•  
  Kies zelf je leverdag
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.

Hoe een bbq workshop een barbecueër van je maakt

Ton was al enthousiast over barbecueën maar na het volgen van de Ribs&Chicken 101 workshop kreeg het bbq-virus hem pas echt te pakken. Ton's vrouw stuurde ons al een bericht:

Gisterenavond hadden wij een gezellige eetavond met familie. Ton had de opdracht om spareribs op de Big Green Egg te maken. Alle tips op de workshop kwamen goed van pas (zie bijlage). De spareribs van het Livar varken waren super, super lekker. De familie is erg blij met de passie van Ton voor het grillen op de BGE. Er zijn al weer plannen voor een nieuwe uitdaging (runderribs) waar de familie zich al voor heeft uitgenodigd ;-)

Ton stuurde ons een verslag over de workshop

Deelname aan de workshop Ribs & Chicken was een complete verrassing, gewonnen via een oproep van Beef & Steak op Facebook.

Bij aankomst werden shortribs aangeboden om te proeven die vanaf ’s middags op de barbecue lagen. Dat was meteen een goede start, ze waren verrukkelijk. Daarna kregen we uitleg over de spareribs: ontvliezen, kruiden, bereiden, diverse temperaturen van de barbecue, beheersen van de temperatuur. In de tussentijd dat de spareribs op de barbecue lagen was het de beurt aan het bereiden van twee Gelderse hoenen via de bear-can methode en een flat-road chicken. De uitleg was ook hiervoor erg duidelijk: marineren, kruiden, temperatuurbeheersing. Het garen hiervan duurde ongeveer 1 uur en konden we genieten van het heerlijk vlees van deze kippen.

Daarna was de aandacht weer bij de spareribs: het inpakken in aluminiumfolie met boter en bruine suiker. Na 1 uur garen waren ook deze klaar voor glaceren en hierna nog 15 minuten terug op de barbecue. De dik bevleesde, overheerlijke spareribs gingen er wel in onder het genot van een drankje.

Ik vond het een leerzame workshop en heb genoten van deze avond. Het bereiden van de spareribs van het Livar varken, zoals geleerd tijdens de workshop, heb ik voor een avond met familie meteen uitgeprobeerd op de Big Green Egg. Ze waren stil, zo werd er gesmuld.

In juli ga ik deelnemen aan de workshop Qniversity, verheug me er nu al op.

Rating: 9.3, gebaseerd op 13921 beoordelingen.