
Kerstvlees mag op de BBQ

Bereid je kerstvlees op de barbecue
Waarom zou je de kerstmaaltijdpicanha, kalkoen, ossenhaas of een klassieke côte de boeuf.
Praktische voorbereiding
Zorg ervoor dat je barbecue beschut staat, bijvoorbeeld onder een afdak of in een partytent, zodat je comfortabel kunt werken. Gebruik rookhout met mate; niet iedereen waardeert een intense rooksmaak. Gaar het vlees bij voorkeur indirect en bewaar de knapperige korst voor het einde – dit heet de reverse sear techniek. Zorg voor een stabiele temperatuur, bijvoorbeeld 170 °C voor een côte de boeuf, door de luchttoevoer zorgvuldig te regelen.
Voorkom uitdroging
Om te voorkomen dat kalkoen te droog wordt, kun je het vlees tijdens de bereiding in aluminiumfolie wikkelen. Vergeet niet om het op tijd uit te pakken zodat er alsnog een krokante korst ontstaat met een mooie bruine kleur.
Extra kersttips van de barbecue
Ook bijgerechten kunnen op de barbecue bereid worden. Maak bijvoorbeeld je cranberrysaus direct op het vuur voor een extra smaakdimensie. Zelfs kaas voor je kaasplankje krijgt een verrassend karakter met een vleugje grillsmaak.
Bestel op tijd
Wil je nog snel een barbecue aanschaffen voor de feestdagen? Kijk dan bij alle bbq's op onze website voor een passend model.
Alvast smakelijk kerstfeest gewenst!