Een speenvarken, wordt vaak geserveerd bij speciale gelegenheden en feesten. Met een leeftijd van ongeveer 2 tot 6 weken is het vlees ontzettend mals en heeft het een subtiele smaak. Lees hieronder hoe je een speenvarken kunt bestellen en bereiden voor de speciale gelegenheden
... Lees meerEen Hollands speenvarken
Wanneer je kiest voor ons Hollands speenvarken, krijg je gegarandeerd vlees van de hoogste kwaliteit. We hechten veel waarde aan de herkomst van ons varkensvlees en zorgen ervoor dat we alleen samenwerken met betrouwbare leveranciers die dezelfde hoge standaarden hanteren als wij.
Door de jonge leeftijd, van ongeveer 2 tot 6 weken, heeft het vlees een fijne structuur en een lichte roze kleur. Daarnaast is het goed gemarmerd, wat betekent dat er kleine vetadertjes door het vlees lopen die voor extra sappigheid en smaak zorgen. Deze combinatie van factoren draagt bij aan de heerlijke smaak van het vlees. Een speenvarken kopen leent zich uitstekend voor feestelijke gelegenheden, zeker als deze wordt geroosterd op een spit!
Herkomst en kwaliteit van het vlees
We besteden veel aandacht aan ons vlees. Zo vinden wij het belangrijk dat het dierenwelzijn goed zit, en dat geldt natuurlijk ook voor de smaak van het vlees. Daarom houden we de herkomst van onze producten goed in de gaten zodat we de beste kwaliteit kunnen bieden.
Onze producten worden regelmatig getest en gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze aan onze strenge normen voldoen. We doen dit niet alleen om de beste kwaliteit aan te bieden, maar ook om je een veilige en betrouwbare winkelervaring te bieden.
Tips voor het bereiden van een speenvarken
Het bereiden van een speenvarken, die meestal tussen de 7 en 9 kg is, vereist enige zorg en aandacht om ervoor te zorgen dat het vlees sappig en smaakvol blijft. Naast de natuurlijke smaak van het vlees, speelt ook het kruiden een belangrijke rol bij het versterken van de smaken.
Hieronder vindt je enkele tips hoe je dat kan doen:
Wanneer je een speenvarken gaat bereiden dan is het nodig om eerst even schoon te maken en droog te deppen voordat je gaat marineren met een mix van rubs, zoals knoflook, rozemarijn, tijm en citrusvruchten. Laat het vlees enkele uren tot een nacht marineren om de smaken goed in te laten trekken.
Speenvarken kopen en grillen of roosteren
Je kan een speenvarken kan op verschillende manieren bereiden, maar grillen of roosteren zijn misschien wel de meest populaire opties. Verwarm de grill of oven voor op de juiste temperatuur en plaats het vlees op het rooster. Draai het regelmatig om gelijkmatig te garen. Het handigste en de meest feestelijke bereidingswijze is natuurlijk aan een spit!
Om ervoor te zorgen dat het vlees op de juiste temperatuur is, kun je een vleesthermometer gebruiken. De kerntemperatuur moet tussen de 67 tot 70 graden Celsius zijn om ervoor te zorgen dat het vlees volledig gaar is.
Wat ook erg lekker is om te grillen is het Iberico vlees of het Livar varken.
Recepten
Ben je op zoek naar lekkere en originele recepten om een speenvarken te bereiden? Hieronder hebben we onze beste recepten voor je op een rijtje gezet.
- Speenvarken van het spit
- Speenvarken van de pelletsmoker
- Geroorsterd speenvarken op z'n Duits
- Speenvarken kerstham
- Speenvarken tortilla's
Waar kun je een speenvarken kopen?
Een heel speenvarken of de ham kom je tegenwoordig bijna nergens meer tegen. Enkel de meest gespecialiseerde slagers verkopen het tegenwoordig nog. Bij BEEF&STEAK ben je niet alleen zeker van het feit dat je vlees van de hoogste kwaliteit besteld, maar je kunt het bij ons ook heel gemakkelijk online bestellen.
Contant opnemen
Als je vragen hebt over het kopen van een speenvarken, kun je contact met ons opnemen via de telefoon of via de mail. Onze vriendelijke klantenservicemedewerkers zijn getraind om je te helpen met al je vragen en zullen hun best doen om je zo snel mogelijk antwoord te geven zodat je het lekkerste stukje vlees kan bestellen.