperatuur van 55 graden celsius.

Hoe lang duurt de garing van een picanha?

Een picanha van een kilo heeft ongeveer een uur nodig om te garen. Reken zelf uit hoe lang het ongeveer duurt aan de hand van het gewicht van de picanha die je gekocht hebt.

Hoe snij je een picanha aan?

Een picanha heeft een driehoekige vorm. Het stuk ligt in het verlengde van de lende dus dat is ook zoals de vezels lopen. Begin dus met aansnijden aan het dunste deel, de punt, in dunne plakken. de eerste stukken biedt je aan aan degene die van doorbakken houdt. Hoe meer naar de dikke kant, des te roder het vlees. Je ziet aan het vlees dat de vezels een ronding vertonen. Als je dat ziet snij je precies goed op de draad. Het vetrandje kun je gewoon meeserveren, dat smaakt heerlijk.

Hoe breng je een picanha op smaak?

Een picanha heeft weinig nodig voor de smaak. Neem in ieder geval wat grofzout (grote korrel) om de smaak op te halen, en een klein beetje peper. Als je een sausje wil kun je kiezen voor een chimichurri, een Argentijnse steaksaus op basis van olijfolie en peterselie.

Heeft u nog vragen?

Voor meer informatie over de Picanha kunt u terecht op deze informatiepagina. Heeft u toch nog vragen? Maak dan gerust gebruik van de chatfunctie of neem telefonisch contact met ons op door te bellen naar: 0172-577147. U kunt ons ook een e-mailbericht sturen via info@beefensteak.nl,

Probeer picanha op de rotisserie:

Hieronder vind je de Picanha's in ons assortiment:

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.

Rating: 9.1, gebaseerd op 11645 beoordelingen.