Iers Grass-Fed

Op de website van Beef & Steak kunt u runder rib roast kopen van de beste kwaliteit, bijvoorbeeld voor op de BBQ of om uit de oven te halen. Een van de rib roasts die u kunt kopen is het bijzondere Ierse grasgevoerde rundvlees, oftewel de Ierse Grass-Fed rib roast. Dit Ierse rundvlees komt van twee verschillende vleesrassen, namelijk de Hereford en de Dexter. Mooi vlees van loslopende dieren uit de Ierse hooglanden. Het lokale gras en de kruiden nemen de dieren al grazend tot zich. Met deze runder rib roast haalt u een heerlijk gerecht van de BBQ of uit de oven.

Gerijpt Iers rundvlees

Na de productie van het vlees wordt alles vacuum verpakt en gedurende 28 dagen gerijpt. Dit proces heet "nat rijpen" en zorgt ervoor dat de smaken intenser worden en het vlees malser. Het vlees krijgt daarnaast die typische dieprode kleur die je graag terugziet op je bord.

Het Ierse Dexter rund

Het Dexter rund staat bekend om zijn kleine omvang maar kwalitatief goede vlees en melk. Dit ras komt oorspronkelijk uit Zuid-Ierland waar deze op zeer kleine schaal werd gehouden door boeren. In de negentiende eeuw werd dit ras overgebracht en geïntroduceerd in Amerika. Het ras is naast het kleine postuur ook te herkennen aan de inktzwarte vacht.

Het Ierse Hereford rund

De Hereford is waarschijnlijk een van de meest bekende vleesrunderen. De korte, maar zeer gespierde dieren hebben een mooie vleesverhouding. Het ras is in de zeventiende eeuw gefokt om de grote vraag naar hoge kwaliteit vlees te kunnen invullen. Vroeger waren deze runderen veel groter en zwaarden dan deze nu zijn. Ze konden tot wel 1500 kilo wegen. De runderen zijn te herkennen aan hun bruin-wit gevlekte vacht en brede kop.

Runder rib roast voor op de BBQ, de grill of uit de oven

U kunt natuurlijk runder rib roast kopen om op de BBQ klaar te maken of om uit de oven te halen, maar ook de grill is ideaal om dit vlees te bereiden. Met ingrediënten en recepten kunt u eindeloos experimenteren. Denk aan het recept voor standing rib roast met knoflook en tijm. In ons assortiment vindt u Ierse Grass-Fed rib roast in porties van 2,3 of 5 ribben. Om echt goed voorbereid te zijn en om nog vaker te genieten van een runder rib roast op de BBQ, schaft u bijvoorbeeld een complete BBQ-set van Primo aan. Ook vindt u veel verschillende losse BBQ’s en accessoires in ons assortiment.

Neem contact op

Wenst u graag wat meer informatie over ons vlees? Of heeft u nog vragen voordat u een runder rib roast gaat kopen voor de BBQ of om bijvoorbeeld met Kerstmis uit de oven te halen? Wij horen het graag van u. Wij zijn telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer (0172) 577 147. U kunt ons ook e-mailen. Stuur uw bericht naar service@beefensteak.nl.

Van hoog naar laag sorteren

24 artikel(en)

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.