
Texas-Style Brisket

Heerlijk recept voor een onvergetelijke Brisket. U kunt er ook nog voor kiezen de Brisket van tevoren te injecteren.
Ingrediënten
4 eetlepels chilipoeder
4 eetlepels zout
2 eetlepel knoflookpoeder
2 eetlepel uienpoeder
2 eetlepel gemalen zwarte peper
2 eetlepel suiker
4 theelepels droge mosterd
2 laurierblaadjes, geplet
1 Brisket in dit recept gebruiken wij een Whole Packer Brisket van ca. 6-7 kilo
3 kopjes runder- of kalfsbouillon
Bereiding
1) Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
2) Maak een droge rub door het combineren van chilipoeder, zout, knoflook, ui poeder, zwarte peper, suiker, droge mosterd, en laurier.
3) Trim de Brisket door dikke hoeveelheden vet te verwijderen. Laat wel wat vet zitten. Wrijf de Brisket in met de droge rub.
4) Doe de Brisket in een grote braadslee en dek deze af met folie. Gaar gedurende een uur en haal de Brisket er dan uit.
5) Zet de oven terug op 140 graden Celsius.
6) Voeg de bouillon toe en zet alles weer afgedekt terug in de oven. Laat vervolgens doorgaren tot het vlees mals is. Hou rekening met ongeveer 3 uur garen.
7) Haal de Brisket uit de oven en snij mooie, dikke plakken. Schenk wat jus over het vlees tijdens het serveren.