•  
  Vandaag besteld, morgen in huis.
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.

Flat Iron

Flat Iron

Hoe sukade een steak werd

Het sukadestuk van het rund kennen we als suddervlees. Tot iemand ontdekte dat de sukade, van een mooi vleesrund zoals bijvoorbeeld de Black Angus, heel geschikt is om te grillen. En dat noemen we een flat iron steak. Het heet 'flat iron' omdat het een plat stuk is van 1,5 tot 2 centimeter dik en het met een beetje fantasie doet denken aan een strijkijzer. De slager moet het stuk anders snijden omdat er een zeen in het sukadestuk zit. Deze zeen wordt weggesneden, om vervolgens de flat iron steaks over te houden.

Is het mals?

Jazeker, het is geweldig mals zelfs en het kan zich meten met de mooiste biefstukken. Het stuk is minder bekend dan de bekende rib eye steaks of entrecôte steaks en daarom ook goedkoper. Voor de liefhebber des te meer reden om juist dit stuk te nemen in plaats van de geijkte biefstuk van de haas of rib eye steak.

Contact

Voor vragen of voor meer informatie kunt u terecht bij onze klantenservice. Deze kunt u bereiken via de chatfunctie, door te bellen naar 0172-577147 of te e-mailen naar info@beefensteak.nl. Wij helpen u graag!

 

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13907 beoordelingen.