Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Duurzaamheid; de basis van Beef&Steak


De Basis van Beef&Steak

Beef&Steak is sinds 2008 dé online slager met het breedste assortiment vlees en barbecue-specialiteiten vanuit alle uithoeken van de wereld. We kiezen alleen voor het allerbeste vlees, met de beste smaak.

Als je bovendien, net als wij, vindt dat kwaliteit, duurzaamheid, klimaat en dierenwelzijn super belangrijk zijn, dan wil je vast graag weten wat voor vlees je in de kuip hebt.

Matthijs van der Pijl

 

Matthijs van der Pijl, oprichter van Beef&Steak en inmiddels alweer de vijfde generatie uit een slagersgeslacht, is liefhebber en kenner van mooi  vlees. Hij hecht daarnaast veel waarde aan een werkwijze die zo milieuvriendelijk mogelijk is.
Hij vertelt je graag meer over de vijf belangrijke uitgangspunten, de Basis van Beef&Steak, zodat je met een gerust hart bij ons kunt bestellen.


1) Duurzaam, voor een beter klimaat
We kiezen in onze webshop altijd voor de duurzame optie, zowel voor het vlees als de manier waarop we het verpakken en naar je versturen. Beter voor klimaat en milieu en voor dierenwelzijn!
Binnen Nederland werken we samen met bedrijven waar de dieren echt de ruimte en vrijheid hebben en met leveranciers waar fokker en slachthuis zo dicht mogelijk bij elkaar liggen. Zo zorgen we voor zo min mogelijk CO2-uitstoot.
Bestel je vlees bij ons, dan verpakken we dat zodanig dat het milieu zo min mogelijk wordt belast. Dus gebruiken we geen piepschuim (EPS) of andere milieuvervuilende verpakkingen; alles is volledig recyclebaar, afbreekbaar en/of herbruikbaar. We stemmen de bezorging altijd zo goed mogelijk met je af, via de bezorgservice van Trunkrs, zodat we geen onnodige kilometers maken om je pakket af te leveren.
Het blijft echter een feit dat de veeteelt verantwoordelijk is voor teveel CO2-uitstoot. Dat zouden we al kunnen verlagen door met z’n allen minder vlees te gaan eten. Hoe gek het ook klinkt, ik ben daar groot voorstander van: als je vlees eet, zorg dan dat je kiest voor goed, eerlijk en duurzaam!

2) Ruimte en vrijheid voor de dieren
Als de dieren een goed leven hebben gehad, draagt dat bij aan de kwaliteit van het vlees. Je vindt bij Beef&Steak vooral vlees van dieren die vrij hebben rondgelopen, zoals kippen van de Hollandse Gildehoen of de DubbelDoel koeien. We controleren goed op een stressvrije en diervriendelijke omgeving. De varkensfokkerijen waar we mee werken zorgen er bijvoorbeeld allemaal voor dat de dieren los kunnen lopen of werken met zeer ruime stallen.
Dezelfde strenge selectie passen we toe op de slachterijen, waar professionals werken die het dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben. Ik heb de meeste Nederlandse slachterijen persoonlijke bezocht en weet dus letterlijk wat voor vlees ik in de kuip heb.
Plofkip komt er bij ons niet in, varkensvlees van het Livar varken is veel mooier en diervriendelijker dan 'standaard' varkensvlees en van onnodige conserveringsmiddelen en e-nummers houden we niet. Puur natuur met echte oersmaak, dat is waar we naar streven.
Rundvlees en lamsvlees is voornamelijk afkomstig uit landen als Uruguay, Ierland, USA, Australië, Nieuw-Zeeland. Daar hebben de dieren heel veel ruimte om te grazen. Ze eten de grassen en kruiden die ze tegenkomen en dat proef je in het vlees!

3) Jij weet dus alles wat wij weten

Voordat vlees bij Beef&Steak te koop is, willen wij er eerst alles van weten, zodat we dat jou kunnen vertellen. Wie is de boer? Wie is de afmester? Is het een duurzaam bedrijf? Is het een professionele slachterij met een goede reputatie? Hoe is het gesteld met het dierenwelzijn? Welke rassen worden gebruikt? Kortom: we willen alles weten van de hele keten. Alleen op die manier kunnen we je een goed en verantwoord stuk vlees garanderen. Sowieso neem ik ook altijd persoonlijk een kijkje bij het bedrijf om en goed beeld te krijgen, of dat nu in Nederland is of in het buitenland. Mocht dat niet lukken, dan gaan we op z’n minst een gesprek aan met de importeur en doen we research naar het bedrijf waar de dieren worden gehouden.

4) We maken een verantwoorde keuze

Als we overtuigd zijn van de kwaliteit en duurzame herkomst van het vlees, dan bepalen we of het past binnen het assortiment van Beef&Steak. We zoeken naar een mooie balans in verschillende soorten vlees, dus verschillende rassen en verschillende manieren van afmesten (grass-fed, grain-fed, corn-fed etc.) en verschillende landen van herkomst. We bepalen dat niet alleen zelf, ik hoor ook graag jouw wensen!

Om aan de vraag voor vlees van een bepaalde herkomst en bepaalde manier van afmesten te kunnen blijven voldoen, moet het aanbod constant zijn. Daarom onderzoeken we altijd alternatieven. Bij vlees uit de USA bekijken we bijvoorbeeld of er voldoende farms zijn uit dezelfde regio, die aan dezelfde eisen voldoen, dus op dezelfde manier werken en waarbij het vlees vrijwel identiek is. Zo kunnen we dezelfde kwaliteit blijven garanderen.

5) Kwaliteit en controle

Voordat we het vlees inkopen en het bij Beef&Steak binnenkomt, controleer en beoordeel ik het altijd samen met alle collega's. We controleren niet alleen streng op smaak en textuur, maar bijvoorbeeld ook op de wijze van verpakking: ziet het er netjes uit en is er zorgvuldig met het product omgegaan? Als er ook maar één collega het niet aanstaat, om welke reden dan ook, nemen we het niet op in ons assortiment.

Wil je meer weten over ons, onze werkwijze of over ons vlees? Neem dan gerust contact op via info@beefensteak.nl. Onze medewerkers staan je graag te woord.