•  
  Kies zelf je leverdag
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.

Hoe moeilijk is een brisket?

Een brisket heeft zijn eigen wil, hoor je wel eens zeggen. Dit stuk uit de borst van het rund wordt botermals als je het op de juiste manier, low&slow, gaart. De thermometer mag niet meer aangeven dan 110 graden celsius, er wordt gefluisterd dat 107 graden optimaal is. Is het onmogelijk om te voorspellen of je brisket goed van de barbecue komt? Als je gaat voor wedstrijdpunten, dan is het moeilijk. Als je thuis gewoon een heel lekkere brisket wilt garen, dan valt het nogal mee. Het geheim schuilt in drie trucs:

1. Een brisket moet van een echt vleesrund komen

Bijvoorbeeld USA vlees, black Angus, Wagyu, Hereford. Daarbij moet het dier goed zijn afgemest zodat er sprake is van voldoende marmering. Neem absoluut geen dikbilvlees voor een brisket.

2. Injecteren met een marinade of runderfond

Door te injecteren voeg je vocht en smaak toe en voorkom je uitdroging. Als je marinade een azijn bevat werkt dat ook als een vermalser.

3. Inpakken in folie

Door een deel van de bereiding in folie te doen gaart het vlees verder in eigen vocht en kan er minder vocht ontsnappen. Het eindresultaat is malser. Zorg dan wel dat de brisket tegen het einde van de sessie uit de folie gaat omdat het vlees een 'bark' nodig heeft (krokante korst).

Kijk bijvoorbeeld hoe Pitmaster X een brisket bereidt:

http://youtu.be/FLqhgr2o80U

 

Rating: 9.3, gebaseerd op 13921 beoordelingen.