Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Brisket

Brisket

Van de brisket heb je inmiddels wel gehoord, maar vaak is er geen bereidingswijze te vinden in het Nederlands. Het stuk is gesneden van de runderborst en dat staat nou niet bekend als het meest malse stuk van de koe.

... Lees meer
Sorteer
Foto-tabel
sort-descending
Uruguayaanse-whole-packer-brisket
Angus Rundvlees
ca. 3500 gram
€ 85,99
brisket-whole-packer-wagyu
Wagyu Rundvlees
ca. 8250 gram
€ 371,95
USA grain fed brisket gegaard
Black Angus Rundvlees
ca. 4250 gram
€ 118,99
Ierse Brisket Ear
Iers Rundvlees
ca. 1700 gram
€ 37,49
per pagina

Brisket bereiden: Een Amerikaanse uitdaging op de BBQ

Wat maakt de brisket en het bereiden ervan dan zo speciaal? Door een speciale techniek van bereiding, kun je de brisket onder de knie krijgen en genieten van een heerlijk en mals stukje vlees. 


De techniek is bijzonder omdat je een brisket absoluut niet mag grillen bij het bereiden. De brisket wordt low&slow bereid op een barbecue of in een smoker. Deze techniek kun je een beetje vergelijken met het stoven van vlees. Door garing op lage temperatuur wordt het collageen omgezet in gelatine en verandert een taai stuk vlees in een botermalse lekkernij. In Amerika is de beef brisket een traditie, vooral in Texas. Overal kun je een broodje brisket kopen of een BBQ-mix met daarop spareribs, pulled pork en brisket. Niet dat alle briskets daar even lekker smaken, het hangt er maar net vanaf hoe goed en ervaren de ‘brisket master’ is. Een beroemd restaurant in Austin (Texas) is Franklin Barbecue en staat bekend om zijn geweldige brisket.


De brisket zelf bestaat uit twee verschillende delen; de point en de flat. De flat is de spier die onderop ligt en een wat vierkante vorm heeft. De point ligt er als een driehoek bovenop. Je kunt dit prachtige stuk vlees kopen als ‘ Whole Packer’ of als'Brisket Point'. Een 'Whole Packer' is nogal flink, denk aan een kilo of 7, terwijl de point al verkrijgbaar is vanaf zo’n 2,5 kilo. Een brisket moet afkomstig zijn van een vleesrund met voldoende marmering, kies nooit zomaar een puntborst van een dikbilkoe bijvoorbeeld.


Zo bereid je een brisket volgens Nederlands recept

Om een brisket te bereiden volgens dit recept in het Nederlands, moet je de tijd nemen. Het risico van bereiding van dit stuk vlees is dat deze wat droog wordt. De bereiding gaat als volgt:


De brisket wordt vooraf getrimd om de vetranden te verwijderen en de vorm wat gelijkmatiger te krijgen. Vervolgens, en dat is erg cruciaal, gebruik je een geschikte dry rub om de brisket mee in te smeren. Pak de brisket in in aluminium folie. Bereid de brisket 2,5 uur per kilo op een temperatuur van 110 graden Celcius. De kerntemperatuur moet hierbij uiteindelijk uitkomen op 90 graden Celsius. Je kunt als je dit wenst de brisket injecteren met runderbouillon met een meat injector. Wanneer de brisket gereed is, laat je deze even nagaren in de folie zodat de sappen zich weer kunnen verdelen door het vlees.


Brisket klaar om te bereiden

Het aansnijden van de brisket

Je snijdt de brisket na het bereiden altijd in dunne, rechte plakken. Vervolgens heb je de keuze om dit te combineren met brood, rijst of welk recept dan ook. Pas dan gebruik je een saus die de smaak van de brisket recht doet.


Bestel een brisket van de hoogdte kwaliteit direct online

Heb je honger gekregen van deze bereidingswijze van de brisket in het Nederlands? Op onze website kun je gemakkelijk een beef brisket kopen. Voeg jouw bestelling toe en betaal veilig met onder andere iDEAL. Wij gaan dan direct aan de slag om jouw bestelling zo snel mogelijk te bezorgen. Vragen? Bel dan met onze klantenservice via (0172) 577 147.


Beef brisket is heerlijk, hoe je het ook bereidt

Brisket is een stuk rundvlees dat afkomstig kan zijn uit de onderborst of borst van de koe en zit boordevol smaak. Om beef brisket mals te maken bij het koken, moet je een lage en langzame kookmethode gebruiken.


Dit kan met verschillende methoden, zoals roken, low&slow bereiden of koken in een slow cooker. In dunne plakjes gesneden is beef brisket een prima broodbeleg en wordt het vaak gebruikt als ingrediënt in barbecuerecepten.


