•  
  Kies zelf je leverdag
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.

Porchetta: Italiaanse traditie

Porchetta (spreek uit als porketta) is een echte culinaire traditie in Italië. Het wordt gegeten als 'streetfood', op een broodje, of als hoofdgerecht. Oorspronkelijk werd er een (speen) varken voor gebruikt, maar het mag ook met een varkensmiddel. Het liefst met zwoerd.  Dat varkensmiddel wordt dan gevuld en opgerold. Die vulling bevat in ieder geval knoflook, rozemarijn en venkel.

Om de zwoerd voldoende te drogen heeft het vlees tijd nodig in de koelkast. Volg de aanwijzingen voor 'crackling'. Vulling mag naar eigen inzicht met minimaal de bovenstaande ingrediënten.  Je kunt denken aan ui, rozijnen en zelfs kippenlevertjes kom je tegen.

Fruit de vulling (niet de verse kruiden) aan in een koekenpan en vul de buik. Bind het geheel op met slagerstouw en gebruik een zoutige rub voor de buitenkant. Bereid in de oven, barbecue is nog mooier. Eerst even op een hoge temperatuur om een knapperige zwoerd te maken, dan op 130 graden afgaren tot een kerntemperatuur van 65 graden. Het kan een uur of vier duren maar dat mag geen bezwaar zijn voor een liefhebber!

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.