•  
  Choose your own delivery date
 •  
  Call (0172) 577 147.
 •  
  Free shipping (Netherlands) from € 60,-
 •  
  Chat live with us.

Stoofvlees

Als je stoofvlees wil kopen kun je kiezen uit verschillende soorten. Riblappen zijn het meest bekend maar je kunt ook kiezen voor sucadelappen of, misschien nog wel mooier, chuck eye. Chuck eye is de onderrib en die is geweldig mals van een grain-fed vleesrund. Chuck eye kun je kopen als stuk van ongeveer een kilo, maar ook als steak (of lap als je dat zo wil noemen).

Je kunt eigenlijk alle vlees wel sudderen maar stoofvlees is wat goedkoper en is prima voor de stoofpot. Denk ook eens aan varkenswangen of kalfswangen om te stoven, of wild als konijn, haas en hert.

Stoven is een techniek waarbij je het aanwezige collageen, wat taai is, omzet in een soort gelatine, en dat is zacht en mals. Dat kan alleen als je het vlees op lagere temperatuur gaart, een aantal uren. De temperatuur is dan iets onder de kooktemperatuur van water, dus lager dan 100 graden Celsius.

Er zijn heerlijke recepten voor stoofpotjes. Zelfs als kerstmenu is een mooie pot roast aan te bevelen. Kijk eens op onze receptenpagina voor mooie stoofvlees recepten.

Rating: 0, gebaseerd op 13921 beoordelingen.