Omdat er zo'n grote verscheidenheid is aan benaderingen om beef brisket te bereiden, weet je zeker dat je een manier vindt die naar je zin is. Of je het nu rookt of laag en langzaam kookt, door beef brisket te kopen weet je zeker dat je een lekker stuk vlees in huis haalt!


Brisket kopen bij Beef&Steak kan eenvoudig en snel

Van de borst of onderborst van een koe wordt tijdens het slachten vlees gehaald dat brisket genoemd wordt. Omdat het een taaie snede vlees is, kan het een uitdaging zijn om het goed te bereiden als je niet bekend bent met de juiste technieken. Anderzijds kan brisket, als het goed bereid wordt, zeer smaakvol en mals worden.


Er zijn twee verschillende sneden van brisket: de punt snede en de platte snede. De platte snede is de meest voorkomende van de twee; het is degene die je het meest waarschijnlijk tegenkomt. De punt snede is weliswaar kauwbaar en vet, maar smaakt anders dan de andere sneden.


Bij het bereiden van beef brisket is het essentieel te onthouden dat een low and slow kookmethode de beste resultaten oplevert. Dit houdt in dat je het vlees gedurende langere tijd bij een relatief lage temperatuur gaart. Het is mogelijk deze taak te volbrengen met behulp van een slow cooker, een oven of een barbecue. Zorg ervoor dat je weet hoe je het vlees moet bereiden als je beef brisket kopen gaat. Het zou natuurlijk zonde zijn als het door de manier van bereiding minder smaakt!


Brisket bereid

Beef brisket bestellen voor een heerlijk stuk mager rundvlees

Bedenk ten slotte dat je een mager stuk rundvlees in huis krijgt als je brisket kopen gaat; daardoor is het essentieel dat je het vlees niet te gaar maakt, want als je dat doet kan de beef brisket ruw en droog worden. Mocht je hulp of advies nodig hebben voordat je beef brisket kopen gaat, kun je gerust contact met ons opnemen. Brisket bestellen doe je eenvoudig bij BEEF&STEAK.


Bij het bereiden van brisket kunnen een paar verschillende bereidingswijzen worden gebruikt. Grillen of roken van brisket is een alternatief voor de langzame bereidingswijze die het meest gangbaar is. Zacht en goed koken zal voorkomen dat het brisket vlees te droog wordt.


Brisket online bestellen bij Beef&Steak

Bij BEEF&STEAK kun je de meest bijzondere premium stukken vlees van de beste kwaliteit bestellen. Bovendien is BEEF&STEAK het ideale adres voor mensen die regelmatig vlees van de hoogste kwaliteit willen eten. Je kunt een verscheidenheid aan verrukkelijke vleeswaren ontdekken in onze uitgebreide online selectie. Niet alleen brisket kopen doe je eenvoudig in onze webshop, maar ook de lekkerste picanha, bavette, ossenhaas en nog veel meer vind je online in onze webshop.


Beef&Steak heeft BBQ vlees van slager-kwaliteit!


Wil je graag vers vlees van de slager, maar dan zonder je huis te hoeven verlaten? Dat vind je bij BEEF&STEAK. Het beste rundvlees, rechtstreeks van onze slager voor thuiskoks die waarde hechten aan smaak en kwaliteit. BEEF&STEAK levert niet alleen losse stukken vlees, maar heeft ook verrukkelijke vlees pakketten samengesteld. Je krijgt bovendien korting als je een van deze heerlijke pakketten bestelt.


Bij ons kun je dus beef brisket bestellen of kiezen voor een vleespakket. Bovendien heb je verschillende sauzen en rubs om uit te kiezen. Naast dat wij zelf voorgestelde combinaties van vlees met bijvoorbeeld heerlijke spareribs voor je hebben, kun je ook zelf een pakket samenstellen!


Brisket bereiden vergt wat vaardigheid maar als je het onder de knie hebt, is brisket vlees heerlijk!

Om van beef brisket een boterzacht gerecht te maken, moet je de ideale verhouding van lage hitte, rook en een lange kooktijd ontdekken. Om te garanderen dat het collageen in het spierweefsel wordt afgebroken en het vlees daardoor malser wordt, kun je de brisket het beste bereiden volgens een lage en langzame methode.


Beef&Steak biedt brisket vlees van hoogwaardige kwaliteit

Als moderne culinaire expert biedt BEEF&STEAK de beste vleeswaren van de allerbeste premium kwaliteit. Zonder naar de slager te gaan, kun jij beef brisket kopen en de heerlijke smaak thuis ervaren.


Onze selectie rundvlees is zeer uitgebreid met onder andere gebruikelijk rundvlees, ribeye, buikspek en meer. Wil je graag beef brisket kopen? Dankzij BEEF&STEAK hoef je niet meer verder te zoeken! We denken graag met je mee over jouw bereiding en vleeskeuze. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen als je hulp nodig hebt en er niet helemaal uitkomt bij brisket online bestellen.