Tabel
Voedingswaarden
Een gezond voedingspatroon bevat voldoende variatie en gematigde hoeveelheden, gekoppeld aan een gezond leefpatroon met voldoende beweging. Eet je vaak vlees, of ben je juist flexitariër? Het is sowieso belangrijk om te weten wat vlees bijdraagt aan je voedingspatroon.
Vlees bevat weinig tot geen koolhydraten, maar in het algemeen relatief veel eiwitten en bijvoorbeeld vitamine B12, wat belangrijk is voor je gezondheid. Daarnaast zijn er vette en minder vette soorten.
In onderstaande tabel vind je een overzicht van de voedingswaarden per vleessoort, zodat je een goede afweging kunt maken.
voedingswaarde per 100 gram | energie (kcal) | vet (g) | koolhydraten (g) | eiwitten (g) |
Rundvlees | ||||
rib eye | 170 | 9.3 | 0.0 | 21.5 |
entrecote | 165 | 8.0 | 0.0 | 22.8 |
biefstuk | 127 | 3.5 | 0.0 | 23.8 |
ossenhaas | 116 | 2.3 | 0.0 | 23.7 |
picanha | 165 | 8.1 | 0.0 | 22.9 |
flank steak | 192 | 8.0 | 0.0 | 28.0 |
longhaas | 147 | 3.4 | 0.0 | 22.6 |
t-bone | 143 | 6.3 | 0.0 | 21.6 |
beef ribs | 220 | 11.4 | 0.0 | 27.2 |
chuck eye | 171 | 9.7 | 0.0 | 20.8 |
bavette | 137 | 5.7 | 0.0 | 21.1 |
jodenhaas | 109 | 1.5 | 0.0 | 23.8 |
flat iron | 133 | 5.3 | 0.0 | 21.3 |
inside skirt | 220 | 12.0 | 0.0 | 26.0 |
cote de boeuf | 175 | 10.0 | 0.0 | 21.0 |
rosbief | 110 | 3.0 | 0.0 | 21.0 |
tomahawk | 175 | 10.0 | 0.0 | 21.0 |
tri-tip | 177 | 9.7 | 0.0 | 20.4 |
Varkensvlees | ||||
spareribs | 290 | 20.0 | 5.0 | 23.0 |
varkensnek | 185 | 12.0 | 0.0 | 19.0 |
boston butt | 186 | 12.4 | 0.0 | 17.4 |
varkenshaas | 119 | 3.1 | 0.0 | 22.8 |
rack of pork | 170 | 9.0 | 0.0 | 20.7 |
buikspek | 384 | 36.5 | 0.1 | 15.0 |
krabbetjes | 189 | 11.8 | 0.0 | 19.3 |
st. louis ribs | 200 | 13.0 | 0.1 | 20.4 |
secreto | 144 | 5.9 | 0.0 | 22.7 |
wangen / koontjes | 332 | 29,6 | 0.0 | 16.4 |
entrecote | 144 | 5.9 | 0.0 | 22.7 |
rib eye | 185 | 12.0 | 0.0 | 19.0 |
Lamsvlees | ||||
lamsbout | 173 | 10.8 | 0.0 | 19.2 |
lamsschouder | 206 | 11.9 | 0.0 | 25.0 |
lamsrack | 256 | 20.2 | 0.0 | 18.6 |
lamskotelet | 281 | 25.0 | 0.0 | 15.0 |
lamsschenkel | 190 | 12.0 | 0.0 | 20.8 |
lamshaas | 143 | 7.0 | 0.0 | 20.0 |
Kalfsvlees | ||||
rib eye | 167 | 9.4 | 0.0 | 20.6 |
entrecote | 180 | 10.5 | 0.0 | 21.5 |
spareribs | 251 | 12.5 | 0.0 | 32.4 |
wangen | 217 | 7.1 | 0.0 | 19.0 |
rosbief | 104 | 1.6 | 0.0 | 22.4 |
zwezerik | 89 | 1.7 | 0.0 | 18.4 |
biefstuk | 108 | 1.9 | 0.0 | 22.8 |
Gevogelte | ||||
kipfilet | 164 | 3.6 | 0.0 | 31.0 |