Select your own delivery date
Ordered before 11 am, delivered the same evening
Free delivery for orders above €75
Recyclable packaging

Irish Brisket Ear

Item number: 4880

Out of stock





Delicious piece of beef to use for your burnt ends
  • Not satisfied? Money-back guarantee!
  • Order before 11:00 AM for same day delivery
  • Free delivery in NL for orders above €75
  • 9,3 review score out of 19.485 reviews
About this product

When preparing Brisket, the Whole Packer is usually used. On top of a whole packer is always a thick piece of meat with a bar of fat. This is often half cut away and slander used to experience the burnt ends. We have already kept this delicious piece for you so that you can start directly on those burnt ends without having to prepare the entire brisket! Ideal for the novice barbecue and an affordable piece to practice for the seasoned barbecue! The name "Brisket Ear" comes from the shape of this piece. Normally when this is fixed on the breast, it just seems like an ear.

Brisket Burnt Ends

Almost everyone knows the pork belly burnt ends. However, there is also a variant with beef and with a part of the breast. This muscle on the breast of the cow has a lot of taste of itself. You can make a fantastic dish with slow cooking and the right spices. View the recipes that we have made for you at the bottom of this page!

Contact

For questions or additional information you can contact us via the chat function. You can also reach us at telephone number: 0172-577 147 or mail to: info@beefensteak.nl. We like to help you!

Preparation

Stap 1: Voorbereiding Hot&Fast bereiding van een Brisket Ear- Haal de Brisket Point of Brisket Ear minimaal een uur voordat je het gaat bereiden uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.Stap 2: Kruiden- Breng de Brisket royaal op smaak met een mix van zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder en eventuele andere favoriete kruiden of specerijen. Zorg ervoor dat de Brisket Point volledig bedekt is met de kruidenmix.Stap 3: Voorverwarmen van de smoker of barbecue- Bereid je smoker of barbecue voor op een temperatuur van ongeveer 150-180 graden Celsius (350-400 graden Fahrenheit) voor indirecte hitte. Zorg ervoor dat je genoeg houtskool hebt om de hitte vast te houden gedurende het gehele bereidingsproces.Stap 4: Roken en garen- Plaats de Brisket Point met het vet naar boven op de smoker of barbecue. Sluit het deksel en laat de Brisket Point gedurende 2-3 uur roken en garen terwijl je regelmatig controleert of de temperatuur stabiel blijft.Stap 5: Het "stallen" van de Brisket Point- Wanneer de Brisket Point een mooie rokerige korst heeft ontwikkeld, pak je het in met behulp van aluminiumfolie. Dit helpt om het vocht in het vlees te houden en het malser te maken.Stap 6: Verder garen- Keer de Brisket Point om zodat het vet naar beneden wijst en leg het terug op de smoker of barbecue. Laat het vlees verder garen tot het een kerntemperatuur van ongeveer 93-96 graden Celsius (200-205 graden Fahrenheit) bereikt. Dit proces kan nog eens 2-3 uur duren, afhankelijk van de grootte van de Brisket Point.Stap 7: Rusten- Haal de Brisket Point van de smoker of barbecue en laat het ingepakt in aluminiumfolie ten minste 30 minuten rusten. Dit helpt om de sappen in het vlees te herverdelen en zorgt voor een malser eindresultaat.Stap 8: Trancheren- Na het rusten van de Brisket Point, verwijder je voorzichtig het folie en snijd je het vlees dwars op de draad in dunne plakjes. Serveer de Brisket Point met je favoriete bijgerechten en geniet van de heerlijke smaak.Met deze hot and fast bereidingsinstructies zou je snel een heerlijke Brisket Point kunnen serveren, perfect gegaard en boordevol smaak. Veel succes en geniet ervan!

More Information
Provenance Ireland
Ingredients 100% beef
Storage Frozen ≤ -18ºC
Aging Wet Aged
Diet Grass-Fed
Cooking method Barbecue, Oven, Low & Slow
Sort Irish Beef
SKU 4880
Reviews
Write Your Own Review
You're reviewing: Irish Brisket Ear
loader
Loading...

check-circle You submitted your review for moderation.

Vaak samen gekocht
zalmsteak
Fish and Seafood
ca. 150 gram
€5.79
iberico-ribfingers
Iberico Pork
ca. 650 gram
€20.79
bbq-buikspek
Pork
ca. 700 gram
€12.59
tr-tip spies
Black Angus Beef
ca. 300 gram
€12.79
hele-kip-gildehoen
Gildehoen Poultry
€12.95
barbecueworst-livar
Livar Pork
€4.99
ierse-rib-roast-2-ribs
Irish Beef
ca. 2800 gram
€111.95
tournedos-zuid-amerikaans
Angus Beef
ca. 175 gram
€13.49
lamsspies-provenciaal-gekruid
Lamb
ca. 200 gram
€11.99
boston-butt-heijdehoeve
Pork
ca. 2250 gram
€36.95

Related products



noskos-steak
Rub
€9.95