Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Bier en Wijn

Bier en Wijn

Als het gaat om het combineren van wijn met vlees, zijn de mogelijkheden eindeloos. Rode wijn is meestal de go-to-optie, met volle variëteiten zoals Cabernet Sauvignon en Syrah die een perfecte aanvulling vormen op rijk, hartig vlees zoals rund-, lams- en varkensvlees. ... Lees meer

Sorteer
Foto-tabel
sort-descending
brouwerij-de-molen-curiosity-bierpakket
€ 12,95
Chateau-Montlabert-Grand-Cru
€ 46,50
Trulli-wijn
€ 11,95
Marco-Porello-Favorita-Vermentino
€ 11,95
Very-Limoux-Chardonnay
€ 10,95
Jopen Johannieter
€ 3,79
Brouwerij de Molen Fruit & Kruid
€ 2,99
Brouwerij de Molen Heen & Weer
€ 3,29
Hoop-Holiday-cheers
€ 14,99
Terri-Xarel-IO-cava-reserva
€ 19,95
Dona-Paula-Smoked-Red-Blend
€ 13,95
catherine-marshall-amatra-chenin-blanc
€ 15,50
Finca-Bacara-Two-Skulls
€ 12,50
Sainte-Anne-Barriques-Pinot-Noir-2020
€ 9,95
Weltevreden-Cigarbox-Shiraz
€ 10,95
Orce-Crianza
€ 11,50
Donna-Elena-Primitivo
€ 10,95
rimbalso-ville-di-antane-2020
€ 11,50
brouwerij-de-molen-vuur-vlam-ipa
€ 3,19
bird-brewery-fuut-fieuw
€ 3,59
brouwerij-de-molen-water-en-vuur
€ 3,49
bird-brewery-zwaanzinnig
€ 3,39
Hoop-seizoens-pakket
€ 9,99
bird-brewery-bierpakket
€ 17,95
per pagina

Voor lichter vlees zoals kip of kalkoen kan een lichtere rode of zelfs witte wijn zoals Chardonnay een smakelijke optie zijn.


Wijn in combinatie met vis- en zeevruchten

Natuurlijk bieden vis- en zeevruchtengerechten een heel andere reeks uitdagingen en kansen op het gebied van wijnarrangement. Witte wijnen zoals Sauvignon Blanc of Chardonnay zijn klassieke keuzes voor zeevruchten, maar er zijn ook andere opties die je kunt overwegen. Een droge rosé of zelfs een mousserende wijn zoals champagne kan een verfrissend, pittig contrapunt vormen voor de delicate smaken van vis en schaaldieren.


Bier in combinatie met vlees-en visgerechten

Maar hoe zit het met bier? Kan het zijn mannetje staan ​​tegen wijn als het gaat om paren met vlees- en visgerechten? Absoluut. Bier heeft een breed scala aan smaakprofielen, van licht en verfrissend tot donker en robuust, waardoor het een veelzijdige partner is voor verschillende soorten voedsel. Als het gaat om het combineren van bier met vlees, is het moeilijk om fout te gaan met een rijke, volle stout of porter. De bittere, chocoladeachtige tonen van deze bieren vullen de hartige smaken van vlees aan op een manier die echt bevredigend is.

Voor lichter vlees zoals kip of vis kan een knapperige, hoppige IPA een smakelijk tegenwicht bieden. Uiteindelijk, of je nu de voorkeur geeft aan wijn of bier, er zijn eindeloze mogelijkheden als het gaat om het combineren met vlees en vis.


Blijf vooral experimenten met je eigen smaak

Met een beetje experimenteren en de bereidheid om verschillende smaakprofielen te verkennen, kan je een werkelijk onvergetelijke eetervaring creëren die jouw smaakpapillen zeker zal bekoren. Dus als je de volgende keer een maaltijd plant, vergeet dan niet de mogelijkheden van wijn en bier te overwegen!