De flat iron steak heeft een veelzijdige achtergrond. Het sukadestuk van het rund kennen we als suddervlees.
... Lees meerHoe de sukade een flat iron steak werd
Tot iemand ontdekte dat de sukade, van een mooi vleesrund zoals bijvoorbeeld de Black Angus, heel geschikt is om te grillen. En dat noemen we een flat iron steak. Het heet 'flat iron' omdat het een plat stuk is van 1,5 tot 2 centimeter dik. En met een beetje fantasie doet het denken aan een strijkijzer. De slager moet het stuk anders snijden omdat er een zeen in het sukadestuk zit. Deze zeen wordt weggesneden, om vervolgens de flat iron steak over te houden.
De flat iron steak is zeer mals
De flat iron steak is geweldig mals en het kan zich meten met de mooiste biefstukken. Het stuk is minder bekend dan de bekende rib eye steaks of entrecote steaks en daarom ook goedkoper. Voor de liefhebber des te meer reden om juist dit stuk te nemen in plaats van de geijkte biefstuk van de haas of rib eye steak.
Bestel jouw flat iron steak online
Je kunt jouw flat iron steak gemakkelijk online bestellen bij Beef&Steak. Wanneer je vóór 11 uur bestelt, heb je het al dezelfde avond in huis. Voor vragen of voor meer informatie kan je terecht bij onze klantenservice. Deze kan je bereiken via de chatfunctie of door te bellen naar (0172) 577 147. Wij helpen je graag.