Angus Sukade in Bier

Angus Sukade in Bier

De Haarlemse brouwerij Jopen maakt bieren van uitzonderlijke klasse. Neem bijvoorbeeld de Johannieter. Een prachtig bier om rundvlees mee te sudderen.

Ingrediënten


Bereiding


Een dag van tevoren begin je reeds met de voorbereidingen.

  • 1. Verhit in een braadpan wat olijfolie. Bestrooi de sukade met peper en zout en bak deze goudbruin. Haal uit de pan en zet deze weg.
  • 2. Snij de sjalotjes in ringen/plakken en bak deze goudbruin in het bakvet van de sukade.
  • 3. Voeg de tijm, peperkorrels en het bier toe aan de sjalotjes. Breng dit mengsel aan de kook en kook dit voor de helft in.
  • 4. Voeg nu de sukade weer toe aan dit mengsel. Gier er lauwwarme runderbouillon bij tot het vlees onder water staat.
  • 5. Laat dit geheel circa 2 uur zachtjes doorkoken tot het vlees zacht en mals is. Bij steaks is dit sneller zacht en mals. Haal het vlees uit de pan en laat dit afkoelen. Zodra het is afgekoeld plaats je dit afgedekt in de koelkast. Bewaar de saus apart afgedekt in de koelkast. Laat dit beide een nacht staan.
  • 6. Breng de volgende dag de saus aan de kook en bind dit, indien nodig met de maizena. Voeg dan de sukade weer toe aan het mengsel en laat alles goed warm worden op laag vuur.
  • 7. Kook ondertussen de banaansjalotjes in de schil tot deze zacht zijn. Laat iets afkoelen en pel deze dan. Bak deze vervolgens in de olie op hoog vuur.

Serveer dit gerecht met gebakken aardappels. Garneer de sukade met de banaansjalotjes.